Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Derinliği

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar yeni kuru alan yapmam sebebiyle suyun seviyesini baya bir yükselttim.Hatta dünkünden daha fazla yükselttim.Süleman pek dibe dalmıyor hep suyun yüzeyinde durmayı tercih ediyor veya dibe dalınca en dipte oturmayı tercih ediyor.Ama hiç yükseltmediğim kadar yükselttim.Acaba o kadar yükseğe alışkın olmadığı için mi böyle?

Cvp: Su Derinliği

Yok Herkesinki Öyle Doğal benimkide öyle :)

Teşekkür ederim :) Çok derin olunca balık akvaryumu gibi oluyor ama hoşlarına gidiyor :)

Derin suyu severler. Çok iyi yapmışsınız. Zaten iyice alışınca her seviyede gezecekler :)

derin suyu çok severler. kuru alan yaptığın için hava yutma gibi bir olayı olmaz. alt sınır kaplumbağanın eninin 1.5 katıdır

yeni şimdi siz söyleyince benimde aklıma geldi.Ben korkuyorum sularını yükseltmeye sanki zorluk çekiyor gibiler.Kuru alanım suyu yükseltmeye müsait ama tedirgin oluyorum bişe olur die.Cama dayalı taşla koyuyorum destek olup çıksınlar die ama o taşlarıda suyun içinde bulundurmak istemiyorum hem alan daralıyor.Hemde sağlıklı değiller.sizce bende tekrar yükseltmelimiyim su yüksekken kuru alana çıkarlardı şimdi çıkmıyorlar yada ben görmüyorum :S

Su yüksek olmalı. Sığ suda yeterince yüzemezler.
Akvaryum camına dayalı taş sorun olabilir. Cama stres uyguluyordur ve bir gün onu kırabilir. Çok tehlikeli gibi geldi bana. Suyu yükseltip yukarıya su seviyesine bir kuru alan koyabilirsiniz.

AEK' Alıntı:
Su yüksek olmalı. Sığ suda yeterince yüzemezler.
Akvaryum camına dayalı taş sorun olabilir. Cama stres uyguluyordur ve bir gün onu kırabilir. Çok tehlikeli gibi geldi bana. Suyu yükseltip yukarıya su seviyesine bir kuru alan koyabilirsiniz.

Suyu gayet rahat yükseltebileceğim bir kuru alana sahibim.su yüzeyinde kalabilen cama yapıştırmalı bir istenirsen alttan destekte takabileceğim şekilde tasarladım.İşte bende o taşlardan korktuğum için suyun seviyesini indirdm ama bu sefer suyu yükseltirsem o taşları koymazsam yüzeye nasıl çıkabilecekleri ondan endişe ediyorum.Cünkü ozamanlar çok kullanıyorlardı o taşları.Sonra ben cıkardım dediğiniz gibi sağlıksız olduğu için.Acaba o taşlarla onları tembelliğemi itiyordum.O taşları koymadan yükseltirsem eğer su yüzüne çıkabilirlermi hiç bir yerden destek almadan?

Kuru alan altında bir şey olmadan durabiliyorsa sorun yok. Kopup içine düşmediği sürece. Sağlıklılarsa gayet iyi yüzerler. Ancak su içine dinlenmek, gizlenmek ve tutunmak için bir yapay bitki alabilirsiniz. Bu hoşlarına gider.
su seviyesinin düşük olmasının iki olumsuz etkisi var. Biri su çok çabuk kirlenecek. Buda sizin için zor olup sık su değişimine gitmenize yol açar. Kaplumbağalar için uygun değildir. İkincisi yüzme alanları azalacağından yeterli egzersiz yapamazlar. Buda kas gelişimini engeller.

AEK' Alıntı:
Kuru alan altında bir şey olmadan durabiliyorsa sorun yok. Kopup içine düşmediği sürece. Sağlıklılarsa gayet iyi yüzerler. Ancak su içine dinlenmek, gizlenmek ve tutunmak için bir yapay bitki alabilirsiniz. Bu hoşlarına gider.
su seviyesinin düşük olmasının iki olumsuz etkisi var. Biri su çok çabuk kirlenecek. Buda sizin için zor olup sık su değişimine gitmenize yol açar. Kaplumbağalar için uygun değildir. İkincisi yüzme alanları azalacağından yeterli egzersiz yapamazlar. Buda kas gelişimini engeller.

sağlıklı gibiler,büyük olanın bir tek göz problemi var bir gözünü düzelttim diğerinide düzeltmeye çalışıyorum ilacı ve vitamin takviyesiyle a vitamini eksik kalmışta ama yüzmesinde yemesinde sıkıntı yok yinede gözleri tam açılana kadar sanırım yükseltmesem iyi olacak :( yapay bitkim var onu takabilirim.evet 3 destek bloku var kuru alanın .ben en iyisi bir kaç yerden koyabileceğim taş bulsam iyi olacak.Teşekkr ederim bilgilendirme için.Bunu gerçekleştirdiğimde fotografını çekip koyarım.Tekrar teşekkürler :)

Geçmiş olsun. Kısa zamanda iyileşir inşallah.
Bence genede suyu yükseltin. Tutunacakları bitki falan zaten işlerini görür. Fotoları eklediğinizde daha net yorumlarda gelecektir.

Geri