Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dinlenmiş su?

Şekerli

Gümüş 4 Üye
Katılım
12 Mar 2023
Mesajlar
154
Merhaba yavru kaplumbağamı aldığımda akvaryum bilgim hiç yoktu ve araştırınca büyük bir akvaryuma ihtiyaçları olan hayvanlar olduğunu öğrendim.

İmkan buldukça ona gerekli şeyleri sağlıyorum ama akvaryum alma imkanım şu an maalesef yok bu yüzden her şeyini kendim yapıyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum.

Su kaplumbağa bahçelerinin büyüğünden aldım kendisi henüz küçük olduğu için şimdilik sıkıntı yaşamıyorum ama ona daha iyi şartlar sunmak isterdim.

Malzemelerim olmadığı için (termometre sipariş edebildim sadece daha gelmedi) sıcaklığını elimle kontrol edip su soğuk olduğunda her seferinde sıcak su ekleyip suyu ılıtıyorum ama her seferinde hazır su kullanıyorum ve çok masraflı oluyor. Bunu her gün yapıyorum çünkü üşümesin diye uğraşıyorum havalar çok değişken mâlum biz bile üşüyoruz. Suyu ılık olunca daha da hareketlendiğini fark ediyorum hep.

Bu işlemleri yaparken hep onu başka bir yere alıyorum ama içim gidiyor o kadar küçük ki zarar görmesinden korkuyorum düşündüğüm kadar hassaslar mı acaba yani zorunda kalmadığım sürece elime almıyorum ama her gün bahsettiğim işlemleri yaparken hatta gün içinde birkaç kez yaptığım için (su birkaç saatte soğuyor) hep elime alıp başka yere koymak zorunda kalıyorum.

Kısacası ilk sorum bu kadar mecburi ele almak ona zarar verir mi?

Diğer sorum bu yaptığım işlemler ne kadar doğru ve bir zararı var mı çünkü başka çarem yok suyu bu şekilde sıcak tutabiliyorum...

Son sorum ise bunları mecburen yapmaya devam edeceğim için çeşme suyu kullanmak istiyorum ama çeşme suları iyi değil nasıl dinlendirip arındıracağım hiç bilmiyorum...

Şimdiden çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için çok sorum oldu kusura bakmayın 🙏🏻 İnanın gün içinde hep başındayım onu izliyorum o kadar bebek ki geceleri sürekli kalkıp kontrol ediyorum çok iyi olmasını istiyorum 🥲😊
 
Bir de arada bir suyun içinde şöyle camın arkasından hafif perdenin arkasında güneşlendirsem sıkıntı olur mu
 
Son düzenleme:
Su ısıtıcısı alana kadar su ısısı sabit olsun. Sakın ısıya müdahale etmeyin. Sürekli ısı değişiklikleri hayvanı hasta eder. Sadece kalorifere yakın koyun.

Arıtma cihazı yoksa şebeke suyu kullanın. Petşişelere suyu doldurup içine toz girmeyecek şekilde kapağını aralayın yada tülbent sarın. İçindeki klor uçup su dinlensin. 1-2 yeterli ışık görmeyen yerde kapağını kapatıp 1 hafta saklayabilirsiniz. Oda sıcaklığında olur. Doğrudan eklersiniz.

Sağlık kontrolü ve akvaryum genel temizliği hariç ele almıyoruz.

Güneşe pencere arkasından çıkarılabilir. Ama kuru alan kısmı güneşi görecek su kısmı gölgede kalacak. Hayvan bunalınca suya inecek. Bu şekilde olur. Yalnız kesinlikle esinti, cereyana maruz kalmamalı.
 
Çok teşekkürler o zaman genel temizlik dışında müdahale etmeyeyim. Ama maalesef Akdeniz bölgesinde olduğumuz için havalar kalorifer açılacak gibi de değil o yüzden ılık su katıyordum gün içinde 🥺
Parmağımla sıcaklığa baktığımda neredeyse soğuk gibi ısı ama termometrem gelince ölçüp size söyleyeyim. 🙏🏻

Bildiğim kadarıyla benim kullandığım klasik kaplumbağa bahçesinin temizliği haftada 1 suyun %25i alınarak yapılıyordu değil mi yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Çok teşekkürler bilgi birikiminizi bizimle paylaşarak çok yardımcı olduğunuz için. 😊🙏🏻
 
Orada hava sıcaktır. Sıcak su uygulaması kesinlikle yapmayın hayvan üşütür. Dengesiz ısı değerleri hayvanı yıpratır. Su sabit ısıda olmalı. Geceleri daha soğuk olur.

Ölüm kabı dediğimiz kapsa komple suyu değişip yıkarsınız. Akvaryumda kirleri toplacak kadar temizleyip eksilen suyu eklemeye kısmi değişim denir.
 
Anladım dediğiniz gibi yapayım haftada 1 komple su değişimi 🙏🏻
Maalesef o kaplardan 😔 umarım değiştirebileceğim
Sağ olun
 
Kapta su az ise 3 günde bir yenileyin. İdrara bağlı amonyaktan zehirlenmesin.
 
Tamamdır teşekkür ederim. Su yüksekliği kaplumbağamın kendisinin 2 katı yüksekliğinde falan çok değil ama daldığında ayaklarının üzerinde durmaya çalışınca yani dik durunca kafasını sudan çıkarabiliyor 😄😊
 
Geri
Üst