Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su istediğim gibi olmuyor

bersan160

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar akvaryumum o ilk günkü berraklığında değil.Dış filtrem var tetratec ex 700.Haftada bir yaklaşık 30 lt de dip çekimi yapıyorum ama su istediğim gibi değil.Kapluşlarım çok büyüdüğü içinmi acaba akvaryum 125 L 3 tane 1 yaşında kapluşum var.filtre dizilimimde

1.sepet seramik sünger
2.depet bioblal
3 sepet sünger zeolit
4.sepet sünger karbon elyaf

Yorumlarınız ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Cvp: su istediğim gibi olmuyor

Dip çekimi bir süre haftada iki kez yapmayı deneyin, birde taban malzemesinin içinde çok fazla pislik birikmiş olabilir ve kaplumbağalarınız hareket ettiği sürece su bulanıyor olabilir. Tabi ki şunu da göz ardı edemeyiz, kaplumbağalar büyüdükçe aşırı kirlenme oluyor akvaryumda, resmen parmak kadar dışkı çıkarıyorlar. Son olarak ise akvaryumunuz da ki biyolojik denge bozulmuş olabilir, internette bu konuyla alakalı araştırma yapabilirsiniz.

Filtre malzemesi diziliminiz uygun bence, bu arada karbonu eğer uzun süre değiştirmediyseniz o da sebep oluyor olabilir.

Karbon 1-1,5 ay süre ile kalabilir. O çıkınca substrat koyabilirsiniz.
Umut arkadaşımın dediği gibi kumda biriken artıklarda suyun eksisine göre daha farklı gözükmesine sebep olur. Bence her ihtimale karşı bir test kiti ile kontrol edin.
Benim suyum mangrow kökü olduğu için zamanla sararıyor. Ama değerler iyi olduktan sonra önemli değil.

kumda pislik yok saolsun zaten benim kapluşlar öğütücü gibiler çıkartıkları pisliklerini 1 dk içinde tekrar yiyorlar kumda bir şey yok aslında suyum kirli değil ama benim istediğim gibi berrak değil.belkide kapluşlardan kaynaklanıyo 3 tane 1 yaşında kapluş o akvaryuma ağır geliyor da olabilir

Dip çekimi yapınca tank bulanıklaşır normal olarak sonra geçer. akvaryumun süper bu arada inceledimde.
bence şu an için suyun bi 40 litresini değiştir suyu yenile belki berraklaşır.

Ben şu şekilde bir tavsiye verebilirim;
En altta (suyun geçiş sırasına göre)
1.sepet
Seramik
Sünger(sık gözenekli)
2.sepet
Elyaf
Zeolit
3.sepet
Substrat veya lav taşı aynı görevdeler hemen hemen
4. sepet
Filtrenin debisini düşürmeyecek şekilde elyaf olabilir veya küçük parçalar halinde kesilmiş sünger

Sıralama bu şekilde yani benim kullandığım şekil bu.
5-6 ayda bir elyaf değiştiriyorum şu anda.
Tetra test ile de aylık değer ölçümü yapıyorum.

Suyun tam berrak olmasını istiyorsunuz sanırım.Bunun için satılan kimyasal filtrasyon malzemeleri var.Fakat hepsi geçici.Taşıma kapasitesi dolunca bir işe yaramamaya başlıyorlar.
Hem sağlıklı su berrak olmak zorunda değil.Benim 4 akvaryumumda da su anda su hafif kırık bir renkte.

Haftalık %20 dip çekimi ile bence sağlıklı bir sistem elde edebilirsiniz.

Geri