Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yem yemiyor

Burak23

Yeni Üye
Katılım
23 Mar 2023
Mesajlar
10
3 gündür sürekli kuru alanda hiç yem yemedi hep uyuyor çok ama çok nadir suda ve önceden suyun altında kalıp yürürdü şimdi günde 1 kere inip yüzüyorda ama çırpınırcasına. Vitamini 4 5 damla damlattım üstüne suya sıcak su takviyesi yaptım ama durumu hiç hoşuma gitmiyor çok üzgünüm. Gözlerinde belirgin bir şişlik yada kabuğunda pembeleşmede yok gibi. Bu durum normal mi?
 
Suya sakın sıcak su eklemeyin.

Hayvanda nefes almada zorlanma yada hırıltılı nefes alma var mı?

Suda yamuk duruyor mu?

Vitamin normal vitamin mi?

Isıtma lambası var mı?

Hayvan gece kuru alanda mı duruyor.
 
Hırıltı benzeri işitmedim sadece baloncuk çıkarıyor ağzından. Yüzmeye de yem yemeden hemen önce başladı zaten aldığımdan beri yüzemiyordu. Vitamin Tor Axsol petshoptan almıştım geçen. Isıtma lambası geçen 2 gün önce patladı daha alamadım 1 hafta falan kullandı öncesinde sürekli patladığından bir sinir de oldum açıkçası. Hayvan gece gündüz genelde hep kuru alanda bu aralar.
 
Bir ara çok hareketsizdi suya koydum 10 15 saniye çok yavaş hareket etti hatta hareketsiz kaldı suyun üstünde sonra az biraz kendine geldi fakat resmen dışarı çıkmak istiyor hemen
 
Lamba şart metabolizmasının canlanıp kendine gelmesi lazım hayvan üşütmüş. Geceleri ortam daha da soğuk olur.

Ampuller lambanın kaldıracağında daha yüksek watta sahipse patlar. Ya da sıcakken su teması olursa.

Vitamini günde bir damla ağzına damlatın. Açmazsa ruj sürer gibi 10-15 saniye arayla 2 damla sürün.

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın. Hayvanın kabuk boyu kaç cm oldu?
 
Peki yem yememe durumunu nasıl çözecek 4 gün oldu bugün
 
Vitamin iştahını açar. Ama kendine gelmesi için lamba ve su ısıtıcısı da olmalı. Su ve alan arasındaki ısı farkları üşümesinde en büyük etken. Bunları bir an önce tedarik edin. Akciğer enfeksiyonuna çevirirse iş zora girer. Bu birkaç gün içinde belli olur.

Kabuk boyu kaç cm?
 
Geri
Üst