Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam için uygun alan

bıcırık2012

Bronz 5 Üye
arkadaslar benim akvaryum plastik bisey.Uzerinde golgelik alan var ve yuksek tas var guneslenmesi icin.Ben 1hafta sonra gidecegim onuda alacagim.Sizce 1ay dayanirmi? :D :$

bide benim su kablumbagam hic yem yemedi dunde yemedi bisey olurmu :(( :59:

Cvp: Su kaplumbağam için uygun alan

Palmiyeli plastik kapta mı bakıyorsunuz kaplumbağanıza? Bu kapta mı bir ay dayanır mı diye sordunuz?

evet.Daha forma yeni katildim yorum anlamsizsa ozur dilerim.

KAPLUMBAĞALAR O PLASTİK PALMİYELİ ÖLÜM FANUSU ZIMBIRTILARINDA BESLENMEZ !
Eğer bu çirkin ticarete bilmeden ortak olduysanız ;
- Kaplumbağanıza en az 100 litrelik bir akvaryum alacaksınız. Kaplumbağaların doğal ortamlarında su derinliğinin en az 60 cm olduğundan haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanızın akvaryumuna uygun su ısıtıcısı alacaksınız. Kaplumbağaların 28 derece altında suda yaşayamadıklarından ve ölüm kaplarında su ısısının maksimum 18-20 derece olduğundan haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanıza karasal alan yapacaksınız. Kaplumbağanızın aslında karada yaşadığından, suda sadece egzersiz yaptığından haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanızın karasal alanını ısıtacak spot lamba alacaksınız. Kaplumbağanızın suyunun sıcaklığından karasal alanının 4-6 derece yüksek sıcaklıkta olması gerektiğinden haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanızın akvaryumuna iyi bir filtre alacaksınız. Kaplumbağalarınızın dışkısının çok asitli olduğundan ve onların bu pislik dolu suda yüzerken nasıl rahatsız olduğundan haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanıza en kaliteli yemleri alacaksınız. Aldığınız kalitesiz yemlerin onları gut, kanser gibi hastalıklara götürdüğünden haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanıza vitamin takviyesi yapacaksınız. Vitamin takviyesi yapmadığınız durumda kaplumbağalarınızın raşitizm hastalığına yakalanacağından haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanıza maddi durumunuz iyiyse UV lamba alacaksınız. UV lambanın onların hayati d vitamini ihtiyaçlarını karşılayan en önemli şey olduğundan haberiniz var mı ?
-Kabuk sertleştici gibi zararlı ürünler kullanmayacaksınız. Kabuk sertleştiricilerin içerisinde inşaatlarda yapıştırıcı olarak kullanılan silikat isimli madde bulunmaktadır. Bu ürünü kullandığınızda kabuğunun gözeneklerinin tıkanıp, kaplumbağanızın raşitizm yada mantara yakalanacağından haberiniz var mı?

orda 1 ay rahat yaşabilir mi sadece onu merak ediyorum?? ??????

Ona bir akvaryum alıp gerekli şartları sağlamadan asla rahat kalmıcak Mutsuz olucak ve hatta hastalanıp ölme ihtimalı var ecem ablanın dediklerini okuyup ondan sonra yorum yapın

Biz bu palmiyeli plastik kaplara ölüm fanusu diyoruz. Kaplumbağalar için uygun değil o kaplar yani 1 ay değil 1 gece bile deseniz garanti veremeyiz, gece gündüz sıcaklık farkları kaplumbağanızın her an hasta olmasına neden olabilir. Küçük kapluşlar bu kaplarda hemen akciğer enfeksiyonuna yakalanıyor ve bu hastalıktan kolay kolay kurtulamıyorlar :(

Plastik saklama kapları var. Onlardan alıp 1 ay idare edebilirsiniz. Su biraz daha derin olur. Rahat eder. Fanuslar sığ ve hastalığa davet çıkarır.

ecemkoten' Alıntı:
KAPLUMBAĞALAR O PLASTİK PALMİYELİ ÖLÜM FANUSU ZIMBIRTILARINDA BESLENMEZ !
Eğer bu çirkin ticarete bilmeden ortak olduysanız ;
- Kaplumbağanıza en az 100 litrelik bir akvaryum alacaksınız. Kaplumbağaların doğal ortamlarında su derinliğinin en az 60 cm olduğundan haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanızın akvaryumuna uygun su ısıtıcısı alacaksınız. Kaplumbağaların 28 derece altında suda yaşayamadıklarından ve ölüm kaplarında su ısısının maksimum 18-20 derece olduğundan haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanıza karasal alan yapacaksınız. Kaplumbağanızın aslında karada yaşadığından, suda sadece egzersiz yaptığından haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanızın karasal alanını ısıtacak spot lamba alacaksınız. Kaplumbağanızın suyunun sıcaklığından karasal alanının 4-6 derece yüksek sıcaklıkta olması gerektiğinden haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanızın akvaryumuna iyi bir filtre alacaksınız. Kaplumbağalarınızın dışkısının çok asitli olduğundan ve onların bu pislik dolu suda yüzerken nasıl rahatsız olduğundan haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanıza en kaliteli yemleri alacaksınız. Aldığınız kalitesiz yemlerin onları gut, kanser gibi hastalıklara götürdüğünden haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanıza vitamin takviyesi yapacaksınız. Vitamin takviyesi yapmadığınız durumda kaplumbağalarınızın raşitizm hastalığına yakalanacağından haberiniz var mı ?
- Kaplumbağanıza maddi durumunuz iyiyse UV lamba alacaksınız. UV lambanın onların hayati d vitamini ihtiyaçlarını karşılayan en önemli şey olduğundan haberiniz var mı ?
-Kabuk sertleştici gibi zararlı ürünler kullanmayacaksınız. Kabuk sertleştiricilerin içerisinde inşaatlarda yapıştırıcı olarak kullanılan silikat isimli madde bulunmaktadır. Bu ürünü kullandığınızda kabuğunun gözeneklerinin tıkanıp, kaplumbağanızın raşitizm yada mantara yakalanacağından haberiniz var mı?

yazdıklarınız doğru ancak yazım şekliniz emrivaki ve kaale aldırtmayacak şekilde olmuş.ben imkansızlıklar doğrultusunda plastik kapta besledim ve birkere bile hasta olmadı bu süreç 8 aylık bir süreçti.şuanda 200 lt lık akvaryumda besliyorum.söyleyiş tarzınızı değitirmenizi rica ederim.

Geri