Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Analiz

Sebas

Moderator
Yönetici
Katılım
20 Şub 2023
Mesajlar
276
Cem Abi tekrardan merhaba ben bizim tosuncuklara yemleri aldım . Şuan elimde gammarus , ahm turtle mix , axolotl sticks var . Yem programı nasıl olsun? Atakan petshop dan almıştım yanında bir de 2 küçük poşette denemelik tropical biorept L yazan yem göndermişler.Bu yem kara kaplumbağası yemiydi diye hatırlıyorum , sizce vermeli miyim? Henüz 6 cm kabuk boyuna ulaşmadılar biorept W yi sonra mı almalıyım?

Son sorum ise bizim alyanak arada bir deri değiştirirken ben beneklinin deri değiştirdiğini görmediğimi fark ettim . Tür olarak daha nadir mi deri değiştiriyorlar yoksa deri olarak farklı olduğu için ben mi dikkat edemedim acaba

Bu arada axotl sticks i almayı planlayanlar için bir bilgilendirme yapayım . Ben yemden memnunum ama yem atar atmaz dibe çöktüğü için açıkcası hayvanları yedirirken zorlanıyorum .
 
Son düzenleme:
Biorept L bitkisel içerikli kara kaplumbağası ve iguana yemi. Sera vitale emsal. 7-8 cm kabuk boyu sonrası denemeye başlarsın. Yemezse 10 cm kabuk boyu sonrası verirsin.

Biorept W 6 cm kabuk boyu sonrası alınacak.

14 öğün var. 4 öğün gammarus 5 öğün axotlh 5 öğün ahm olsun.

Axothl yemin büyüklüğü nasıl. Yarım stick yem kadar diye biliyorum. Daha da mı küçük?
 
Axothl yem dibe çöküyorsa yavru softshell kaplumbağalar için uygun.

Çizgililer reslerle farklı deri yapısına sahip sonuç itibariyle büyürken her kaplumbağa deri değiştiriyor. Ama res, yellow belly ve cumberland aynı kökenden gelen kaplumbağalar bunlarda deri değişimi fazla görülüyor.
 
Rengi kırmızı ama ışık yüzünden farklı gözüküyor
1676917942666.jpeg
 
O kadar ufak durmuyor. Sıkınca parmak arasında ezilmesi nasıl, eziliyor mu yoksa sert yem mi?
 
İçerisinde %46 protein , %9 yağ , %2,3 lif ve %10 nem . Kutunun arkasında böyle yazıyor .
Yem sert bir yem ben alyanak için kırarak veriyorum , benekli ise direkt yiyor.
 
Geri
Üst