Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

AKSESUAR YARDIM

amazing

Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2023
Mesajlar
7
bana ampuller ve ısıtıcılar lazım hayvan suya girmiyor girdiğinde ise çok üşüyor.
 
Bu ampullerden kullanıyoruz.
1677256297273.png


60 W filamanlı yada 52-53 W halojen armut ampul alacaksınız(halojen daha kolay bulunuyor). Soft pek bulunmuyor ama bulursanız soft alın.

Lambada ise bunları kullanıyoruz ; Mandallı yada akrobat lamba.
1677256693804.png


Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Mesafe ayarında hayvanın sırtı hizasında bir şey koyup cam dereceyi üzerine yatırıyoruz. Evde kullanılan derece de olur. Yarım saat sonra bakıp 32 derece olduğu noktaya mesafeyi ayarlıyoruz. İlk 15 cm mesafeye ayarlayın. Ona göre yükseltir alçaltırsınız.

Su ısıtıcıya gelirsek öneri olarak Roxin ve Ribao marka çelik ısıtıcılar ve Tetra Ht 100 alabilirsiniz.
Alt markaların camları incedir. Çalışırken hava teması olursa patlar. Bazıları ise dik konumlandırmalıdır. Derin su ister.
Tetra Ht kalın quartz camlı ve koruma emniyeti olan en kaliteli ısıtıcılardan birisidir.
Ribao ise çelik yapıda bir ısıtıcı olduğu için cam gibi kırılma çatlama gibi bir sıkıntısı olmaz.
Camlar erken ısınır erken soğur. Çelikler biraz daha geç ısınıp geç soğur. Bu bakımdan olduğundan fazla sıcak durduğu için 1-2 derece yükselebilir. Derece ile kontrol ederek ayar yaparız. Onun için 26-27 dereceye ayarlanıyor.
Akvaryumun kaç litre olduğunu yazın ona göre daha detaylı öneri yapalım.
 
Şimdilik kalorifere yakın tutabilirsiniz ama bitişik olmasın. Bu arada hayvan'ın kabuk boyu kaç cm?
 
pek durumum yok şuan açıkçası nasıl yapabilirim ısıtıcı ve ampulleri yok sadece bi tane 75w var uva uvb o da çok sıcak kalıyor nadir kullanıyorum
IMG20230224171730.jpg
 
Kuru alandandaki taşı kaldırmanızı tavsiye ederim.Mandalli ve akrobat lamba fiyatları uçmuş. Mandallı daha uyguna geliyor tabii. e27 duylu kablolu fiş(açma kapama anahtarlı olsun) satın alıp uygun mesafeye sabitleyebilirsiniz. 5 li 10 lu set yerine 2 tane en azından 1 tane yedekli ampul alırsınız. Su ısıtıcı konusunda tek seferde kaliteli bir su ısıtıcı alın devamlı kullanırsınız . Biz size gönderdiğimiz 52-60 W halojen lambaları uva lamba'nın fiyatı yüksek ve kullanımı kısa olduğu için halojen lamba öneriyoruz. Uvb lamba şimdilik dursun bence. Yem ve vitaminle d vitamini ihtiyacını karşılarsınız. Siz ısıtma lambasını halletmeye çalışın. Akvaryum kalorifere yakın. Isıtma lambasını da konumlandırdıktan sonra su ısınır az da olsa ısınır. Müsait olduğunuz bir vakit su ısıtıcıya bakarsınız.
 
Son düzenleme:
Kuru alandandaki taşı kaldırmanızı tavsiye ederim.Mandalli ve akrobat lamba fiyatları uçmuş. Mandallı daha uyguna geliyor tabii. e27 duylu kablolu fiş(açma kapama anahtarlı olsun) satın alıp uygun mesafeye sabitleyebilirsiniz. 5 li 10 lu set yerine 2 tane en azından 1 tane yedekli ampul alırsınız. Su ısıtıcı konusunda para biriktirir alırsınız. Biz size gönderdiğimiz 52-60 W halojen lambaları uva lamba'nın fiyatı yüksek ve kullanımı kısa olduğu için halojen lamba öneriyoruz. Uvb lamba şimdilik dursun bence. Yem ve vitaminle d vitamini ihtiyacını karşılarsınız. Siz ısıtma lambasını halletmeye çalışın.
alınacak şeylerin linkini yollar mısınız kafam karıştı ya :D
 
Sizin şimdilik 52-60W halojen ampul ve e27 duylu akrobat ya da mandalli lamba almanız gerekiyor. Su ısıtıcıya müsait olduğunuz bir zaman bakmanız lazım.
Cem abi size zaten eski hesabınızda açtığınız konuda lambada falan öneri yapmış ben söylediği mandalli lambanın linkini veriyim.

52-60W Halojen lambayı elektrikçi varsa etrafınızda en kolay oralarda bulunuyor. 2 tane alın 1 tane yedekte dursun şimdilik. Sonra daha fazla yedeklersiniz.

Şu size söylediğim kablolu duy olayı uygun mudur değil midir bilmiyorum. Cem abiye sormak lazım. Mandalli lamba alabiliyorsanız alın. Riske atmayalım hiç.
 
Sizin uvb lambanın takılı olduğu duy'un tipi nedir?
 
Şimdi benim bahsettiğim olay da o aslında. Duylar ile alakalı pek bilgim yok o yüzden yanlış bilgi vermek istemem. Plastik , bakalit , seramik vb. duylar var hangisi ısıya dayanıklıdır ya da erir mi bilmiyorum sizdeki hangisi onu da bilmiyorum. Eğer sizdeki duyda sıkıntı olmazsa halojen lambayı ona takarsınız ama biz yine de emin olmadan bir işe girişmeyelim . Mesafe ayarını yukarıda yazdım onu kesinlikle ayarlamanız gerekiyor bu lamba ve ampul işlerini çözdükten sonra.
 
Şimdi benim bahsettiğim olay da o aslında. Duylar ile alakalı pek bilgim yok o yüzden yanlış bilgi vermek istemem. Plastik , bakalit , seramik vb. duylar var hangisi ısıya dayanıklıdır ya da erir mi bilmiyorum sizdeki hangisi onu da bilmiyorum. Eğer sizdeki duyda sıkıntı olmazsa halojen lambayı ona takarsınız ama biz yine de emin olmadan bir işe girişmeyelim . Mesafe ayarını yukarıda yazdım onu kesinlikle ayarlamanız gerekiyor bu lamba ve ampul işlerini çözdükten sonra.
bendeki 75w uva uvb ve duy baya baya eridi
 
Uva-uvb lambalar 20-25 watt falan oluyor sizdeki nasıl 75 watt anlamadım.
 
ali express üzerinden aldım ama çok sıcak o yüzden kullanamıyoruz duyu eritti
Seramik duylu lamba olarak aratabilirsiniz, üşüyolarda şuan en acil akvaryum su ısıtıcısı ve eski tip ısı veren halojen ampul en yakın petshoptan elktrikciden temin edebilirsiniz, ampulü kullanmak için mandallı lamba almalısınız ama evde masa lambası vs varsa şimdilik onunla idare edersiniz su ısıtıcıyı mutlaka alın akvaryumunuz 50 lt ise 50 w uygundur
 
Duy seramik olacak o ampulü kullanmayın. 75 W uv ampul için çok. Radyasyon veriyor. O da gerçekten uv ampul mü ondan da şüpheliyim. Ama çin malı olduğu kesin.
 
Geri
Üst