Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbagasi akvaryum ve her sey

SenaGoksu

Bronz 4 Üye
Katılım
1 Şub 2021
Mesajlar
45
Merhaba öncelikle. Benim daha önceki sorularımda yanlış soyleyip 3 yaşında ve 12 cm dediğim alında 2 yasinda ve 9-10 cm boyunda olan erkek olduğunu düşündüğüm bibir kaplumbağam var. Kendisi daha önce bir anaokulunda paludaryum diye tabir ettiğiniz baya küçük bir akvaryumda(kuru alana doğru yükselen kaydırak gibi duran kaplumbağa akvaryumlarından) birinde bakiliyormus. Ben geldiğimden beri suya salınım yapmayan 50 ye 40 25 cm şu derinliği olan bir gıda kabında dışa inşa ettiğim bir kuru alanla, iki iç filtre, ısıtıcı, kuru alanı ısıtan eski tip sarı bir lambayla (evin ici mevsim ve Izmır de olmam sebebiyle zaten sıcak ancak lamba kuru alanı şimdilik yeterince ısıtıyor ve kabuğu kuru alandayım hep kuru oluyor) bu şekilde baktım. Yemleri sera raffy p ve sera raffy l, stick yem ve bitkisel icerigi yuksek baska bir yem olmak uzere dört çesit. Üç ay sonra taşınma durumum olduğu için henuz akvaryumu almadım tasindigim yerden almak için. En kısa zamanda bir uvb lamba edineceğim şimdiye kadar ara sıra güneşe çıkartıyordum üşümeyeceği bir şekilde. Sorularım şunlar; aylardır akvaryum bakıyorum ve ikinci elleri bile pahalı. Zaten uvb, lamba tutacağı dış filte kum derken masraf oldukça fazla olacak belki fazla değil ama öğrenciyim ve yardim aldigim kimse yok bana fazla geliyor. Sahiplendirmek istemiyorum çünkü cevremde ona bende daha iyi şartlar sağlayacak kimse yok maddiyatim henüz olmasa da bakımıyla ilgili birçok şeyi öğrendim araştırdım. Acaba tek bir hayvan için akvaryum boyu en az kaç olmalı, bu akvaryuma uygun dış filte mini olabilir mi, silis kum vitasand olmasa başka bi marka olur mu, ısıtıcı lambayı tam olarak nerden temin edebilirim ve ne diyerek alacağım, şu an bahsettiğim şartlarda kaplumbağam üç dört ay daha sağlıklı bi şekilde yaşar mı, yemler yeterli mi ve neden sürekli akvaryumdan kaçmaya çalışıyor? Bu soruları cevaplayabilirseniz çok memnun olurum uzun uzun yazio vaktinizi aldım ama hepsini bi yerde toplamak istedim şimdiden teşekkürler.
 
Tek hayvanda ömürlük ölçü 80*50*50h ve 8 mm cam kalınlığı ama dişiler daha büyüdüğü için makul olan 100*50*50h yada 100*50*60h ölçüleri ve 10 mm cam kalınlığında olmalı. Ara geçişli akvaryumda 80*35*50h civarı ve 7 mm cam kalınlığında hazır akvaryum birkaç sene götürür.

Kamil tanca bulvarına bak orada hesaplı bulabilirsin. Zaman zaman stok eritmek için indirim yapıyorlar. Yalnız yanında ekipman hediyesi olanlardan alma onlar bir işe yaramaz. Biraz daha indirim istersin.

Mini dış filtre iç filtreden hallicedir ama bir dış filtre randımanı vermez. Gereksiz masraf olur. Uygun çapta kullandığımız iç filtreyi daha sonra dış filtre yanında sudaki derileri toplamada kullanırız. Çöp olmaz.

Lambada deveboynu yada akrobatta denir. Yada mandallı lamba alacaksın.

1621880288047.png


Ampulde bu tip alacaksın. 60 W filamanlı yada 52-53 W halojen sort ampul.

Geceleri kuru alanda uyuyorsa 40W gece ampulü alacaksın. Loşluk derecesine göre mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk. 12 saat biri 12 saat diğeri yanacak.


1621880304286.png


92073.jpg

Elektrik malzemesi satan dükkanlarda bulabilirsin.

Sera raffy P bitince sera carnivor alırsın. Sera raffy I bitince tropical reptiles carnivore veya tropical dried fish alırsın. Gammarus artık ufak gelir. Tetra reptominde al. Haşlanmış yumurta akı verebilirsin. Kıvırcık, marul, sebzeler, haşlanmış sebzeler deneyebilirsin. Her hayvan farklı sebze seviyor.

Uv ampulü şu an alma fiyatları uçuk. O beklesin.

Hayvan güneşi gördüğünde o yöne eğilim göstermekle birlikte akvaryum darlığı kaçma sebeplerinden biridir. Dişiler ise yumurtlama dönemi yer aramak için kaçar. Ama bu boydaki hayvan için henüz erken (boyuna göre yaşı çok değilse) ama cinsiyeti erkek demişsin. Kaçacağı yeri öğrenmiş ise unutmaz, sürekli denemelerde bulunur. Kapta gereksiz bir malzeme varsa çıkar akvaryumu daralmasın. Yada resmini at bakayım ne yapılabilir.
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Üç gün önce baktigim kabı genişlettim şu an 60×40x50 80 lt lik bi kaba aldım ve kuru alanı da oldukça genişlettim. İç filtrelerden birini çıkardım şu an kuru alana yapay çim tabana da silis kum dökerek birkaç ay bunu kullanmayı düşünüyorum. Plastigin cok iyi olmadigini biliyorum ama şu an maddi olarak bunu karşılayabildim. Sizce büyük bir sorun çıkar mı? Bu arada söylememişim ama ac gün uygulaması yapıyor o gün de kabuk boyu kadar marul ya da biraz haşlanmış yumurta mı veriyorum. Yemleri de buradaki bakim kilavuzundan bakıp almıştım bitince dediklerinize geçerim öyleyse.
 

Ekli dosyalar

  • 20210607_012412.jpg
    20210607_012412.jpg
    846 KB · Görüntüleme: 16
  • 20210607_012419.jpg
    20210607_012419.jpg
    777.6 KB · Görüntüleme: 16
  • 20210607_012406.jpg
    20210607_012406.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 16
Moderatör tarafında düzenlendi:
10 cm kabuk boyunu geçmişse marullu aç gün yapabilirsin.

Kap gördüğüm kadarıyla biraz daha kaliteli plastik, yine de camın yerini tutmaz. Diğer sakıncası vantuz tutmaması. O anlamda ısıtıcı biraz tehlike arzeder. Hayvan altına girmeye çalışırsa su yüzeyine kaldırabilir.

Kuru alana gelirsek onu sabitledin mi? Hayvan çıkarken düşebilir. Rampadan rahat çıkabiliyor mu? Rahat çıkış için rampa ucu en az hayvanın yarısı kadar su içinde olmalı, 45 dereceden fazla dik olmamalı ve rampaya tutunabileceği delikli paspas çubuk gibi basamak tarzı birşeyler olmalı. Yani çıkarken kaymamalı.

Rampa için koyduğun destek yer kaplıyor, ona alternatif bir şey bulabilirsen iyi olur. Sürahi gibi bir şey galiba açık ağzı yere bakıyor değil mi? Hayvan içine düşerse çıkması zor olur, özellikle kafa üstü girerse çıkamaz.

İç filtreyi dik konumlandırabilirsen daha iyi olur. Hem sirkilasyon açısından iyidir hemde uzak köşelerdeki kiri çeker.
 
Yok aslında o plastik kelepçe o şekilde sabitledim ve şu an baya sağlam rampayı da çıkabileceği şekilde ayarladım üzerinde tırnaklarının geçtiği bi sünger de var biraz tırmanması gerekiyor ama rahat çıkıyor o tırmanma da olsun istiyorum açıkçası biraz efor sarf edebilmesi için obez olur diye korkuyorum da ???? vantuzlar şu an iyi yapışmış durumda zaten çok altına girmek gibi bi huyu da yok yalnız iç filtre dik konumlandırırsam üzerine tırmanıp kaçmaya çalışacak aslında ben de dik olmasını isterdim ama Arif yükseltileri hemen bi silah olarak kullanıyor o yüzden korktum açıkçası ???? bu tarz bi kap sizce beni ne kadar daha götürür, uvb lamba en geç ne kadar sonra edinmeliyim ve şu an biraz durgun yeni akvaryuma geçtiği için biraz durgun bu normal midir bunları da sormak istedim size
 
O sürahi sandığınız şey kabın deseni sanırım bazı yerler daha buğulu ve oval o olabilir
 
Filtreyi kuru alan altına konumlandır o zaman çıkamaz. Hatta orası izole yermiş gibi onun için güvenli alan olur. Belki filtreye tutunup orada uyuyabilir. Dip köşe yerleri severler.

Uvb'ye şu an gerek yok. Aldığı yemlerden hayvan gereksinimleri karşılar. Kabuk sorunu çıkarsa devit takviyesi yaparız. Carnivor almıştın değil mi mineral yem ihtiyacı karşılayacak yem.
 
Sera raffy p aldım beslenme kılavuzunda sera mineral almanıza gerek yok raffy p nin kırmızı ları mineral yem yazıyordu şu anlık o var sadece carnivor biraz pahalıydı ben de raffy p ve raffy l aldım bi se bitkisel yemi var. Dediginiz çok mantıklı zaten hep burnu dışarda uyuyor filtreyi oraya konumlandirayim o zaman
 
Tetra reptomin ve jbl agil yemleri de al. Raffy P'deki kırmızılar bitince ya sera carnivor yada sera mineral yem alırsın. Bunlar varken vitamin damlaya gerek kalmaz. Yani vitamin damla alma.
 
Geri
Üst