Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası almadan önce bilgilenmek.

legendarycrew

Yeni Üye
Arkadaşlar bugun sabah saatleri itibariyle su kaplumbagasi beslemek geldi Aklima imkanlarim normal derecede ve 3 tane almayi dusunuyorum sifirdan kaliteli bakim ve gerekli ihtiyac konusunda biraz dusunmek zorunda kaldim ve sizlere danismak istedim konu Ile ilgili yardimlarinizi sunarsaniz memnuniyet duyarim, simdiden tesekkurler.

Cvp: Biraz bilgi edinmek istiyorum.

Fatih bey merhaba öncelikle foruma hoş geldiniz umarim kaplumbalarin 20cm den büyük olucağını göz inünde bulundurun.
Ondan sonra almanız gerekenler:
1.Yeterli büyüklükte cam akvaryum(dikdörtgen olması daha iyidir)
2.Akvaryuma yeterli gelecek ısıtıcı
3.Gene akvaryuma yeticek bir dış filtre
4.Bir adet UVB ampul ve ona uygun kıskaçlı lamba( uvb ampul olarak Emre abinin tavsiye ettiği bir ürün:mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13208)
5.Kuru alan (forumda detaylı bilgi var)
6.Sera veya tetra marka yem ve kurutulmuş karides marka olarak sera öneriliyor ama bendeki farklı(bizde sera raffy p ve karides var karidesi haftada 2 kere vermeniz yeterlidir)

Bir akvaryum almalısınız 3 kaplumbağa beslemek istiyoranız büyüdükleri zaman 300 litre akvaryum almanız gerekecek bence baştan 300 litre alın ileride masraf yapmamak için, hem kaplumbağalar daha mutlu olur,ısıtıcı 28 derece olmalı,dış filtre almalısınız benim tavsiyem : mailto:/Tetratec-EX-1200-Akvaryum-Dis-Filtre-1200-lthr,PR-64.html en önemliside bir kuru alan almalısınız veya kendiniz yapabilirsiniz, satın alıcaksanız : mailto:/Hagen-Exo-Terra-Turtle-Bank-Kaplumbaga-Adasi-Buyuk-Boy-,PR-4860.html
kendiniz yapacaksanız : http://www.youtube.com/watch?v=9icGw9HX5EQ
kuru alanı ısıtmak için ısıtıcı bir spot lamba ve kaplumbağaların kabuk gelişimi için uv-b lamba almanız gerekecek.

not: bence almadan önce bidaha düşünün :smile:

RE: Biraz bilgi edinmek istiyorum.

Yeterince dusundun alper kararimi Verdim ve direkten sizlerden bilgi edinmek istedim :) 300 lt akvaryum Icin henuz tasarladigim bi kisim yok evde, yavru olarak almayi dusunuyorum 3 tane ve bu akvaryum fazla buyuk olmama sartiyla ne kadar olabilir cm olarak bilgilendirirseniz Daha iyi olur, tesekkurler :)

60cm alabilirsiniz ama ileride 3 kaplumbağa temizlemesi çok zor olur ve kaplumbağalarınız küçük alanda strese girirler ve birbirleriyle kavga ederler 1 yıl falan idaare edebilirsiniz, akvaryumu mutlaka ileride büyütmeniz gerekecek.Hem siz rahat olursunuz temizleme açısından hemde kaplumbağalarınız :smile:

Gerekli ekipmanları hızlıca topladıktan sonra mailto:/forum/Konu-2-adet-pirana-su-kaplumbagasi-hiybe-ist-zeytinburnu.html konusuna göz atmanı öneririm. 2 kaplumbağasını sahiplendirmek isteyen bi arkadaş var. Onları alırsan hem biraz olsun maddi külfetten kurtulursun hemde o kaplumbalar yeni bi yuvaya kavuşmuş olur

Bence de sahiplendirme uygundur.

RE: Biraz bilgi edinmek istiyorum.

Ekipmanlarim hazir eminonunde caliamaktayim pet shoplarin yakininda sahiplenebilirim vanilya. Linkteki arkadasa gerekli numarayi vermesini soyledim evimin yakinlarinda. Bilgi Icin tesekkurler.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Burada kısaca kaplumbağa bakımından bahsettim.

Geri