Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Güle güle kullanın.
Umarım sızıntı yaşamayız :)

Bu iş hastalık gibi gözüküyor.
Yakında damacanaya geçeriz 😁
Teşekkürler. Ben tepe filtre şeklinde yaptım. Kabın içinde basınç olmadığı için sızma ihtimali yok. Tıkanma ihtimaline karşı da ikinci bir dönüş hattı yaptım. İleride damacana değil ama kapsamlı bir sump yapmayı düşünüyorum.

Teşekkürler. Ben tepe filtre şeklinde yaptım. Kabın içinde basınç olmadığı için sızma ihtimali yok. Tıkanma ihtimaline karşı da ikinci bir dönüş hattı yaptım. İleride damacana değil ama kapsamlı bir sump yapmayı düşünüyorum.
Bir görseli veya videosu var mı acaba sizin çalışmanıza benzer? Bir göz atayım. Risksiz bir sistemse ona geçeyim

Filtre.jpg
Sistem 1.jpg

9 litrelik bir gıda saklama kabı. Contalı kapağı var. 3 bölme yaptım (mekanik, biyolojik, kimyasal filtrasyon) Taşma prensibiyle çalıştığı için normalde kapağın en fazla 2-2.5cm altına kadar su doluyor. Girişteki elyaf tıkanmaya başladığında su seviyesi yükselip bölmeleri aşarak çıkışa gidiyor. İkinci dönüş hortumu birinciden biraz daha yüksekte olduğu için tıkanma durumunda ikinci dönüş de devreye giriyor.

Malzeme sıralaması da girişten çıkışa elyaf, biyolojik sünger, eurostar aquaclay, seachem matrix, aktif karbon şeklinde. Seramik halkaları bölmeler arasındaki geçiş ferahlasın diye koydum ama az da olsa bakteri tutuyordur sanırım. 100 litre su hacmimiz var, haftalık %25-30 su değişimiyle nitratı 25ppm seviyesinde tutabiliyorum.

Elinize sağlık güzel duruyor.

Yalnız dizilimde ilk seramik olsun katı kiri seramik tutar süngeri onun altına alın. Bu da ufak kir ve eski derileri tutar.

Sonra elyaf>zeolite>elyaf>carbon>elyaf şeklinde olsun.

Boşluk kalırsa eurostar aquaclay alın. Bunu sünger ile zeolite arasına koyun.

Teşekkür ederim.
En alta elyaf koyunca akan su yavaşlıyordu bayağı ve tortulu akıyordu sonra seramik bioball koydum yükseklik versin diye

Geri