Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su kaplumbağası doğaya bırakılır mı

Katılım
28 May 2014
Mesajlar
4
arkadaşlar 9 cm büyüklüğünde bir su kaplumbağam var doğal yaşamına bırakmak istiyorum herhangi bir göle denize bıraksam yaşar mı veya yaşayabileceği bir yer söyler misiniz
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

ninjakaplumbağalar' Alıntı:
arkadaşlar 9 cm büyüklüğünde bir su kaplumbağam var doğal yaşamına bırakmak istiyorum herhangi bir göle denize bıraksam yaşar mı veya yaşayabileceği bir yer söyler misiniz

Lütfen bırakma.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

bu hayvan tuzlu su canlısı değil tatlı su alanına da bırakılmaz. yırtıcı olduğu için ekosistemde varolan canlıları yok eder. hayvan doğal ortamda yaşamamış. kaldıki türkiye kendi yaşadığı habitat değil. ölme ihtimali yüksek. bu durumda tek yapılacak şey sahiplendirmektir. sahiplendirme bölümünde resim, kabuk boyu ve şehir konusunda detaylı bilgi verirsen cevap alabilirsin.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

9 cmlik kaplumbağanın canı ne ki ekosistemdeki varolan canlıları yok etsin asıl ekosistem o bahsettiğiniz habitatlardan alınıp buralara getirilerek bozuluyor bir göle bıraksam kesin ölür mü şimdi
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

bu hayvanlar çiftlik üretimi doğadan alınmıyorlar. doğal yaşam şartlarına hazır değiller. dediğim gibi sahiplendirme bölümünde konu açarsan oradan sahiplenecek birini bulabilirsin. biz evde beslediğimiz ve dışardan soyutlanmış biçimde yaşadığı için adaptasyon sağlayamaz. hem bu sebepten hemde hastalığa yakalanma olasılığı yüksek olacağından ölme riski yüksektir.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

hee çiftlik üretimiyse tamam o zaman (!) sanki tavuk üretiyor neyse sağol bilgilendirdiğin için
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

işin ucunda para oldu mu her şeyi üretiyorlar. satışı yasaklanınca şimdi türkiyede yerli tür olan çizgili kaplumbağa üstüne çifklik çalışmalarına girilecek bakalım. hayvanların canını düşünen yok din iman para olmuş.
 
RE: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Kırmızı yanak ülkemiz doğası hayvanı değil. Bu sebeple doğaya salmak bizim ekosistemi olumsuz etkiliyor. Avrupada da istilacı tür haline geldi bile. Ülkemiz kaplumbağalarından Çizgilinin doğaya yabancı tür bırakmalar yüzünden besin ve yaşam alanı olumsuz etkileniyor. Neslinin tehlikeye girme sebeplerinden biride bu. Cem in ülkemiz habitatı için bahsettiği konu bu.
 
Dostum burada kimse sana garezine birşey söylemez. Veya senin veya bir başkasının zararına birşey olmasını istemez emin ol. Doğaya bırakmak yanlış olduğu için herkes öyle söylüyor. Yine de bıraksan kimse sana niye bıraktın diyemez sonuçta sen karar vereceksin. Ama nedenlerini de söylemiş arkadaşlar yukarıda. Seçim senin dostum :)
 
Cvp: su kaplumbağası doğaya bırakılır mı

mailto:/forum/Konu-hayvanlarla-ilgili-onemli-kanun-ve-kurallar.html

Kimse bir şey demez olur mu? Kırmızı yanak ülkemiz hayvanı değil ve yabancı türlerin doğaya bırakılması yasak. Tabi doğal yaşamına yani orta ve kuzey amerika bölgesine bırakmakta sakınca yok. Yada yapay parklara başvurmalı.
 
Cvp: su kaplumbağası doğaya bırakılır mı

Hayvandan kurtulmak istiyosan bana ver ben sahiplendiririm lutfen akli selim kararlar verelim. Her sey acik ve net. Dogaya birakmak hayvan katili olmak demek !
 
Cvp: su kaplumbağası doğaya bırakılır mı

Merhabalar. Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama :)

Benim de 8 yaşında 2 adet kırmızı yanak Singapur kaplumbağam var ve sayısız kez akvaryum büyütme ve yıllardır verdiğim olağanüstü çabalara rağmen hem artık hayvanların fazlasıyla büyümüş olduğundan yer sorunu yaşamaları hem de artık özgürlükkerini yaşamalarını istediğimden vermek yada sahiplendirmek istiyorum...

Darıca hayvanat bahçesini aradım ama günümüz dünyasında hayvanat bahçeleri hayvan kabul etmek için bile para ister hale gelmişler ! Telefondaki bayana durumu izah ettiğimde evet alıyoruz ama caydırma amaçlı herkes kaplumbağasını bırakmasın diye 250 tl alıyoruz dediler ! Yani hayvanat bahçesi aldığın kaplumbağaya bakamıyorsan veya onun işkence çektiğini düşünüyorsan seni caydırmaya ve zorlu koşullarda hayvana işkence ettirmene yada herhangi bir göl kenarına salıp ölümüne sebep olmanı teşvik etmek için senden 250 tl istiyoruz diyorlar..

Bu sebeple daha içindeki insanlığı ölmemiş bir mekan sahibi yada hayvanın yaşamını süreürebikeceği bir lokasyon bilen var mıdır kaplumbağalarım için ?
 
Para isteme olayını ilkkez duydum genelde almıyoruz diyorlardı talep artınca iş kazanca mı dönmüş ????
Tavsiyem sahiplendirme için konu açın ilgilenen arkadaşlar var yardımcı olabilirler.

Canlıların resimlerini yaşını yaşadığınız şehri yazarsanız daha kısa sürede bilgi edinebilirsiniz.
 
Cvp: su kaplumbağası doğaya bırakılır mı

Tamam yeni konu açın diyorsunuz heralde belki sahiplenmek isteyen çıkar diye. Denicem o halde..

Maalesef öyle artık ticaret olmuş belliki hayvanat bahçesinin mantelitesi...
 
Bakım maliyetleri yüksek bir işletme tek gelir ziyaretçi ve yurtdışındaki hayvanat bahçeleri gibi ise gübre satışı.

Çalışanların ücreti, yemleri, etçil hayvanlara et alımı, bakımı, tedavileri, ilaçları vs derken masraf yükseliyor. Bizim bir senede harcadığımızı düşünürsek bu meblağ Ömür boyu kalacak hayvan için az bile. Daha geçen gün 300 küsür liralık yem aldım.

Bu alınan para iki açıdan gerekli biri hayvanat bahçesine az da olsa gelir diğeride hayvan yığılmasını ve yoğunluğunun önüne geçmek ve önlemek. Ücretsiz olsa önüne gelen bırakır. Bir süre sonra belli bir alanda yaşayan hayvan yığını için yaşam alanı daralır. Verilen yem miktarı artar bu da hayvanat bahçesi açısından maliyeti yükseltir.

Bunları göz önüne aldığımızda bu istenilen para hayvanlara harcanacak. Hayır almıyoruz da diyebilirlerdi. Kısaca tek taraflı düşünmemek lazım, verilen para bir nevi hayra geçecek.

Çankaya belediyesi sokak köpeklerinin bakımı ve yaşaması için yapılacak kafese köpek başına 750 tl idi galiba para istiyor. Mesela bu da çok. Buna baktığında o kadar parayı oraya vereceğime direk kemik yem alıp hayvanları sokakta besliyorum. Yine ayda rahat 300 lira bütçe bu hayvanları beslemek için gidiyor. Bu hayvanlar sokakta yaşayabiliyor ama bizim kaplumbağalar öyle değil uygun ortam gerekiyor. Uzun vadede harcayacağımızı düşünürsek kaplumbağa başı 250 lira iyi bir fiyat. Hayvanlarda doğal bir ortamda hemcinsleriyle bir arada yaşayacak.
 
Cvp: su kaplumbağası doğaya bırakılır mı

maalesef burada şöyle bir sorun var ki koskoca istanbulda 1 adet bu çapta bir hayvanat bahçesi var ve oda artık özelleşmiş, boğaziçi hayvanat bahçesi adını almış durumda oluşu itibariyle hem alternatifsiz oluşu hem de bu kadar büyük bir şehirde oluşundan tabiki bu kadar çok bırakılmak istenen hayvan yükünü kaldıramıyor olabilir. Bu noktada ne kadar devlet desteği görüyorlardır bilmiyorum ama sonuçta bir metropolün her zaman en çok ziyaretçi çeken yerlerinden olan bir yerin mutlaka bu tür talepleri daha pozitif şekilde karşılıyabiliyor olması gerekir bence.

Hayvanat bahçeleri nasıl ki öncelikle çocukların sonrada büyüklerin olmazsa olmaz bir ziyaret alanı ise aynı zamanda birçok muhtaç vb durumda hayvan için de bir barınak görevi görebilmeli ama tabi 19 milyonluk istanbulda satılan kaplumbağa ve pet shop sayıları ile hayvanat bahçesi ve doğal yaşam alanı sayıları kıyaslaması yapılamayacak durumda buda maalesef artık özgürlüklerini yaşaması zamanının geldiği hayvanlarımız için bir yaşam alanı doğuramıyor...

Naçizane düşüncelerimi paylaşmak istedim hayvanat bahçelerinin durumu ve azlığı konusunda kusura bakmayın ama ben bugün maalesef alamıyoruz cevabına çok hazırlıklı iken bağış adı altında diye söylenen 250 tl yi duyunca biraz şaşırdım açıkçası o yüzden sizin yazınız üzerine düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Çok fazla kullanmıyorum siteyi açıkçası ama nereye sahiplendirme ilanı açabilirim acaba yardımcı olabilir misiniz bu konuda yanlış bir alana açmış olmayayım?
 
Ana sayfadan sahiplendirme bölümüne girip açacaksınız. Cepten anasayfaya geçmek için üstteki büyük yazıya tıklamak yeterli.

Özel teşebbüse bağlı hayvanat bahçeleri ne yazık ki devletten destek görmüyor. Bir kaç zengin iş adamının gayretiyle döndürülüyor. Sıkıntıda burada başlıyor.

Kaplumbağa satışı devlet tarafından yasaklandı. Temelde bizim habitatın hayvanı olmayan canlılar yine bizim habitatın hayvanlarının soyunu tükettiği için. Velakin bunun üstüne eğilmediğinde hala doğaya salınım yada şehir içi havuzlara bırakma ve bazı petshopların satış yapması devam ediyor. Kanun, KHK, yönetmelik vs. çıkarmakla bu iş bitmiyor.
 
Cvp: su kaplumbağası doğaya bırakılır mı

Cem bakış açın yazdiklarin çok doğru fakat şahsi fikrim esas bu tür bakımı zor ve özel canlıların bir şekilde kabul edilmesi için çalışmalar lazım yoksa doğaya salma olayı daha da artiyor
 
Demek istediğimde bu. Bu işe devletin el koyması lazım. Yoksa özel teşebbüsün yapacağı bir yere kadar.
 
Geri
Üst