Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum taban malzemesi

Carbon-zeo'daki carbon sudaki ağır metalleri ve karbondioksitteki carbonu tutar oksijeni açığa çıkarır. Karışımlı biraz daha iyi. Carbon malzemeyi ayrı almayın o yoğun siyahlık salınımı yapar.

Yemin yanına bir de gammarus alın. Skt 2025 yada 2026 olsun. Netten alabilirsiniz. Sera raffy I, tetra, dajana yada tropical gammarus olur.

O yem bitince yeni yem bakalım.

Yumurtayı ince kıyın hayvan ufak büyük parçayı yiyemez boğazında kalır. Izgara varsa kullanın biri pervane tarafında olsun diğeri de su çıkış borusuna elyaf gitmeyecek şekilde süngerle elyaf arasına koyarsanız elyaf süngere yapışmaz. Bir de onu ayaklaması dert.
 
Sabah gammarus akşam stick şekinde mi vereyim Cem bey ? Farklı bir markanın gammarusunu aldım ama onu yemiyor bir de bunu deneyelim.
 
Dajana gammarus sticks yemi alın. Bundan..
Screenshot_20220223_161037_com.android.chrome.jpg
 
Dajana gammarusu da bunu da aldım Cem bey nasıl vermeliyim gammarus,gammarus stick ve stick yem olacak elimde.
 
Sabahları stick yemi verin. Dajana stick ve gammarusu bir gün arayla akşam öğününe dağıtın.
 
Haftada iki öğün haşlanmış yumurta, 2 öğün dajana stick, 2 öğün de gammarus olarak devam edeyim o zaman. Sabahları bir tane akşamları bir tane stick veriyorum şuan Cem bey dajana stickten de bir tane veririm gammarustan bir öğünde ne kadar vermem gerekli ?
 
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Diğer stick yemin markası nedir?
 
Tamam 1 stick yem uygun. 1 stick 2 gammarusa denktir. Gammarus yarım santimden kısa ise 3 tane yarım santim yada üstünde boydaysa 2 tane verin.
 
Kabuk boyu kaç cm olana kadar bu şekilde, bu yemlerle devam edeyim Cem bey ?
 
Bir de ısıtıcı kaliteli bir marka değil. Tekrar ısıtıcı alacağım ribao çelik gövdeli mi yoksa tetra ht mi önerirsiniz Cem bey ?
 
4,5-5 cm gibi önce yarım sonra bir tane stick artırabilirsiniz. Öğün başı kafa hacminin yarısı kadar. Stick yemleri yarım yarım aşırıya kaçmadan ölçüsünde yedikçe verin, hızlı yedikleri için midelerinde şişip genişliyor. Bu sefer öğürüp kusmaya başlıyorlar. Bu noktaya gelirse bir eksik vereceksiniz.
 
Tetra ht kaliteli, kalın quartz camlı ve koruma emniyeti olan evladiyelik ısıtıcı. Su eksilmesi olduğunda devreyi kesiyor.

Ribao ise çelik yapıda bir ısıtıcı olduğu için cam gibi kırılma çatlama derdi yok.

Camlar erken ısınır erken soğur. Çelikler biraz daha geç ısınıp geç soğur. Bu bakımdan olduğundan fazla sıcak durduğu için 1-2 derece yükselebilir. Derece ile kontrol ederek ayar yaparız. Onun için 26-27 dereceye ayarlanıyor.

Bu ikisinde önerim tetra ht. Ama kullanım açısından tercih sizin.
 
Cem Bey tekrar merhaba. Kuru alanı eşim yapıştırıcı ile yapıştırmıştı ancak suya değince yapıştırıcı kalktı. Tekrar akvaryum silikonu ile yapıştıracağız ama ne kadar süre akvaryumu kullanmamalıyız ve hastayken kullandığım kaba alsam hayvanı bir sorun olur mu ?
 
Hayvan o kapta dursun.

Yapıştırıcı olmaz. Akvaryum silikonunu (sista marka alın) kuru iken uygulayacaksınız yüzey ıslak yada nemli olursa tutmaz. Maket bıçağı ile kazıyıp çıkarıp yapıştırıcıyı zımpara kağıdı ile temizleyin.
Kuruduğuna emin olana kadar bekleyin sonra uygulayın. En az iki gün sertleşme ve kokusunun gitmesi için gerekli.

Yapıştırmadan önce alttan destekleyecek birşey ayarlayın. Bant kullanırsanız kalın boya bandı kullanın.
 
Tamamdır Cem Bey tetra ht 100 ısıtıcımız da geldi ama diğer ısıtıcımızdan uzun minimum su seviyesine kadar doldurduğumuzda kuru alana çıkıyor su. O yüzden yan bir şekilde yerleştirdim akvaryuma bir sorun olur mu ?
 

Ekli dosyalar

  • 36066B2A-C4DD-44CF-8878-EF332C22B331.jpeg
    36066B2A-C4DD-44CF-8878-EF332C22B331.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Isıtıcıyı tabana yan yatırın bunlar komple batıyor. Kablo tarafını köşeye alın.
 
Geri
Üst