Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Kabuğu Nasıl Temizlenir?

Su Kaplumbağası Kabuğu Nasıl Temizlenir?​

Hem kırmızı yanaklı su kaplumbağası hem de diğer kaplumbağa türleri düzenli bir temizlikten büyük ölçüde yararlanabilir. Kaplumbağalar için kabuk temizliği önemlidir, çünkü onlara rehidrasyon şansı verir. Aynı zamanda size kaplumbağanın yosun oluşumunu temizleme ve rahat deri değiştirme şansı verir. Bu canlıları yıkamak için prosedür oldukça basit, ancak biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Salmonella kontaminasyonunu önlemek için kaplumbağanızı temizledikten sonra ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun.

Su Kaplumbağası Kabuğu Nasıl Temizlenir

Su Kaplumbağasını Nasıl Yıkanmalıdır?​

Bu makalemizde su kaplumbağasının nasıl yıkanması gerektiğini ve hangi malzemeleri kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

1. Düzenli sıklıklarla kaplumbağanızı yıkayın.

Su kaplumbağaları hayatlarının çoğunu suda geçirirler ve tankları temiz tutulursa nadiren özel bir banyoya ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte, kaplumbağanız, kabuğunda yosun oluşmaya başlarsa veya ölü deri hücrelerini çıkarmaya yardımcı olmak için döküldüğünde banyodan yararlanabilir.
Kaplumbağanız deri dökerken, boynunda, kuyruğunda veya bacaklarında pul pul deri parçaları fark edebilirsiniz. Bu normal.
Ancak kaplumbağanız çok fazla deri dökerse, tank veya kaplumbağanın sağlığı ile ilgili bir sorun olduğu anlamına gelebilir ve veterinerinize danışmalısınız.

2. Özel bir kaplumbağa yıkama küveti edinin.

Kaplumbağalar, insanları çok hasta edebilen salmonella bakterilerini barındırabilir, bu nedenle kaplumbağanızı lavaboda veya küvette yıkamamanız önemlidir. Salmonella, dezenfektanlara karşı çok dayanıklıdır, bu nedenle en iyi eylem yolu, kaplumbağanızı yıkamak için özel bir küvet satın almak veya bulmak ve onu yalnızca bu amaçla kullanmaktır.
Plastik bir kova veya lavabo ideal bir kaplumbağa banyosu olabilir. Kaplumbağanızı alacak kadar büyük olduğundan emin olun.

1.jpg


Bknz: Salmonella hakkında bilgi

3. Diğer malzemelerinizi bir araya getirin.

Kaplumbağanızı yıkamak için bir küvet, diş fırçası ve tercihen önceden kloru alınmış ılık su dolu bir sürahi veya sürahiye ihtiyacınız var. Veterineriniz tarafından özel olarak tavsiye edilmediği sürece kaplumbağanızın üzerinde herhangi bir sabun veya şampuan kullanmamalısınız.

4. Küveti suyla doldurun ve kaplumbağanızı yavaşça küvete yerleştirin.

Su, tercihen klorsuzlaştırılmış oda sıcaklığında olmalıdır. Kaplumbağanın çenesine ulaşmak için en azından yeterince su ekleyin, biraz daha yüzmesine izin vermek istiyorsanız daha fazla su koyabilirsiniz.

Su Kaplumbağası Kabuğu Nasıl Temizlenir?


5. Kaplumbağanın kabuğunu fırçalayın.

Bir diş fırçası kullanın ve kaplumbağanın tüm kabuğunu nazikçe fırçalayın, biriken herhangi bir alana özellikle dikkat edin. Kaplumbağanın kabuğunu hissedebileceğini unutmayın, bu yüzden çok sert ovalamayın. Daha sonra kaplumbağanın bacaklarını, kuyruğunu ve boynunu fırçalayın, ancak daha hassas oldukları için bu bölgelere dikkat edin. Son olarak, kaplumbağanın plastronunu (göbeğini) fırçalayın ve pullar veya pullar arasındaki tüm yosun ve kiri çıkardığınızdan emin olun.

Kaplumbağanızın üzerinde herhangi bir sabun veya cila kullanmayın, bu kaplumbağayı yaralayabilir veya hasta edebilir!

Su Kaplumbağası Kabuğu Nasıl Temizlenir?


6. Kaplumbağanızı fırçalarken inceleyin.

Bu, kaplumbağanızın her yerinde herhangi bir yaralanma veya hastalık belirtisi olup olmadığını kontrol etmek için mükemmel bir zamandır. Sıra dışı bir şey görürseniz, kaplumbağanızı hemen kontrol ettirmek için veterinere götürün. Kaplumbağa hastalığının yaygın belirtileri arasında şişmiş göz kapakları veya kulaklar, vücuttaki diğer şişlikler, cilt anormallikleri ve kabukta kabukta çürümeye işaret edebilecek renksiz veya bulanık lekeler bulunur.

7. Kaplumbağanızı durulayın ve tankına geri koyun.

Kaplumbağanız temizlendikten sonra, yeni parlayan kabuğuyla su kaplumbağanızı akvaryumuna geri koymadan önce bir sürahi veya sürahiden üzerine klorsuz su dökerek durulayabilirsiniz.

8. Banyo suyunu dikkatlice atın.

Salmonella kontaminasyonu riskinden kaçınmak için kaplumbağanızın banyo suyunu lavaboya dökmemelisiniz. Bunun yerine sifonu sifonu çekin ve işiniz bittiğinde ellerinizi sabun ve ılık suyla iyice yıkadığınızdan emin olun.

Kaynak
Yazar: Pippa Elliott, MRCVS
Çeviri ve Düzenleme: Ahmet Karakurt
 
Ben ona ait hassas bir diş fırçası edindim. Onunla nazikçe fırçalıyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst