Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası Nasıl Beslenir​

Su kaplumbağası evcil hayvan dükkanlarında bulunan en yaygın kaplumbağalardan biridir. Su kaplumbağası beslenmesi yeşillik, protein ve hazır yiyeceklerden oluşan dengeli bir diyetle sağlanır. Kırmızı yanaklı su kaplumbağanız sağlıklı yetişkin boyutuna ancak bu şekilde ulaşabilir (30 cm) ve 20 yıldan daha uzun yaşayabilir.

su kaplumbağası beslenmesi


Kaplumbağa için Doğru Yem Seçimi
1)
Su kaplumbağanızın diyeti için yüksek kalsiyumlu sebzeler ve su bitkileri seçin. Kalsiyum içeriği yüksek sebzeler ve bitkiler, yumuşamış bir kabuğa veya zayıf uzuvlara neden olabilen metabolik kemik hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir. Kırmızı veya yeşil yapraklı marul, karahindiba yaprakları ve nilüfer gibi su bitkileri iyi seçimlerdir.

2) Ispanak, lahana ve lahanadan kaçının. Fosfor oranı yüksek ve kalsiyum oranı düşük yiyecekler, kırmızı yanaklı su kaplumbağanızın sağlığı için en iyi sebze türleri değildir. Kalsiyum, kaplumbağanızın diyetinin önemli bir parçasıdır ve yüksek fosfor içeriği, kaplumbağanın kalsiyum emilimini engelleyebilir.

3) Kırmızı yanaklı su kaplumbağası ne yer, Yavru su kaplumbağası için küçük yem taneleri ve yetişkin su kaplumbağası için büyük yem tanelerini seçin. Palet yiyecekler, küçükten büyüğe çeşitli boyutlara sahiptir. Küçük taneli yemler akvaryumunuzun dibine batar ve küçük veya yavru su kaplumbağaları için iyi idealdir. Daha büyük yemler akvaryumuz suyunun üstünde yüzer ve büyük su kaplumbağalarını çeker.
Dengeli bir diyet için düşük proteinli ve az yağlı kırmızı yanaklı su kaplumbağası yemi seçin.

4) Besleyici balıklar, cırcır böcekleri veya solucanlar gibi canlı protein seçin. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası omnivorlardır, bu nedenle hem hayvansal proteine hem de bitki maddesine ihtiyaçları vardır. Cırcır böcekleri, solucanlar ve lepistes veya minnow gibi küçük balıklar protein için iyi seçimlerdir.

5) Su kaplumbağanızın diyetini sürüngen kalsiyum vitaminleri ile destekleyin. Dengeli bir diyet ve bol güneş ışığı altında bile, kaplumbağanızın sağlıklı kalması için yine de kalsiyum desteğine ihtiyacı olabilir. Sürüngen kalsiyumları genellikle kaplumbağanızın yiyeceğine damla halinde damlatılır.

Su kaplumbağası

Su Kaplumbağası Yemi Ne Kadar Verilmeli​

1) Yetişkin kaplumbağanıza her gün başı büyüklüğünde yem porsiyonu verin. Yiyecek miktarı kaplumbağanızın yaşına ve büyümesine bağlı olarak değişeceğinden, elinize bir parça yem almak ve boynu hariç kaplumbağanızın kafasından biraz daha küçük olduğundan emin olmak iyi bir kuraldır.
Kaplumbağanız her günlük beslemeden sonra çok fazla atık yem bırakıyorsa, bir sonraki öğün için yem sayısını azaltın.

2) Yetişkin su kaplumbağanız yem yemediği günlerde bitki ve protein verin. Bu günlerde kaplumbağanızı 1 ila 3 parça yeşil yapraklı yeşillik ve 1 ila 2 parça protein ile besleyin. Kaplumbağanız her beslemede tüm yiyeceklerini yutuyorsa, porsiyonunu 1 ila 2 parça daha sebze veya protein ile hafifçe artırın.

3) Yavru su kaplumbağası büyüyene kadar günlük olarak protein ve yemlerle besleyin. Bebeğinize, her gün küçük bir porsiyon proteinle birlikte, başından biraz daha küçük bir miktar yem verin. Yaklaşık 5 ila 7 yaşlarında yetişkinliğe ulaştıklarında, diyetleri daha fazla sebze ve daha az protein içerebilir.

4) Bebeğinize günlük 1-2 yapraklı yeşillik verin. Kırmızı yanaklı küçük kaplumbağalar sebzelere ilgi göstermeyebilir, ancak erken tanıtmalısınız. Marul, karahindiba bitkileri ve nilüferler, genç kaplumbağanıza protein ve yemlerle birlikte her gün verilebilir.

Su Kaplumbağası Nasıl Beslenir

Su Kaplumbağası Beslenme Alışkanlıkları​

1) Ana akvaryumunuzu temiz tutmak için kaplumbağanızı ayrı bir alanda besleyin.
Kaplumbağanızı ana akvaryumda beslerseniz suyunu temiz tutun. Yem atığı, balık gibi diğer suda yaşayan evcil hayvanların atıklarından daha katıdır. Kaplumbağanızın akvaryumunu bir filtre sistemi ile temiz tutun ve suyu 2-3 haftada bir tamamen değiştirin.

2) Akvaryum su sıcaklığını 28derece civarında tutun, böylece kaplumbağanız rahatça yemek yiyebilir. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası, akvaryum suyu çok soğuksa yemeyi reddedebilir. Kaplumbağanızın iştahı, aktivitesiyle birlikte azalabilir. Bir akvaryum termometresi, kaplumbağanızın akvaryumunu izlemenize yardımcı olabilir.

3) Kaplumbağanızın yemeğini yavaşça akvaryuma bırakın. Orada mutlu bir şekilde yiyip sindireceklerdir.

Yavru su kaplumbağası ne yer


Bu makale şu sorulara cevap verdi:
Su kaplumbağası için doğru yem seçimi nedir?
Su kaplumbağası için hangi yiyecekler verilmemelidir?
Kaplumbağa beslenmesinde doğru miktar nedir ?
Su kaplumbağası beslenme alışkanlığı nasıl oluşturulur?
Su sıcaklığının kaplumbağa beslenmesi üzerinde etkisi nedir?
Yavru su kaplumbağası ne yer ?
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası ne yer ?
Su kaplumbağası yemi ne kadar verilmeli ?

İlginizi çekebilir : Yavru Su Kaplumbağası Beslenmesi

Kaynak: wikihow
Çeviri ve Değiştirme: Ahmet Karakurt
 
Geri
Üst