Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası veriyorum

turtles

Yeni Üye
Merhaba, iki tane su kaplumbağam var. Fakat biri hastalandı. Başlarda kış uykusuna yattığını düşündüğüm kaplumbağanın daha sonralarda internetten araştırdığım kadarıyla cigerlerinde ve kabuğunda sorun olduğunu öğrendim. Ben ikisini birbirine arkadaş olsunlar diye almıştım. Ki öylede oldu. Bu hastalıklı süreçte hasta olan sürekli diğerinin üzerine çıkıyor o ona yardım ediyor. Pet shopa versem belki ayrı olarak satılırlar. Buna gönlüm el vermez. Ben akvaryumu ısıtıcısı olan ve gerçekten seven birine hediye etmek istiyorum. İstanbul Beylikdüzünde oturuyorum. İlgilenen kişiler irtibata geçerse çok sevinirim.

Ya da bana yardımcı olabilir misiniz? Bu hayvanların mutlu bir ortamda yaşaması için neler yapabilirim. Hasta olanın sağlığına kavuşması için ne gibi bir yol izlemem gerek. Küçücük bir kabın içinde onları görmek gerçekten üzüyor beni :breh:

Geçmiş olsun . Once bir akvaryum al sicak bir su koy . Sonra bir kuru alan yap orada kurusun ve isinsin. Mod lar daha cok biliyorlar onlarda yardimci olurlar.

Cvp: RE: Su kaplumbağası veriyorum

gkhnkrdmr0' Alıntı:
Geçmiş olsun . Once bir akvaryum al sicak bir su koy . Sonra bir kuru alan yap orada kurusun ve isinsin. Mod lar daha cok biliyorlar onlarda yardimci olurlar.

Teşekkür ederim. Çocuğum olduğu için çok ilgilenmeye vaktim olmuyor açıkçası. Birde evde tek kaldığı zamanlar oluyor, benim için en iyisi sanırım onları benden iyi bakacak birine emanet etmek olacak. Akvaryum alırım sorun değilde. Yem yemediği günler olması kötü

Cvp: Su kaplumbağası veriyorum

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

İlk yapılması gereken bu konunun okunup anlatılan uygun şartların sağlanması olmalı.

Isıtıcı olmayışı ve kuru alan ısıtma lambası olmayışı hastalıkta ilk etken. Beslenme hataları ve d vitamini sentezi yapamaması da kabuk sorunları ile diğer sorunların sebepleridir.

Bu hayvanlarla fazla ilgilenmenize gerek yok. Uygun sistemi kurunca sadece her gün yem vereceksiniz, haftada bir buharlaşan suyu tamamlayacaksınız, 4 ay ile 8 ayda bir temzizlik yapacaksınız. Gerisi sistem içerisinde çözümlenen konular.

Son kararda hayvanları sahiplendirmek isterseniz hastayı tedavi edip öyle sahiplendirin bence.

Hayvanların detaylı resimlerini ekleyip hastalık semptomlarını detaylıca anlatırsanız size küçük önerilerde bulunuruz. Teşhis ve tedavi için veteriner hekime zaten gitmelisiniz.

Ama ben her gün yem veremediğim günler oluyor. 1 haftaya yakın tek kaldıkları zaman oldu :'(

Ancak ekipmanlar tam olmazsa tedavi edilemez. Bunlardan ne eksikse hemen sağlamalısınız. Hayvanlar şu an nerede yaşıyor ve ne ekipmanlar var? Bununla ilgilide resim eklerseniz eksikleri görürüz.

Sıcak su eklemesi yapmayın sakın daha hasta olurlar akvaryuma sıcak yada soğuk su eklemek doğru olmaz bu durumda.. Aslında ilk olarak yapılacak şey bir ısıtıcı almak kuru alan yapmak ve ısıtma lambadı almak hepsinin masrafı 40 lira tutar ilk aşamada

turtles' Alıntı:
Ama ben her gün yem veremediğim günler oluyor. 1 haftaya yakın tek kaldıkları zaman oldu :'(

Bu tip durumlarda bir akraba yada güvenilir bir komşudan yardım istenmeli. Yada otomatik yem makinası alınmalı. Çare bitmez. Bizde seyahatlere gidiyoruz. 1-2 gün sorun değil ama ara ara 1 haftalık açlık iyi değil.

Ailesi, çocuğu hatta çocukları, çok yoğun işi, okulu vs olan bir çok kişi sukaplumbağası bakabiliyor. Aslında ilgi istemedikleri için bakımları daha kolay, yem haricinde hiç dokunmayın daha mutlu olurlar.
Ama tabi herşey özveride bulunmak.
Zor olan ilk sistemi kurmak, sonrası son derece basit. Sistem için hersey ve biz forumda hazır bekliyoruz, hiç birşey düşünmeden sadece buradan size söylediklerimizi yapmanız almanız yeterli olacak. Siz yeter ki isteyin.

Yine de sahiplendirmek isterseniz doğal olarak hasta haliyle kimse almak istemez. Sonuçta hasta olmasına sizde ki bakım şartlarının uygun olmaması sebep oldu. :breh: en azından iyileştirmeye çalışın, Yazık o da bir can ve sizde olmayı o seçmedi.

mailto:/qoekwl.jpg[/IMG]]mailto:/qoekwl.jpg[/IMG]

Kabuğunun kuyruk tarafında yumuşama oldu. Hiç yemek yemiyor ve sürekli ağzını açıp kapatıyor. Genelde kuru yerde duruyor. Suya indiğindede diğer kaplumbağanın üzerinde hareket etmeden o nereye giderse gidiyor

olivia-peter' Alıntı:
Ailesi, çocuğu hatta çocukları, çok yoğun işi, okulu vs olan bir çok kişi sukaplumbağası bakabiliyor. Aslında ilgi istemedikleri için bakımları daha kolay, yem haricinde hiç dokunmayın daha mutlu olurlar.
Ama tabi herşey özveride bulunmak.
Zor olan ilk sistemi kurmak, sonrası son derece basit. Sistem için hersey ve biz forumda hazır bekliyoruz, hiç birşey düşünmeden sadece buradan size söylediklerimizi yapmanız almanız yeterli olacak. Siz yeter ki isteyin.

Yine de sahiplendirmek isterseniz doğal olarak hasta haliyle kimse almak istemez. Sonuçta hasta olmasına sizde ki bakım şartlarının uygun olmaması sebep oldu. :breh: en azından iyileştirmeye çalışın, Yazık o da bir can ve sizde olmayı o seçmedi.

Ben onun bir can taşıdığını düşünmesem ve canının benim için bir kıymeti olmasa şuan burda bir çaba içerisinde olmam. Ama alırken hatam olduğunun farkındayım. Çocuğum hayvan sevgisi olsun derken hayvanı istemeden hasta ettim. Bana bu konuda yardımcı olursanız elimden gelen neyse yapmaya hazırım.

AEK' Alıntı:
Ancak ekipmanlar tam olmazsa tedavi edilemez. Bunlardan ne eksikse hemen sağlamalısınız. Hayvanlar şu an nerede yaşıyor ve ne ekipmanlar var? Bununla ilgilide resim eklerseniz eksikleri görürüz.

Yeşil kapta satılıyorlar ya ekipmansız şekilde orada yaşıyorlar.

Memnuniyetle ^^ Emin olun çocuğunuzun çok sevimli bir hayvanı ve hayvan sevgisi olacak :133:
Öncelikle kabuğun kuyruk çevresinde esneklik varsa yavrularda bu normal. Kaplumbağanın kabuk boyu kaç cm?
Su an nasıl bir kapta ya da akvaryumda duruyorlar. Bir fotoğraf iyi olur aslında.
İlk alınması gerekenler su ısıtıcı ve ısıtıcı lamba. Evde herhangi bir masa lambası vardır. Buradaki ampulden ya da bildiğimiz eski armut ampullerden sıcaklık veren bir tane takmanız yeterli olacak.

olivia-peter' Alıntı:
Memnuniyetle ^^ Emin olun çocuğunuzun çok sevimli bir hayvanı ve hayvan sevgisi olacak :133:
Öncelikle kabuğun kuyruk çevresinde esneklik varsa yavrularda bu normal. Kaplumbağanın kabuk boyu kaç cm?
Su an nasıl bir kapta ya da akvaryumda duruyorlar. Bir fotoğraf iyi olur aslında.
İlk alınması gerekenler su ısıtıcı ve ısıtıcı lamba. Evde herhangi bir masa lambası vardır. Buradaki ampulden ya da bildiğimiz eski armut ampullerden sıcaklık veren bir tane takmanız yeterli olacak.

Ben en iyisi bugün bir pet shopa gidip bir akvaryum alayım. Yem olarak tavsiye edebileceğiniz bir ürün varmı. Digerinin kabugu yumuşak değil ama :breh:

şuan iş yerinde olduğum için bakamıyorum ama 4 cm civarındalar. Minik yani ikiside daha.

Ablacım 50 wattlık bir ısıtıcı şart ilk olarak yem olarak sera raffy p ve raffy ı vitamin olarak eczaneden d3 vitamini oral damla alınacak vitamin 4.5 tl dir ..

Şuan ısı çok önemli bu hastalık soğukta yenilemez malesef birde kuru alan gibi birşey yapmanız gerekicek yavaş yavaş emin olun herşey ufak ufak hallolucaktır

Akvaryum için ;
''Şimdi 1 hayvanı 1 sene idare edeyim sonra ömürlük akvaryum alayım derseniz size 50*40*40 yani 80 lt hacimli bunun 50-60 lt si su olacak bir akvaryum gerekecek. Eğer bu hayvan için ömürlük akvaryumu alayım bir daha değişim olmasın derseniz minimum 80*40*50 yani 160 lt hacimli bunun 120 lt si su olacak bir akvaryum gerekecek. Önce ufak alıp idare edeyim derseniz ekipmanların ilk masrafı daha az olabilir ve bir sene yerden tasarruf edersiniz. Ancak diğerini alırken bunda kullandığınız ısıtıcı ve filtre ona uymayacağı için çöp olacak. Isıtıcı ve filtre akvaryum su hacmine göre seçilir.'' AEK alintidir. :)

Verilen bilgi 1 hayvan için gerekli sizde 2 adet bulunuyor buna göre tercih yapabilirsiniz.
Küçük alıp iki hayvana bakabilirsiniz daha az masraf olur fakat değiştirme süresi kısa olur. Bütçeniz nasıl uygun olursa. Kuru alanı el yapımı olanlarla değerlendirebiliriz.

Yem olarak Ağustos'un yazdıkları olmazsa olmaz ve en kaliteli yemler. Sera Raffy p (Ana Yem) Sera raffy I (kurutulmuş Karides) Karidesin açık satılanlarından teklif edebilir satıcılar kesinlikle almayanız. Yem içinde aynı şey geçerli kapalı kutular tercih etmelisiniz.
Bir gün de en fazla kafa hacmi kadar beslemeniz yeterlidir. Toplam miktarı sabah akşam olarak verebilirsiniz yavrulara.

Uzun uzun yazdım ama ^^ işte olduğunuz dan tek seferde okumanız için.

Ağustos' Alıntı:
Abicim 50 wattlık bir ısıtıcı şart ilk olarak yem olarak sera raffy p ve raffy ı vitamin olarak eczaneden d3 vitamini oral damla alınacak vitamin 4.5 tl dir ..

dediklerinizi bilmediğim için terimlere anlam veremedim. Damla alıp suyunamı damlatıcam

Hayır damla direk apızdan yada yiyor ise 1 damla yeme damlatılıp verilecek.. Herr petshopta ısıtıcı vardır su ısıtıcısı 50 watt gücünde yeterli olucaktır sizin için ilk etapta

Ağustos' Alıntı:
Hayır damla direk apızdan yada yiyor ise 1 damla yeme damlatılıp verilecek.. Herr petshopta ısıtıcı vardır su ısıtıcısı 50 watt gücünde yeterli olucaktır sizin için ilk etapta

ama bu hiç yemek yemiyor dediğinizi genede danışacağım teşekkürler

Soğuktan metabolizması yavaşlamıştır. İlk verdiğim linki okuduysanız soğuk ve kuru alan ısı eksikliği hem hastalık hem iştahsızlık sebebi.

Devit 3 oral damla uvb lamba yoksa geçisi süre ile kullanılabilir. Ama öncelikle daha uygun olan uvb lamba alınmalıdır.

Akvaryum ebatlarını verirseniz size uygun filtre, ısıtıcı gibi ekipmanları belirtmeye başlarız. Ama pet shopa gidip bana bir akvaryum ve ekipmanlar ver derseniz buraya yazdığınızda bunlar olmaz deme ihtimalimizde yüksek. Pet shop size bir japon balığının yaşayacağı akvaryumu yada başka bir kaplumbağa bahçesini verebilir.

Hayvan ortam düzelmeden zor yemek yer. Bu esnada vitamin takviyesi yapın diyeceğim ama oda yoktur muhtemelen. Pet shoptan sera reptilin yada jbl aqua vitaminlerden birini edinin derim.

Bu arada,internet ikinci el sitelerinde çok uygun ve büyük akvaryum bulabilirsiniz.Ben bu yolla 100x50x40 bir akvaryum alıp benim azmanlara güzel bir yaşam alanı kurdum.Bu arada geçmiş olsun,inşallah çabucak iyileşirler.

Dün iş çıkışı veterinere ve pet shopa gittim. Ürünleri inceledim. Veterinerle görüştüm. Ama eve geldiğimde hasta olan kaplumbağa ölmüştü :'( Digerini isteyen varsa vermek istiyorum.

Geri