Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağasının Kabuğu

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
Yeni aldığım su kaplumbağasının kabuğunu yeni farkettim. Yumuşak biraz hemen ölür mü yoksa dayanabilir mi ? Bugün kabuk sertleştirici alıcam.

Cvp: SU KAPLUMBAĞASININ KABUĞU

Kabuk sertleştirici kesinlikle almayın.Eczanede satılan devit-3 ü alıp yemine haftada 1 damlatın yada hemen uvb lambası alın.

krem şeklindeki kabuk serleştiricilerinden almayın kaplumbağaya haftada bir haşlanmış yumurtanın beyaz kısmını yedirin, eczanelerden devit3 alın kullanın ve bir de uvb ışık alın.

Emre bey daha açıklayıcı bir dil kullanırsanız mesajınızda daha kolay anlayabiliriz :) Ayrıca lütfen doğru katagorilere başlık açalım.

Kabuk sertleştiriciler ticari amaçla yapılmış içeriği bilinmeyen zararlı kimyasallardır.
Kabuk yumuşamasından kaplumbağanız hemen ölmez. Biz kaplumbağa severler olarak kabuk sertleştirici kullanılmasına kesinlikle karşıyız.
Kabuk sertliği için UV lambaları kullanıyoruz. Kaplumbağaların güneş ışığına ihtiyacı vardır.
Mümkünse UV lamba almanız en iyisi. Böyle bir imkanınız yoksa DEVİT 3 adındaki vitamini eczanelerden alıp haftada bir kez yemine damlatabilirsiniz.

Bakım şartlarınız hakkında bilgi verir misiniz ?

nameste108' Alıntı:
krem şeklindeki kabuk serleştiricilerinden almayın kaplumbağaya haftada bir haşlanmış yumurtanın beyaz kısmını yedirin, eczanelerden devit3 alın kullanın ve bir de uvb ışık alın.

Benim bildiğime göre uvb lambası kullanıyorsak devit-3 kullanmamıza gerek yok.

Ben kaplumbağamın hem yemine vitamin damlatıyorum hemde Uv-b ışını yayması için lamba kullanmama rağmen kabuğu hala yumuşak . Pamuk gibi olmasada içine göçebilecek kadar yumuşak.
Onun için her ortamı hazırlamama rağmen böyle.Bir sağlık sorunuda yok çok şükür.Irside olabilir.

EverDEbo' Alıntı:
Yeni aldığım su kaplumbağasının kabuğunu yeni farkettim. Yumuşak biraz hemen ölür mü yoksa dayanabilir mi ? Bugün kabuk sertleştirici alıcam.

Yeni aldığın kaplumbağa eğer yavruysa kabuğunu taş gibi istemek imkansızdır.Kabuk serleştirici asla kullanma.

RE: SU KAPLUMBAĞASININ KABUĞU

Güneşlendirme yapıldığında devit 3 kullanımı kesilmelidir. Herşeyin fazlası zarar.

Mecit Bey, uv lamba kullanıyorsanız devit 3 ü kesinlikle kesin çünkü d vitaminin fazlası vücuttan atılamıyor ve toksik etki yapıyor.

Bir de yavru kaplumbağaların kabukları esnek olabilir; büyüdükçe sağlıklı ise sertleşecektir.

Geri