Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su seviyesi ne kadar olmalı

Guyuh

Bronz 2 Üye
bugün kanyondaki petshopa gittim kaplumbağalar acayip sağlıklı hepsi yem yiyor yüzüyor neşeliler yani gayet sağlıklılar şimdi yaz okuluna gidicem 2 haftalığına sonra gelicem 1 yada 2 tane arkadaş alıcam benimkinin yanına yalnız bir sorum var şimdi şuanki kaplumbağam biraz iyi yüzemiyor yüzeye çıkamıyor ben şimdi çok su koyucam akvaryuma hayvan yüzüp nefes alabilicek mi yukardan?

Cvp: Su seviyesi ne kadar olmalı

Kaplumbağalar iyi yüzücülerdir. Yüzeye çıkmalarını engelleyecek ekstra bir durum olmazsa boğulmazlar. Su seviyesini bir anda maksimum yapmayın yavaş yavaş arttırın alışacaktır.

Suyu yavaş yavaş yükseltecektiniz galiba, hala alışamadı mı :( Suyun içine çeşitli yüksekliklerde merdiven gibi taşlar koyup yüzeye çıkmasını kolaylaştırabilirsiniz. Akvaryumunuzun fotoğrafını paylaşma imkanınız var mı?

kameram tamirrde şuanlık çekemiyorum bakın sorun tam olarakm şu kaplumbağam 3 yıldır ne yazık ki bilmediğimden en fazla 10 cmlik suda yaşadı p yüzden nedense ayağında ağırlık varmış gibi hep dibe çöküyor hiç yükselemiyor nedense ve yukardan şimdi eğer suyu yükseltirsem şimdi yukarı çıkamayıp nefessiz kalıp ölmesi beni çok korkutuyor sizce yine dipte kalır yüzeye çıkamaz ve boğulur mu yoksa çıkabilir mi neden sizce hep dipte?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=8426

burda aşağıda özelliklerde 16x12x3 diyor o 3 neresi pek anlamadım yardımcı olur musunuz?

O 3 cm yerden yüksekliği galiba, normalde kapluşlar iyi yüzer ama dediğiniz gibi sizin kaplumbağanızın kasları iyi gelişmemiş olabilir o yüzden biz de suyu yavaş yavaş artırmanızı önermiştik yani günde 1 bardak su ekleyin akvaryuma mesela. Yeni kapluş almayı da şu anki kaplumbağanız sağlığına kavuşuncaya kadar ertelemenizi öneririm.

kaplumbağamın sağlığı gayet yerinde veterinere götürdüm iyi durumu sadece derin suda yüzmeyi bilmiyor ama düzelir dedi ve yavaş yavaş suyu yükseltiyorum ve rampalı merdivenli olan iskele gibi şeyden alıcam mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=12140 böylece buna çıkabilecekte ama bu şey en fazla 14 cm yükseliyor 14 cmlik suya alışsın exo terranın mıknatıslı yüzen adasından alıcam teşşekkürler saygılar

Linkte verdiğiniz ürün 15 cm değil maksimum 30 cm yükseliyor.

ama o büyük boy ben orta boyu alıcam o en fazla 15 cm yükseliyor

Sanırım sizdiniz. Daha önce konuştuğumuzda kuru alanı zeminden su üzerine çıkan merdiven gibi yapmanızı söylemiştim. Sizin kaplumbağanızın bu kadra zaman bu şekilde yaşaması kaslarının çok zayıf kalmasına gelişememesine sebep olmuştur diye konuşmuştuk. Sanırım Tuba hanım da bundan bahsediyor. Bu süreç uzun sürecek ve sabır isteyecektir.

Her iki ürünüde alsanız altlarına büyük taşlardan yada ağaç köklerinden dizerek rahatça tırmanmasını sağlayın. Aşağıdaki linkte benim akvaryumun görüntüleri var. Hatta alt kayaların daha yayılmış olduğunu ve merdiven gibi tırmanılacak bir şekilde dizayn edildiğini düşünerek uygun bir sistem yapabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-benim-ufaklilar-ve-evleri.html

zaten bu üründe çok güzel bir köprü var ve ordan çıkılıyor üstüne yani taşlara gerek yok merdiveni var

Evet diğerine göre sizin için bu ürün daha iyi. Ama suyu daha fazla tutacaksanız gene rampanın altına tutunmak için koyulabilir. Alternatif olarak hafızanızda kalması iyi olabilir.
Umarım hızlıca yüzmeyi geliştirir.

Geri