Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Seviyesi

Christine

Yeni Üye
Yavru kaplumbağam var, 4 santimden küçük. Su seviyesini henüz kaplumbağam küçük olduğu için 8 santim yaptım. Yeterli mi?

Cvp: Su Seviyesi

şu seviyesini elimizden geldiği kadar yüksek tutun bence onun için daha iyi olacaktır ve gelişimi daha hızlı olacaktır.

Su seviyesini imkanınız varsa 20-30 cm kadar yapabilirsiniz. Tabi kuru alanı yükseltme imkanınıza göre derinliği ayarlamayı unutmayın. Birde daha derin olması çok daha iyi ancak su içinde yapay bitki ve kademeli dinlenme alanlarını unutmayalım. özellikle yorulduklarında ve gece uyurken gerekli oluyor.

bir kaplumbağa için derinlik ne kadar fazlaysa okadar iyidir

Kuru alan ısısı yeterli olduktan sonra ve kuru alanınız suyun içinde gömülü olmadıkan sonra istediğiniz kadar su seviyesini yükseltebilirsiniz. Ben su seviyenizi yükseltmenizi öneririm. Ben de eskiden sizin gibi çekimser davranıyordum ama düşük su seviyesinde kapluşlar hantallaşıyor ve yüzmeyi unutuyorlar.

Ben yavru olduğu için çekimser davrandım, evet. Biraz daha yükseltelim o zaman suyu. Sağolun cevaplarınız için.

Sizi çok iyi anlıyorum :) Ben de eskiden sizin gibi kapluşum yavru olduğu için çekimser davranıyordum. Ama dediğim gibi su seviyesi düşük olunca kapluşlar iyice hantallaşıyor ve yüzmeyi unutuyor.

Su seviyesi derin olsun ola bildiğince sadece destek alacağı yüzeye yakın süsler felan olsun.

Geri