Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su temizleme maksatlı filtre yada öneri

kapluş_55

Bronz 2 Üye
benim paludaryumumda çabuk kirlenme problemi var
sanırım aldığım 15er liralık filtrelerle alakalı bana önerebileceğiniz en fazla 100tl limitli suyu temizlemeye yardımcı olacak filtre ya da ekipman nedir?
link atarsanız sevinirim

mailto:/m9n0jb.jpg

mailto:/23iw9vk.jpg

Cvp: su temizleme maksatlı filyre yada öneri

Akvaryumdaki kök kirlenme değil ama suda sararma yapar. Esas konuya girmeden bunuda belirtmek istedim.

Bunun dışında kirlenmenin asıl sebebi bence tabandaki kalabalık. Ufak taşlardan oluşan taban malzemesi dışkı ve yem artıklarını aralarında barındırarak verimli temizliği önler. Salyangoz kabuklarıda kısmen içerisinde bu maddeeleri tutabilmektedir. 1 yada iki tane olmasında sorun olmaz ama sayı artınca sebeplerden biri olabiliyor. Öncelikli önerim zeminde ya ince doğal silis kum kullanın yada boş bırakın. Salyangoz kabuklarının sayısını da azaltın. Filtreler değişsede bu sorun devam edecek diye düşünüyorum. Bence bunu yaptıktan sonra bir süre daha aynı filtreler ve belli zamanlarda yapacağınız kısmi su değişimleri ile devam etmenizi öneririm. Hala tam verim alamaz yada şimdiden her ihtimalde değiştireyim derseniz size akvaryum su hacminize göre filtre öneririm.

Cvp: su temizleme maksatlı filyre yada öneri

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=313873
mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=20370
mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=20382
seç beyen al

Cvp: su temizleme maksatlı filtre yada öneri

emre abinin dediklerine katılıyorum, eğer uygun bir dış filtre önerisi istiyorsanız akvaryumun hacmini belirtin.

Geri