Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su tez buharlaşıyor

EMREGUZELAY

Gümüş 5 Üye
akvaryumumda su tez buharlaşıyor iç filitre ve sıtıcı çalışıyor ısıtıcıyı aldın günden beri 3 cm su buhar oldu neden acaba ısıtıcı bu kadar çok buharlaştırıyormu suyu

Suyu ısıttıgına göre buharlaşma olması normal akvaryumun bulundugu ortama görede değişir biraz.

Akvaryumun kapağı vardır büyükü ihtimalle, kapağı biraz açın içeri hava girsin hallolur.

kapağı yok kompile açık akvaryum ama ısıtıcım kuru alanın altında duruyor acaba o yüzden olabilirmi mailto:/forum/konu-eksiksiz-bir-akvaryumum-oldu.html burdan bakabilirsiniz. akıntıya yakın koyun dedi akvaryumcu bende öyle koydum

Kapağı yoksa oda sıcaklığı ile su sıcaklığı arasında çok fark vardır.Yani; oda suya göre soğuktur.

peteğin yanında duruyor gayet sıcak oluyor ama genede bilemiyorum.Kabin yapacağım böyle giderse

Su buharlaşması engellenemez.Her sıcaklıkta buharlaşma olacaktır.Isıtıcı olduğu için buharlaşma daha hızlı olacaktır.Kapağı kapalı tutsanız da yoğunlaşma yapacak ve terlemeye neden olacaktır.
mailto:/forum/konu-buharlasma-problemi.html
Bu linkte bu konu detaylı bir şekilde tartışılmıştı.

ben diyorumki akvaryumdan büyük bir kabin yapim strafordan içerinin sıcaklığıda aynı olsun :D ozaman buharlaşma azalır olmazmı acaba ?

bende birşey sormak istiyorum.. bi arkadaş şehir dışına çıkmıştı ailesi kaplumbağasıyla pek ilgilenmemiş ve su buharlaşa buharlaşa ısıtıcı açıkta kalmış biraz ve patlamış..fark ettiklerinde su çok sıcakmış ve şimdide kapluş çok az hareket ediyormuş gözlerini açmıyormuş:( yazık hayvanda yanık olma olasılığı var mıdır? yanan yerler belli olur mu?

kısa bi süreliğine çıkmış şehir dışına normalde sürekli kendisi ilgileniyordu.. çok üzüldüm beraber almıştık kapluşlarımızı:( yarın sabah kaplumbağanın durumuyla ilgili daha net bi haber verecek inşaaallah..

inşallah gözleri kör olmamıştır hayvanların ya benim arkadaşımınkide patladı hayvanın gözleri kör oldu

Geri