Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Yuksekligi

candir

Bronz 4 Üye
Arkadaslar akvaryumumun su boyutu yuksek olunca bir sorun olusmaz degil mi suan yavrular

Cvp: Su Yuksekligi

dinlenicek kuru alan oldukça su ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.

Kaplumbağaların suyunu ne kadar yüksek tutarsanız kapluşların yüzmeyi unutmamaları açısından o kadar iyidir. Kapluşlar iyi yüzücülerdir alçak tutulan su seviyesi kapluşları hareketsiz olmasına neden olur ve sonuç olarak zamanla yüzmeyi de unuturlar.Ama akvaryumun içine mutlaka yorulduklarında dinlenmeleri için tutunabilecekleri yapay bitkiler koymanızı öneririm.

Anladim o zaman alcaltmama gerek yok birde akvaryumu hangi araliklarla komple temizlemeliyim ve bu esnada kumlarida temizlememiz gerekir mi

Sularında sararma ya da bulanıklık olduğu zaman temizlemenizi öneririm. Onun haricinde haftada bir yapılan %20 oranında dip çekimi yeterli olacaktır.

kesinlikle tutunup kafasını sudan dışarı çıkarıcak bişey gerekiyo çünkü ben su seviyesinin yüksek olup tutunucak bi yeri olmayıp boğulan yavru kaplumbağalara çok şahit oldum.

Tutunacak yer var ama tutunmuyorlar kuru alanada cikmiyorlar ama bugun akvaryumlariyla yeni tanistilar sanirim ondan tesekkur ederim yardimlariniz icin:)

Yavru kaplumbağalar doğada çok derin sulara gitmezler. Tabi bu derinlik zaten evde zor oluşur. 5 cm altındaki kaplumbağalar 40-50 cm suda rahat ederler. Bu boyu geçince akvaryum derinliği önemli olmaz.

Geri