Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suda yetişen doğal bitkiler, doğal kökler, doğal...

nameste108

Platin 2 Üye
merhabalar,

bugün fark ettim kullandığım dekorasyon lardan çoğu boya çıkarıyor.ilk işim onları akvaryumdan çıkarmak oldu. özellikle BONSAİ MARKASININ ÜRÜNLERİ ÇOK KALİTESİZ ÇIKTI.

ben de kaplumbağa poludaryumuma doğal olmayan şeyleri koymama kararı aldım.(kullandığım background ve sarmaşıklar hariç)

bana bitki tavsiyesinde bulunur musunuz?

mango kökü mopani kökü gibi doğal şeyleri satıldıkları yerleri ve ortalama bir fiyatla yazar mısınız?

şimdiden teşekkürler :)

Cvp: Suda yetişen doğal bitkiler, doğal kökler, doğal...

boya vermesini istemiyorsanız kaynatın ocakta bitkileri 2 3 kere onların üstündeki fazlalıkları atsınlar tekrar koyun hiçbir sıkıntı olmaz

ilginiz için teşekkür ederim onları artık ev dekoru olarak kullanıyoruz ben canlı bitki yetiştirmek istiyorum

*http://www.yerlibitki.com/
*http://www.bilyap.com/category/bitkiler/diger-akvaryum-bitkileri/92

Akvaryum bitkileri ve fiyatları ilk linkte var diğerinde ise sadece bir kaç akvaryum bitkisi hakkında bilgi yazmışlar.

Canlı bitki kaplumbağa paludaryumlarında pek tercih edilemiyor malesef; çünkü köklerini ve yapraklarını yedikleri için bitkiler perişan oluyor. Sitedeki bir kaç arkadaş denemiş, sonucunda bayağı hüsran yaşamışlardı.

Forumlarda genellikle acı tadı olan bitkiler ve bambu öneriliyor. Diğerlerini yedikleri için ömürleri 1-2 gün ile sınırlı oluyor.

hımm hatırladığım kadarı ile ecem hanım denemişti. o konuyu bulamadım bir türlü.

olmazsa alt tarafında ağırlık olmayan (kap şeklinde olan) plastiklerden alırım (alçıyı boyamşlar boya çıka çıka bembayaz alçı meydana çıktı)

Bence tekrar risk alıp paranızı çöpe atmayın. Zaten kaplumbağalar yavruyken plastik bitkilerle oyun oynayıp üzerlerinde uyurken, 10 cm yi geçmiş kaplumbağalar ordan oraya sürüklemek ve ısırıp parçalamak dışında bir şey yapmıyorlar(Tecrübe etmişimdir.).
Ecem hanımın denemesinde anubiaslar dışında bütün bitkiler yenmişti. Bunun nedeni anubiasların tadının ekşi olması. İllede bitki koyacağım diyorsanız anubias koyabilirsiniz.

plastik bitkileri çıkarmam gerekir mi kaplumbağalar büyüdüğünde kalmasının zararı olur mu?

Bir zararı olmaz. Ama yine yetişkin kaplumbağalar daha çok yüzme alanına ihtiyaç duyarlar. Eğer akvaryum büyük değilse koyulmaması daha iyi olur. Zaten aslında plastik bitkilerin önerilmesinin sebebi yavru kaplumbağaların bitkilere tutunarak uyumayı ve bitkilerin arasında oyun yapmayı sevmeleri. Ancak 10 cm yi geçmiş bir kaplumbağayı cılız bir plastik bitki taşıyamayacağı gibi, o büyüklükteki hayvana da saklanma yerleri oluşturamaz. Kısacası akvaryum yeterince büyükse konulmasının bir sakıncası yoktur ama gereksizdir.

Geri