meritiko
As 3 Üye
Arkadaşlar bugün sizlere 3 kapluşumu tanıtacağım
Fakat resim koyamadım üzgünüm.En kısa sürede ekliyeceğim.
Süleman
Süleman yaklaşık 5 aydır benimle.Ve kendisi 8 cm boyutlarında.Kendisi kabuk değiştiriyor ve bitimine çok az kaldı.Kısa bir süre sonra tüm kabuklarını dökecek
Sevdikleri:Kuru alana çıkıp tekrar suya atlamak(Yaklaşık 5-6 defa tekrarlar.),kuru alanda sefa sürmek(Hangi kapluş sevmez ki),elimden yem yemek
Sevmedikleri: Başka bir kapluş tarafından rahatsız edilmek.(Edildiği zaman çok çabuk sinirlenip ısırabiliyor.),kabuğunun fırçalanması(Aslında her kapluş bunu sever fakat Süleman'ın kabuğunu fırçalarken kendini rahat hissetmiyor.Bende kısa kesiyorum
Hürrem
Aramıza yeni katıldı
Yaklaşık 2 gündür bizimle beraber.Alım sebebim kuzenim bakamadığı için bana verdi.Bende alıp akvaryumun bireyi yaptım
.Her ne kadar geldiğinde Süleman'ın gazabına uğrasada halinden memnun
Kendiler 4,5 cm boylarındadır.Kapluşlarımın arasında suda en çok vakit geçiren ve kendine bir köşe beliryleyen kapluşumdur
Kendileri akvaryumun ön kısmının sol tarafında vakit geçirir.Bana geldiğinde protein ve vitamin eksikliği vardı.Fakat 2 günde toparladım onu
Hoşlandıkları:Bahsettiğim köşesine çekilip orada vakit geçirmek,kabuğunun fırçalanması,Süleman ile akvaryumun içinde bulunan plastik bitki ile oynamak.(Genellikle Süleman haralagürele bitkiyi başka tarafa sürükler
)
Hoşlanmadıkları:Köşesinin Süleman'ın gazabına uğraması
Jennifer
Aslında adını ben koymadım.Kuzenim ona Jennifer dediği için bende onu öyle kabullendim
Jenniferda Hürrem ile beraber akvaryumun yeni bireyi oldu.Onuda kuzenimden aldım.Jennifer akvaryumun içinde kimseyi kafaya takmaz.Akvaryumun dip kısmında gezinir durur yavrucak
Ama akvaryumda en iyi anlaştığı arkadaşı Hürrem'dir.Hürrem ile beraber oyun oynadıklarında Süleman gelir oyunları bozar
Sanki bende oynamak istiyorum beni neden almıyorsunuz dercesine
Jennifer kuzenimdeyken mantar hastalığı geçirmişti fakat tuzlu su tedavasi felan filan iyileştirdim
Şimdi akvaryumda bir birey 
Hoşlandıkları:Filtrenin arkasına geçerek son hızda cama vurmak
,kuru alanda keyif çatmak,dipteki kumları eşelemek.
Hoşlanmadıkları:Ani ses değişimleri
Kapluşlarımı böyle tanıtmak istedim umarım beğenmişsinizdir.En kısa sürede resimlerinide ekliyeceğim
Süleman
Süleman yaklaşık 5 aydır benimle.Ve kendisi 8 cm boyutlarında.Kendisi kabuk değiştiriyor ve bitimine çok az kaldı.Kısa bir süre sonra tüm kabuklarını dökecek
Sevdikleri:Kuru alana çıkıp tekrar suya atlamak(Yaklaşık 5-6 defa tekrarlar.),kuru alanda sefa sürmek(Hangi kapluş sevmez ki),elimden yem yemek
Sevmedikleri: Başka bir kapluş tarafından rahatsız edilmek.(Edildiği zaman çok çabuk sinirlenip ısırabiliyor.),kabuğunun fırçalanması(Aslında her kapluş bunu sever fakat Süleman'ın kabuğunu fırçalarken kendini rahat hissetmiyor.Bende kısa kesiyorum
Hürrem
Aramıza yeni katıldı
Hoşlandıkları:Bahsettiğim köşesine çekilip orada vakit geçirmek,kabuğunun fırçalanması,Süleman ile akvaryumun içinde bulunan plastik bitki ile oynamak.(Genellikle Süleman haralagürele bitkiyi başka tarafa sürükler
Hoşlanmadıkları:Köşesinin Süleman'ın gazabına uğraması
Jennifer
Aslında adını ben koymadım.Kuzenim ona Jennifer dediği için bende onu öyle kabullendim
Hoşlandıkları:Filtrenin arkasına geçerek son hızda cama vurmak
Hoşlanmadıkları:Ani ses değişimleri
Kapluşlarımı böyle tanıtmak istedim umarım beğenmişsinizdir.En kısa sürede resimlerinide ekliyeceğim