Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Süleman'dan Replikler :)

meritiko

As 3 Üye
Süleman'ın fotoğraflarını çektim.Fakat bilgisayarın okuma sorunu olduğu için kuzenimin netbookundan fotoğrafları buraya sonra yükleyeceğim :) O zamana kadar sizlere yaptığı komik davranışları anlatmak isterim :)

Süleman sabah ne yapar?
Süleman sabahın 6'sında dikilerek kayayı sarsarak bana yem ver dercesine beni uyandırır.Evinizde bir Süleman varsa saat alarmına gerek yok :) Bende yemini verip onu sakinleştiririm :)

Öğlen Faslı
Süleman öğlende zamanını genelde dinlenerek geçirir.Ya kuru alana serilir oturur etrafı izler.Yada ısıtıcının yanına gidip ısıtıcıyı sökmeye çalışır :) Ve bazen söktüğü için bu beni uğraştırır :D Öğlende genelde dinlenmeyi tercih eden bir kaplumbağa :)

Akşam
Akşam Süleman'ın en aktif olduğu zamanlardır :) Durdurabilene aşk olsun :D Kendisi taşı sallar bazen öyle kuvveti sallarki taşı biz güzel düşürür :D Akvaryumun en dibine dalarak bişeyler aramaya bayılır :) Sonra filtrenin altına kafasını sokmaya çalışır böyle garip hareketleri var kendsinin :D

Süleman'ın Köşesi
Süleman'ın en sevdiği köşesi filtreyle ısıtıcının kesiştiği noktadır.Hatta her zaman orda uyumayı tercih eder.Filtreden rahatsız olmamsı beni çok şaşırtıyor doğrusu :)

Süleman'ın Hoşlanmadıkları
Süleman'ın bir numaralı sevmediği şey kabuğunun fırçalanmasıdır :) Kurtulmak için elinden geleni yapar.Elimi tırmalar parmağımı ısırmaya çalışır fakat benden kurtulamaz :) İkinci sevmediği şey ise taşının düşmesi kendi düşürür biz suçlu oluruz hiç anlamam kendisini :)

Süleman'ın Hoşlandıkları

Süleman bir numaralı hoşlandığı şey cama vurarak beni rahatsız etmektir.Hiç yerinde durmaz kereta :) İkinci hoşlandığı şey ise suyun üst yüzeyine çıkarak kollarını çırpmaktır :) Ve en bayıldığı şeyde filtrenin karşısına geçerek savrulmak.Hangi kaplumbağa sever ki bunu hiç anlamam :)

Süleman'ı kendimce tanıtmaya çalıştım.Umarım hoşunuza gitmiştir :)

Cvp: Süleman'dan Replikler :)

Hoş bir konu olmuş :) Emeğinize sağlık Süleman'ıda yakından tanımış olduk :)

Teşekkür ederim.Beğenmenize sevindim :)

Filtrenin karşısına geçmeyi benimkilerde seviyor :) Yalnız değilsiniz :)

Çok güzel olmuş gerçekten :) Sülemana sevgiler... :)

süleman :D
hadi gel .. benim ufaklıklarla beraber televizyon seyredelim:D

happy de sürekli ısıtıcı ile flitrenin arasında durur hatta orda uyur :) süleman artık sizinle gerçek bir arkadaş gibi olmuş :D

turtle banklı aldım alalı ön ayaklarını üstüne koyuyor suda sallana sallana uyuyor :D ilk gördüğümde çok gülmüştüm :smile: bir de benimki akvaryumdaki kumu eşelemeye ve bitkilerin yerini değiştirmeye bayılıyor altında ağırlık olanan bitkinin altına giriyor orda duruyor :t65y:

Geri