Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şüpheliyim:(

ömür

Platin 1 Üye
Kaplumbağamın kabuğunda beyaz bir leke oluştu.Bir gün içinde oldu bu leke.fotoğraflarını koydum incelerseniz sevinirim.
Tırnağımla hafifçe kazımaya çalıştım geçmedi diş fırçası ile fırçaladım geçmedi acaba biryere çarpıp zedelemiş olabilirmi?
Yada mantar olabilirmi?
1px3j.jpg

1px4d.jpg

1px4s.jpg

Cvp: Şüpheliyim:(

Ömür bey pamuğumsu ve kötü kokulu bir gelişim mi var? İncelediniz mi?

Açıkçası bu konularda deneyimli olmamama rağmen (ne kadar çok "ma" oldu :D neyse) sanırım mantar değil o beyazlıklar. Çünkü benim Siti'nin kabuğunda da o tarz bir beyazlık var ve araştırmalarıma göre mantar değil kabuk büyümesine bağlı bir beyazlık :s umarım seninki de değildir.

Hayır pamuğumsu ve kötü kokan birşey yok sadece üzerine japon yapıştırıcısı damlamış gibi.Fazla uğraşmadım henüz bebek olduğundan dolayı kabuk uçları diş gibi sallanıyor.

Kötü koku ve pamuğumsu gelişme yoksa mantar değildir içiniz rahat olsun. Kabuk değiştirmeye başlamış olabilir. Ya da bir yerlere sürtünmüş olabilir.

Eski kabuk ya zedelenmeye ya da büyümeyle alakalı olarak gövdeden ayrılmış. Arasına da su ve hava giren kabuk böyle gözükmektedir. Benim kaplumbağamın da bir plakası 1 aydır bu şekilde. Gayet normaldir.

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim:)Bi an yusuf yusuf ettim ama korkumu geçirdiniz:)

Eh tecrübe kazandığınıza göre panik yapmazsınız artık Ömür bey :D

Tabi orası öyle benimkinde ufacık bi iz oluştu senin kaplumbağan kayboldu arada dağlar kadar fark var.
Bende olsam aynı şeyi yapardım:)
Ama bizimde yapabileceğimiz teselli etmek seni sakinleştirmekten başka bişey yapamazdık:)
Ha bu arada kapluşlarına chip yapıştır işe yarayabilir:)

Ah çok teşekkür ederim telkinde bulunman yeterince işe yaradı zaten :) Çok sakinleştim :) Bu arada chip olayı iyi fikir bak bunu düşünücem :D

Geri