Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli saklanma huyu

furu

Yeni Üye
Selamlar

Uzunca bir süredir (yaklaşık 2 ay) forumu takip ediyorum. Üye olma gereği hissetmedim zaten benim yaşadığım sorunları yaşayan o kadar çok arkadaş var ki sadece onları okumak yetti. Şimdi ise kayıt olmalıyım dedim artık.

Kaplumbağamı aldığımdan bu yana forumdayım birlikte büyüttük diyebilirim:) İlk alındığı günden beri sürekli hareketli ve enerjik bir kaplumbağam var. Dolayısıyla ben onun sürekli koşturmasına alıştım. fakat bir süredir (1hafta) davranışlarında bir gariplik seziyorum. Dışarı çıkardığımda ya da suyun içerisindeyken sürekli bir yerlere kafasını gömüp saklanma huyu başladı. Eskisine göre daha fazla ürküyor. Akvaryum sistemini değiştirdim ondan olabilir mi acaba ? Su yüksekliğini azaltıp (5cm) kuru alanı küçük kayalarla oluşturdum.

Kabuk değişimi diyecekseniz hemen cevap vereyim; kabuk değişimi ve deri dökme olayı gerçekleşti. Kabuk boyu 15 mm kadar uzadı.

Kafasını gömüp sürekli olarak kafasını gömdüğü nesneyi ittirmeye çalışıyor. Dediğim gibi çok hareketli ve tabiri caizse canavar gibi bi' kaplumbağaydı. Sebep nedir, neler yapmalı? Kendi haline mi bırakmalı ?

Teşekkürler.

Cvp: Sürekli saklanma huyu

Bir şekilde stres yaşamış ve bir şeyden korkmuş olabilir. Bunu gece mi yapıyor gündüz mü?

Yani bir kıyaslama yapmak gerekirse gündüz daha fazla yapıyor. Gece biraz daha kendi halinde olduğu için daha rahat.

Yeni sistem geçişinde adaptasyon sorunu ve stres yaşadığını düşünüyorum. Bu hareket genelde korku hallerinde olur. Ben kaplumbağalarımda yaşadım. Ancak sebebi başka kaplumbağa ile sorun yaşamalarıydı. Muhtemelen kuyruğunu da içeri çekiyordur. Ama bunu yapmasa bile bence sebep korku. Bence alışacaktır.
Size tavsiyem hayvanı akvaryumdan çıkarmayın. Yer değişiklikleri ve kısa da olsa almak bırakmak olumsuz etkileyebilir.

Su seviyesini tekrar yükseltmeyi düşünüyorum. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz ? Diğer evimdeki akvaryumda su seviyesi yüksekti ve kuru alanda da oldukça keyifliydi. Sanırım dediğiniz gibi yer ve akvaryum değişikliği ve tabi su seviyesi biraz stres yarattı. taşların büyüklüüğünden de korkmuş olabilir diye düşünüyorum...

Eski halinde su seviyesi daha yüksekse düzeltmeniz iyi olacaktır. Yer önceden daha fazla ise daralmasıda etkiler. Taşlar biraz azaltılabilir. Hep bir adım ileri gitmeliyiz. Aksi halde olumsuz etkileniyorlar. Yem yemesinde sorun yoksa iyi. Kuru alan kullanımı belki azdır ama zamanla uyum sağlar. Bu durum stres kaynaklıdır, ama kaynağı ortadan kaldırıp düzelmesini beklemeliyiz. Yemden uzaklaşması daha zor bir süreç getirir.

su seviyesi azaldı ve akvaryum küçüldü. taşlar çok yer kapladı. Haklısınız... Yemesinde bir sorun yok şükürler olsun. çok iştahlı.

Teşekkürler önerileriniz için.

Önemli değil. En az önceki şartları sağlarsanız daha çabuk rahatlar görüşündeyim.
Enerjik ve hareketli günlerine kısa zamanda kavuşur inşallah :)

Geri