Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suya su duzenliyici katmak

Cvp: suya su duzenliyici katmak

İçme suyu koyuyorsanız gerek yoktur. Musluk suyu kullanıyorsanız, suyu 1 hafta kadar dinlendirip kullanmalısınız. Dinlenme işlemi sırasında da Sera Aquatan kullanarak suyu düzenlemelisiniz.

Sera Aquatan yerine başka markaların muadil ürünleri de kullanılabilir. Yalnız kullanılacak ürünün pH nötr özelliğinin olması, zararlı klorun hızlı bir şekilde temizlenmesini ve ağır metallerin hızlı bir şekilde bağlanmasını sağlaması gerekmektedir.

Haricen başka bir düzenleyici kullanmaya ihtiyaç yoktur.

Su düzenleyici olarak Seachem markasının ürünleri piyasanın en iyileridir, ayrıca konsantre oldukları için daha uzun kullanabiliyorsunuz, alacaksanız aklınızda bulunsun. Ayrıca 1 hafta biraz fazla uzun, 3 gün yeterli olur, hava desteği ile 2 güne bile inebilir.

Haklısınız Sefa Bey. Bende fazladan damacana olduğu için ve hem balık hem de kaplumbağa kullandığım için her Perşembe dolduruyorum ve hafta boyunca kullanıyorum. Zaten su dünzenleyici de kullandığında uzun süre bekletmeye gerek kalmıyor ama ne yapayım; garanticiyim :)

Evet Ecem, petshop'larda bulabilirsin. Ama akvaryumcularda daha rahat bulabilirsin. Ha bir de ne olduğu belli olmayan markaları satmak isteyebilirler. Dikkat et.

Dış filtre varsa bu ürüne dahi gerek kalmaz bence. Seachem bende de mevcut. Dinlendirme zamanı olmayınca kullandığım bir marka.

Gelmir' Alıntı:
Haklısınız Sefa Bey. Bende fazladan damacana olduğu için ve hem balık hem de kaplumbağa kullandığım için her Perşembe dolduruyorum ve hafta boyunca kullanıyorum. Zaten su dünzenleyici de kullandığında uzun süre bekletmeye gerek kalmıyor ama ne yapayım; garanticiyim :)

Evet Ecem, petshop'larda bulabilirsin. Ama akvaryumcularda daha rahat bulabilirsin. Ha bir de ne olduğu belli olmayan markaları satmak isteyebilirler. Dikkat et.

:) Bende perşembeleri doldurup pazarları yapıyorum değişimleri, sırasıyla aquatan, aquasafe, prime ve safe kullandım, ama artık kullanmıyorum, sadece hava motorundan bir tane hortum uzatıyorum, yetiyor.

AEK' Alıntı:
Dış filtre varsa bu ürüne dahi gerek kalmaz bence. Seachem bende de mevcut. Dinlendirme zamanı olmayınca kullandığım bir marka.

abi çeşme suyunda ki klor dış filtre içindeki bakterileri öldürmez mi?

Beklemiş suyu kasdettim Sefa. Ama beklememişse tabi klor bu malzemelerle giderilebilir. Yani ağzı açık yerde dinlenince klor gitmeli anlamında bahsettim.

Geri