Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyun altında nekadar süre durabilir

zgzoid

Altın 2 Üye
Kapluşlar suyun altında ne kadar durabilir? Gece uyurken sudan çıkmadan saatlerce durabilir mi?

Cvp: Suyun altında...

Tüm gece duramaz, ama belli aralıklarla nefes almak için yüzeye çıkar. Rahat bir uyku için yavru kaplumbağalarda su yüzeyine ulaşan bitki, büyük kaplumbağalarda hemen su yüzeyinin altında bir dinlenme yada uyuma alanı olursa daha zahmetsiz ve uyanmadan nefes alırlar.
Ben gece gözleri kapalı bitkiye tutunarak su yüzeyine nefes almaya çıktığını görmüştüm.

Şimdi büyük akvaryumda bitkiler çok derinde kaldığı için dinlenme sehpası yaptım ve hemen yüzeyin altında uyuyorlar.

Peki bitki olarak ne alayım? Yavru bir kapluşum ve pek büyük olmayan bir akvaryumum var.

Canlı bitkiyi talan edeceği için yapay bitki gerekiyor. Plastikte sağlığa zararlı olduğu için biz ipek yapraklı olanları kullanıyor ve öneriyoruz. Ben bunlardan litolity markasını hem kalite, hem görsellik olarak çok iyi buluyor ve kullanıyorum. Örnek bir kaç bitki aşağıda.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=9605
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=9606
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=9597

Geri