Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun renk değiştirmesi.

hllznglz

Bronz 5 Üye
arkadaşlar forumda bakındım ama benzer birşey bulamadım.

benim akvaryumumda 2 tane iç filtre var ve 20 litre kadar bir akvaryum yani çok byük değil.
filtrelerin ikisi de çalışıyor ama ben dip çekimi vs. yapmak yerine suyu komple değiştiriyorum. ama şöyle bir sorunum var yeni su koyduktan yaklaşık 24 saat sonra su sararmaya başlıyor. 3 gün içinde yeşilimsi bir renge bürünüyor. fakat ben suyun hep berrak kalmasını sağlamak istiyorum. bunun sebebi ve çözümü hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler

Cvp: suyun renk değiştirmesi.

Belki filtre yeterli temizlemiyordur yada yemlemeyi suya attığınız için sararma oluyordur dip çekimi yapın bence.

yemi suya atmıyorum zaten. direk elimden yiyorlar.

Acaba neden sararıyor :ff:

valla birisi işedikleri için dedi ama ciddiye almadım. 2 kapluşun çişi o hale getirmez diye düşündüm ama cidden ihtimaller dahilinde tutmaya başladım. bezlesem mi napsam hayvanları ? :)

Ben size bir kaç filtre öneriyim isterseniz birde kuru alanınız şu an ki taş sa çok yanlış çok yer kaplıyor onun yerine strafordan cd kabından yapmanızı öneririm size
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=2837
Bu filtre çok kalitelidir bunu kullanabilirsiniz veya EHEİM Marka bir iç filtre alabilirsiniz.
yada ben size en kısa yoldan TURTLE BANK öneriyorum harika bir kuru alan fiyatı nekadar olursa olsun değer bence.

KÜÇÜK BOYU: mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8426

ORTA BOYU : mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12923

BÜYÜK BOYU : mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11160

Bu kuru alanlardan küçük boyu işinizi görür hem kaplumbağalarınızın yüzme alanı bollaşır Juen petten kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz güvenilir bir sitedir daha bu gün büyük boy turtle bank aldım :) yanında hediyede gönderiyorlar plastik bitki. öneririm.

yok bu eski resim. şu anki kuru alanım cd kabı ve halı kaydırmazdan oluşuyor. taşı çıkarınca rahat etti yavrucaklar. büyük ihtimalle 2 tane olmasına rağmen filtreler yetmiyor. bunun yerine ileride de kullanmak için büyük bir dış filtre alacağım. nasıl olsa kapluşlar büyüdüğünde akvaryum da büyüyecek

Anladım Turtle Bank almak ister miydiniz çünkü şu an için stok durumu az sayılır birdaha türkiyeye gönderilmeyebilir firma ama cd kabıda iyidir :) ilerde büyük bir akvaryuma geçince turtle bank tam büyük akvaryumlara göre cd kabı küçük kalıyor. :)

yok şimdilik düşünmüyorum. kuru alanı akvaryumu büyütünce çözeceğim. yine de teşekkürler :)

Öncelikle yaptığınız bir hata var.Suyu komple değiştirmek aslında tam anlamıyla temizlik demek değil.
Büyük bir ihtimalle su hacminiz az olduğu için çok kısa sürede nitrat patlaması yaşıyorsunuz.
Bu durumda suyu tamamen değiştirmek yerine dip çekimi ve kısmı su değişimleri ile emin olun suyu daha temiz tutabilirsiniz.

Muhtemelen akvaryum küçük olduğu için böyle bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Su hacmi azaldıkça, su daha çabuk kirlenir ve suyun kalitesi kısa sürede bozulur. Haftada bir akvaryumdaki suyu yarısından daha az olacak şekilde değiştirirseniz, kapluşların suyu daha uzun ömürlü olur :)

merhaba.. benim akvaryumum 50lt 3 küçük kaplumbağam var ancak suyum sürekli yeşil ve bulanık oluyor :( haftada 2 dip çekimi yapıyorum saatde 800lt su basan kafa motorundan dış filtre yapdım filtrasyonu o saglıyor bu yeşil suyun sebebi ne olabilir ?

Akvaryumunuz güneş ışığı görüyorsa veya aydınlatma varsa yosunlanmaya neden oluyordur.

benim kaplumbağam da çok kirletiyor dışkısından falan hep su leş gibi oluyor bir kaç saatte. benim akvaryumum yok tabii. akvaryum aldığımda sistemi kurucam.

Geri