Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Taç Kuyruk Beta

Çitlembik0216

As 5 Üye
Katılım
15 Şub 2016
Mesajlar
631
Merhaba Arkadaşlar,

Taç Kuyruk beta balığı için hazırlıklara başladım,

Öncelikle şunu belirtmek istedim malesefki hiçbir site bizim sitemiz gibi ilgili alakalı değil. Günde 400 kişi online mış peehh şurdaki 2 adamın yaptiği işi yapabilse sahip olduğu bilgiye sahip olabilse keşke o 400 kişi.

Öğrenene kadar canım çıkmış olsada beta balığının en sağlıklı bakılması için gerekli herşeyi ögrendim sanırım. Allahtan fazla ayrıntısı olmayan kolay bakımlı bir balık. Tabi biz kaplumbağa sahipleri bizim canavarlarımızdan dolayı fazla ayrıntılı bakıma sahip ve alışkın olduğumuz için ben biraz sınırları zorlayacağım beta bakımında :))

Gerekli olanlar şunlarmış..Biraz daha kalitesizlerinden alıyor millet ama tehlikeye atamam alıcağım hayvanı.

--30 Litre akvaryum(millet genelde 15-20 litrede veya fanusta bakıyormuş betaların durumu kapluşlardanda vahim çatır catır satılıp eziyet çektiriliyor hayvanlara 30 litre gayet yeterliymiş belki 40 lt alırım bilmiyorum.. 150-200 liraya nano saate 200 litre debili filtresi içinde bulunan bir akvaryum alıcam.. Durgun su balığı olan beta akıntıdan hoşlanmazmış az debi iyidir)

--su ısısı için 23-28  derece demişler 25 yaparız iyi olur. Jbl olmasada 60-70 tl'ye eheim ısıtıcı düşünüyorum.

--hagen siyah kum alacağım kilosu 4 tl 3 kg alsam yeterlidir.

--yem olarak bizim sera tetra jbl'nin beta için özel yemleri var en kaliteli markalar zaten bu markaları tercih edicem.

-Canlı bitki olması cok iyi olur denmiş.. Su dibinde anubias tercih edicem su yüzeyinede su mercimeği düşünüyorum (bu 2 bitki hakkında bilgisi olanlardan fikir beyan etmelerini bekliyorum bitkileri aldıktan sonra direk akvaryuma koyamıcam nasıl canlı tutabilirim ve suda solmalarını nasıl engellerim ? )

İşte bu şekilde bir akvaryum en sağlıklısı oluyormuş arkadaşlar butun duzenegi kurup baligi aldiktan sonda sizinle resim ve videolar paylasicam belki ilginizi ceker beslemek istersiniz sizlerde..

Renk olarak kirmizi dusunuyorum gayet guzel gozukuyor ama maviside olabilir bakalım.
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

Benimde çok kararsız kalıp vazgeçmiş olduğum bir konuydu, umarım başarılı olursun. Yanılmıyorsam bu 603 serisi dış filtrelerden vardı, bunu değerlendirebileceğin bir sistem düşünebilirsin.


Bitki kısmıda başlı başına derin bir konu, bitki aydınlatmak için farklı bir ışık da kullanman gerekecektir sanırsam T8 floresan lambalar gerekecektir, forumlarda gübre tarzı destekleyici ürünlerede denk gelmiştim.

Kolay gelsin.
 
Elindeki eski ısıtıcıyı kullanabilirsin sonuçta balık kıramaz. Hayvan akciğer solunumu yapsa da hava kabarcığı veren filtre alırsan su yüzeyine çıkma ihtiyacı duymadan su içinde yüzer durur. Ayrıca oksijen bitkiler içinde lazım. Bitkilerde kahverengi siyah nescafe gibi granül bir kum kullanılıyor. Bunları bir incele. Detayını unuttum. Ama filtrasyona yardımcı özelliği olan kumlar var. Bunlar su kalitesini koruyan filtre malzemesi gibi.
mailto:/Kategori/akvaryum-dekorasyon-kumlar-taslar?Sy=100

Beta ile ilgili bir konu olacaktı balıklar bölümünde.
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

Bitkiler için lamba gerekebilir dediğiniz gibi fakat işin can sıkıcı tarafı hayvan ışıktan hoşlanmazmış dışarıdan gelen aydınlık yeterliymiş onun için. Bitki hayvan düzenini kurmak biraz problem oluyor sanırım.. İlgimi çeken tarafı güzelliği ve küçük akvaryumda rahatlıkla yaşayabilmesi bakalım artık güzel bir ortam sağlamaya çalışıcam bir üreticiden beyaz halfmoon betta buldum bembeyaz çok hoşuma gitti belki onu alırım 50 tl fiyat çekti
 
Akvaryumda 1 erkek 1 dişi olmak üzere 2 adet betam var. Genç ve çelimsizken aldım balığı , 2 haftada serpildiler. Beta akvaryumunda bitki olmazsa olmazdır. Beta hafif meraklı , baskın , egoist bir balık. Bitki arasında süzülüşü görmeye değer. Hemen hemen her yemi yer. Gece uykusunu suyun üst tarafında bir bitki yaprağının üstüne yatarak geçirir. Avcıdır. 3 aydır 1 lepistes yavrusu görmedim. Karınları yarılacakmışcasina yem yerler.
 
İkisi bir arada nasıl duruyorlar. Bildiğim kadarıyla hem cinsine dahi tahammülü yok. Birbirlerine saldırmamaları enteresan.
 
Betada erkekler yan yana olmamalı , ama dişide o agresiflik yok. Yeterli saklanma alanı olduğu surece dişiyle beslenebilir.
 
Betalar üstüne uzman birisinin yazısını okumuştum çiftleşme sonrası hemen sudan çıkarmalısınız demişti. Ya betanın farklı bir türünü demiş olabilir. Yada hayvanlara her akvaryumda tek baktığı için o akvaryumdaki balık akvaryumu sahiplenmiş.

Gerçi ufakken aldım demişsin. Belki uyumu bulmuşlardır.
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

Sedat bey, bitki olarak anubias ve su mercimeği alacağım sizin bir tavsiyeniz var mı ?


Cem abim, pipo filtre alacağim bir tane saatte 170 lt debisi var. Uygun olur diye dusundum ucuz birsey zaten baktim rahatsiz oluyor hayvan cikartirim
 
Pipo filtreler kullanışlı değil süngeri dışarda olduğu için dokunduğunda bütün kir suya dökülür. Filtreler konusunda en dandik icat. Şelale filtrelerde su sesinden dolayı tercih edilmiyor onu da düşünürsen alma sakın.


Su mercimeği de alma o da ayrı bir lanet camları suyu kirletmekten başka bir işe yaramıyor.
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

Abi su mercimeğini çok seviyormuş betalar ama, yav bu adamlar yanlismi yonlendiriyor beni acep hem hayvani hem akvaryumu rezil etmiyim sonra abi :D
 
Yemesi konusunda bir fikrim yok ama bir dönem kısa süre kaplumbağalar için besledim. Temizlemesi başıma bela oldu. Yaşatması da ayrı bir dert
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

Yemekten degilde farkli bir sebebi varmis sanirim abi şey yapsam o zaman anubias ve elodia alsam ikisiyle suslesem akvaryumu olurmu acaba abim ?
 
İsim olarak bilmiyorum bitkileri. www.akvaryum.com sitesini bir incele. Orada konular vardı.
 
Beta dişi yumurtladiktan sonra alınır, yumurtaları veya yavruları yeme riski vardır. Beta bolgecidir, dişiler bile aralarında ölümcül kavga ederler. Fanus'ta besleyenler icin dişili erkeklide olsa beslenmez. Erkek dişiyi sürekli yoracak , ısıracak veya kur yapacaktır. Ama akvaryum gibi büyük sularda dişi rahat kaçacağından sıkıntı olmuyor. Egeria ve anunias başlangıç bitkileri ve güzeldir. Sert yapraklı ve sağlam bitkiler tercih et. Benim akvaryumda 4 iri anubias var. Çokta memnunum, kaplumbağa bile zarar veremiyor. Arada toprağa girerken çıkarıyor o kadar :)
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

Arkadaşlar,

Sepete topladım herşeyi haftaya betam hazir durumda olucak şöyle bir fiyat dökelim ortaya..

White Halfmoon Betta-50 TL

15 Litre Nano tank dokunmatik aydinlatmasi filtresi herseyi akvaryuma monteli-225 TL

Anubias ve elodea bitkileri toplamda 35 TL

Jbl protemp 25 W ısıtıcı 95 TL (ucuza isiticilar var fakat jbl kalitesi ve guvenliginden vazgecemem)

Yemler= Atison betta pro 45 TL, Sera Bettagron 20 TL, Kurutulmuş kan kurdu 20 TL, AHN Sarımsaklı balık yemi 20 TL 

Hagen siyah kum (balığı satan üretici hediye edicek 3 kg sağolsun) normalde 3 kg fiyatı 12 TL

Akvaryum mağa tarzı dekor 30 TL 

İşte böyle arkadaşlar güzel sağlıklı bir betta tankı kuracağım güzelde olucak insallah 1 hafta sonra resimlerinide paylasacagim sizlerle :)
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

su mercimeği ben besliyorum-üretiyorum köftehora vermek için yemiyor körpe marul fln  :D şöle diim hiçbirseye ihityaç yok kaplumağadan çektiğm pislikleri ve su değişimindeki suyu veriyorum onlara ışık desen azıcık ışık bile yetiyiyor fazla ışıkda renkleri koyulaşıor fazla ışıkda beyazlanıyorlar, eledoa ve anubias ada geçiçem bunlarda aşağı yukarı aynı derecede bitkikiler low tech diye geçiyorlar bu bitkili akvaryumlarda hem kaplumğana verirsin ( yalnız anubias kalın yapraklı filan kaplumbağa yemiyormuş onu, eledoa ve mercimek ana besin öğelerindenmiş) yerler


ha akvaryumda değil plastik kapta ayarlıyorum ben bu işi, mercimekler gerçekden çok zor çıkıyor ama 20-30 litrelik bir saklama kabı bu iş için feda edilebilir
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

Kerem bey bilgiler için çok teşekkür ederim bu iş iki taraftanda işime yarayacak desenize :)

Akvaryumun kendi 12 W aydinlatmasi var bitki yetismesine özel yapilmis buda cok iyi oluyor.
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

bahsettiğn bitkiler nerdeyse normal oda ışığında yetişen bitkiler sadece çok derin bir suyun içinde olmasın, zaten mercimekler yüzeyde takılıyor, ama bu dert eledoayı ve anubias a ışık gitmesini önleyebilir bu aklında bulusun. eledoayı bilmiyorumda mercimeği hillme ye gammarusla alıştırdım şimdi hapur hupur yiyor. körpe marulu ısırıp ısırıp parça pinçik edip bırıkıyodu ve yemiyordu öle geçtim mercimeğe ben
 
Cvp: Taç Kuyruk Beta

Işık yakından vurucagı için anubias ve elodea'nında ışık alıcağını düşünüyorum.

Tabi aynı tospalarımızda olduğu gibi betanın sağlıklı olması içinde uykuya ihtiyaci var o sebeple geceleri ışık kapanıcak. Bitkilerde bir sorun olmaz diye dusunuyorum gündüzleri full ışık alıcaklar zaten.
 
Geri
Üst