Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tarçın'ın kur hareketleri ve Maça'nın kabuk değişimi

aLyssa00

Platin 5 Üye
Bugün ders çalışırken bi anlık akvaryuma baktım ve ikiside suyun dibindeydiler :) Minik maça yem bulmak için dideklenirken tarçının kur yaptığını gördüm :) Belli bi süre gözlemledim maça gittikçe oda peşinden gidip ön ayaklarını titretti :) Maça biraz korkmuş olmalı ki bi süre sonra Tarçının ayağını ısırdı ama anlık ve küçük bi ısırmaydı hemen geri bıraktı. Benm aklım akvaryumda kaldı tabi ki sürekli kontrol ettim. Uzun zamandır derslerin yoğunluğundan yemleme ve temizlik dışında onlarla ilgilenemedim ve değişimlerini bugün farkediyorum :) Tarçın daha büyük olmasına rağmen minik maça kabuk değiştiriyor :) Kabuğunun kenarları hafif şeffaflaşmış ve eski kabukları minicik kalmış :) Akvaryumdaki minik kayaya sürekli sırtını kaşıyo. Bu durumda benm ne yapmam lazım ? Şimdiye kadar aralarında hiç bi sorun olmadı ama bu durumlar devam ederse ayırmam gerekebilir mi ? Ve Maçanın sırtını diş fırçasıyla kaşımam onu rahatlatabilir mi ? Son olarak Tarçının kafası bana büyük geliyo ya :) biraz da iri bi kaplumbağa obezite olabilir mi yem miktarını azaltmalı mıyım ?

Çok şey sordum kusuruma bakmayın :)

Cvp: Tarçın'ın kur hareketleri ve Maça'nın kabuk değişimi

Maçanın akvaryumda kabuğunu kaşıyacağı yerler varsa sizin ek müdahalenize gerek yok diyebiliriz ancak sizden korkmuyor, elinize aldığınızda kabuğuna saklanmıyor tıslamıyorsa :) yumuşak diş fırçasıyla zaman zaman kaşıyabilirsiniz. Kaşırken kalkan kabuklara zarar vermemeye çalışın zamanı gelince kendisi dökülmeli. Mürekkep balığı kemiği ya da gaga taşı verebilirsiniz bu ara daha sık olarak. Kur hareketleri için ayırmanıza gerek yok. Çok rahatsız olurlarsa birbirlerinden veya kavga şekline dönerse o zaman düşünürsünüz :) Tarçın kafasını kollarını bacaklarını rahatça kabuğuna sokabiliyorsa obez değildir. Büyüme döneminde kapluşlarda obezite olacağını zannetmem. Bence şimdilik özellikle büyüdüğü zamanlarda yeminde kısıtlamaya gitmeyin.

Cvp: Tarçın'ın kur hareketleri ve Maça'nın kabuk değişimi

Bende sizinle aynı durumları yaşıyorum ve soracakken sizin sorunuzu gördüm :) benim miniklerimde suyun dibinde burun buruna verip ön ayaklarını uzatıp titretiyorlar bunun ne olduğunu çok merak ediyordum meğer kur yapıyorlarmış ^^ Daha küçükler ve cinsiyetlerini bilmiyorum..
Benim miniklerde kabuk değiştiriyor,ben kuru alan rampalarının yanına vantuz yapıştırdım onunla bir güzel kaşıyorlar sırtlarını :)

Geri