Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Taşınma durumu

banyoterligi

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar. Üniversite dolayısıyla çanakkaleye gidiyorum. Dolayısıyla kaplumbağalarımı daa yanımda götürmek istiyorum. Çanakkale ortalama 5-6 saat arası birşey izmirden. Nasıl götürebilirim, yolda problem yaşar mıyım? Hastalanırlar mı? Veya ne gibi problemler çıkar, teşekkürler.

Cvp: Taşınma durumu

Akvaryumunu vs. Taşıma probleminiz olmayazaksa bence götürebilirsiniz bende 7 saatlik bir yolculuğa çıkmıştım ve hiç bir şey olmadı. :) Nasıl götürebilirsiniz ? Ufak ( 10 litre gibi ) bir saklama kabının içini sünger veya pamukla kaplayın , amaç ; Yolculuk esnasında çarpmaları önlemek. Saklama kabının kapağına delikler açın . Su bulundurmayın. Ve en az sarsılacak bir yere koyun. :) kolay gelsin şimdiden. Yalnış bilgilendirme yapmak istemiyorum bir başkasınında görüşünü alın derim. :)

Teşekkür ederim sağolun :) Akvaryum gidicek ama tabiki su, ısıtıcı vs herşey çıkartılcak. Akvaryumu arabayla götürüp kurarız gibi geliyor. Ya arabayla gelicek benle çanakkaleye, veyahut otobüsle döndüğümde dediğiniz gibi kabın içinde götürücem de. İşte klima olayları otobüslerdeki veya arabadaki rüzgarlardan etkilenerek birşey olmaz değilmni?

Klimadan vs . etkileneceğini sanmıyorum. Zaten kapalı kabın içinde olacak. Isı normalinden yüksek olur diye düşünüyorum. :)

Öncelikle üniversite konusu hayırlı olsun Mert.
Klima açılmasını tavsiye etmem. Cam açmanda sorun olmaz, nasılsa kapalı kapta olacağı için esinti etkileyecek kadar girmez. Bence 6 saat kuru kapta kalabilir. Ancak eğer imkan varsa büyük bir pet şişeye su koyup içine derece atabilirsin. Su ısısı 25-26 derecede kalabilirse yolculuğun tam ortasında başka bir kaba bu suyu koyarak banyo yaptırabilirsin. Böylece susuzlukları bir nebze gider. Tabi tekrar yola çıkarken kuru kaba alman gerekecek ve koymadan hayvanları kurulaman iyi olacaktır. Sonuçta eve varıncada bir zaman kaybın olacak.

mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-ile-seyahat-etmek.html Mert bey linke bakın isterseniz. Klima kapluşun üzerine gelecek şekilde olmazsa bir sorun olmaz sanıyorum.

Emre abim sağol teşekkür ederim :) Şimdi akvaryumlar ekipmanlar vs gelirse araba ile gelir.Eğer normal şekilde gelirse otobüs ile gelmek zorunda. Havaalanı olsa ilk tercihim olucaktı ama maalesef yok.

Otobüslerde klimalar mecbur çalışıyor içerisi serin ama bulunduğum yerin klimasını kapatabilirim otobüs ile gidersem. Devamlı sıcak su nerden bulucam yol esnasında o da ayrı bir sorun. Merve hanımda ilk başta belirtiği gibi gitmiş birşey olmamış. Umarım benimkide olmaz. O kadar susuz kalması hem çizgili hem res için problem olmaz umarım

Bence araba her ihtimalde gidecekse kaplumbağalarıda o şekilde götür. Süre daha kısa olacaktır. Yolculuk günü hava sıcaklığına bak derim. Gündüz olursa en azından düşük ısı ile fazla karşılaşmazsın. Olduda hava ısısı 22 derece ve altında, sende kutunun üzerine tabi delikleri tam kapatmayacak şekilde bir havlu yada buna benzer ısıyı muhafaza edecek bir örtü koyabilirsin. Dediğim gibi camdan helecek çok soğuk olmayacak hava kutunun içinde fazla esinti yapmaz. Dediğim gibi 6 saat kuru kapta kalabilir ancak imkan olursa ılık bir su banyosu yolculuğun ortasında tabiki onları rahatlatır. Ama olmasada süre sorun çıkaracak gibi değil.

Tuba hanıma bir konuda katılmıyorum. Klima genelde hepimizin uyguladığı ayarla arabanın içini yaklaşık 19-20 derece yapacaktır. Bu düşük ısı delikleri olan kabın içinide belki 1 derece sapma ile etkiler. Bence uygun olmaz. Bu durumda kabın içine ısıtıcı koyman gerekirki buda ayrı bir teferruat.

Eğer otobüs zorunlu olursa kabı hava alacak şekilde üstten de sar derim.

Geri