Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tecrübe Paylaşımı

emresav

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar,
Bugüne kadar, bu forum sayesinde çok değerli bilgiler edindiğimi düşünüyorum.
Ben de ihtiyacı olanlara faydalı olması ümidi ile tecrübelerimi aktarmak isterim.
Bir gün eşimin ısrarı üzerine bir gezimizde, pet-shop'tan malumunuz fanuslardan birinde iki adet kaplumbağa edindik. Eşim oldukça hevesliydi ve ben pek ilgi duymuyordum ancak o sevimli hallerini görünce ben de ilgilenmeye başladım.
Bulunduğum yer, Anadolu'nun bir ücra köşesi ve basit bir kargonun gelmesi bile 1 hafta-10 günü bulabiliyor, hiçbir akvaryumcu/pet-shop yok, kışın hava -30'a kadar düşebiliyor. Yani, tam bir mahremiyet durumu var.
Derken eşimle 4 adet daha kaplumbağa aldık ve sayı 6 oluverdi.
İlk iş olarak kendime bir akvaryum yaptırdım ancak ne yazık ki bu forumu o zamanlar keşfetmemiş olduğumdan, 50x50x16cm lik küçük bir akvaryum yaptırmış bulundum. Kenarlarını korunaklı yaptırdığımdan 35 lt su alabiliyor ancak tabi ki 6 kaplumbağa için yetersiz (1 kaplumbağaya 10 lt olmalı diye biliyorum).
Derken ihtiyaçların fakına vardım ve Atman 100W ısıtıcı, Atman HF-400 şelale filtre, UV-B lamba, güneş ışığı lambası ve kuru alan sağlayabildim. Fırsat bulursam foto ları da paylaşacağım.
Kaplumbağalarımın beslenmelerine de özen göstermeye çalışıyorum. Yavru olduklarından protein ağırlıklı 4 farklı yem, bazı günler yağsız beyaz peynir, çilek-marul gibi çok sevdikleri meyve sebze, vitamin ve kalsiyum takviyesi de kullanıyorum ve bayılıyorlar.
Problemim şu ki artık büyümeye de başladıklarından, hepsini aynı boyutlarda almama rağmen, yiyecek için bir rekabet oluştu ve bazıları diğerlerine göre daha çok büyüdü. 6 kaplumbağa ve 35 lt kapasiteden dolayı da her hafta bütün akvaryumu temizlemem gerekiyor. Koku giderici/su dengeleyici de kullanmama rağmen suyu inanılmaz hızlı kirletiyorlar.
Hazırlıksız olarak bu hayvanları edindiğimden ve de bilgisizce hatırı sayılı bir masraf yaptığımdan dolayı henüz akvaryumlarını yenileyemeyeceğim ama ilk fırsatta kendime 120-60-50(h) boyutlarında, dış filtre de kullanacağım bir ortam hazırlayacağım.
Sonuç olarak, nispeten küçük olan 3 tanesini ne yazık ki, ilk fırsatta bir pet-shop'a vereceğim ve oradaki koşulları bildiğimden çok üzgünüm. Siz siz olun, detaylı bir araştırma yapmadan bu güzel hayvanları besleyip büyütmeye kalkışmayın.
Selamlar, sevgiler.

Cvp: Tecrübe Paylaşımı

Petshop'a vermeyin bence. Biraz daha para verip 600 litrelik akvaryum yaptıramaz mısınız? 600 litre dedim çünkü kaplumbağa başına 100 litre hesapladım. Ömürlük olması için.

Aslında sorun yaptırabilmek değil.
Böyle bir tank için yerim de yok maalesef. Henüz kendi evim yok, sıklıkla yer değiştirdiğim bir işim var ve böyle bir sistemi aynı sıklıkla taşıyabileceğimi sanmıyorum.
Çok düşündüm inanın, başka çarem yok gibi.

O zaman bu üç kapluşu pet shop'a vermeyin. İyi bakabilecek birileri varsa sahiplendirin lütfen.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde oturuyorum. Kayseri, Kahramanmaraş veya Adana'dan ilgilenenler varsa elden teslim edebilirim.
Şimdiden teşekkürler.

Bence sahiplendirme sitelerine ilan verin. İlgilenen biri mutlaka çıkar.

sahiplenmeyi isterdim ancak benım koşullarımda kısıtlı :(

Geri