Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tedavi sonunda gelişmeler.

banyoterligi

Bordo Bereli
5 gündür süren antibiyotik olayını bugun bitirdim. Akvaryuma koydum Res'i. Yalnız nefes alırken hala çok hafif eğik duruyoruz. Hırıltı olayı tamamen kesildi. Niye sizce hala eğik yani yüzemicek gibi değil çok hafif bir eğiklik var. Artık onun yüzme tarzı zannetmeye başlıyacagım gerçekten solunum olayı bile düzeldi yani.. Ne sevinçle koymuştlum akvaryuma düzeldi diye.. Şuan şok oldum

Cvp: Tedavi sonunda gelişmeler.

Bir süre beklemeni öneririm Mert. Bir süre sonra toparlayabilir. Akşama doğru tekrar bak derim.

Emre abi Allah biliyo ya hani herşeyi yaptım sende gördün. Hırıltılı ses düzeldi. Gelişme olarak nefes alırken bir elini kullanmıyordu şimdi kullanıyor. Ama gene hafif eğiklik var. Ciddi ciddi yüzme şekliş diye düşünücem. Devamlı beni cam da gördüğünden bana yüzüyor farkedemiyorum ama nefes aldıgında belli oluyor.

genel olarak yüzerken cok belli olmuyor ama bilemiyorum

Sen gerekeni önceden de tedbir alarak yaptın. Bu konuda rahat ol.

Dediğim gibi akşama kadar gözlemle bakalım ne olacak. Benim cumberland bir ara başka sebepten hafif yan yüzdü. Sonra kendiliğinden toparladı. Ama için rahat etsin diye birde Vildan hanıma durumu bildir. Belki sana iki gün daha devam et der. Bugün açmıştır ofisi.

Yani herşeyi yaptım. Vildan hanımlada ilk görüşmemizde dedi yani tedavi etmeden söylenenler doğrutulsunda yapıyorum sorumluluk kabul edemem dedi. Dolayısıyla düzelmediğini söylediğim de kontrol etmesi gerektiğini söylücek ki istanbula gelmem gerekir falan filan yolda hayvan gider zaten. Neyse ben elimden geleni yaptım. Isıtıcı 26 da ayarlı ama su 28-29 da. Çizgiliyle aynı akvaryumdalar. Çizgiliden ilk saatler korksada şimdi rahatız gibi. Ama çekingenliği var hala.

Çizgili kuru alanda oılunca kuru alana çıkmıyor sorun tek şuan bu. Birde çizgili res 'in kuyruk kısmına gelip köpekler nasıl koklar birbirini öyle hareketler yaptı ilk başlarda. Saldırcak sandım hazırda bekliyodum ama koklayıp gitti.

Bunu yeni kaplumbağa gelince benim kaplumbağamın biride yapıyor, RES olan. Saldırmadıysa sorun yok şimdilik. Ama sen takipte ol. Birbirlerini kabullenmeyebilirler.

Dediğim gibi biraz bekle, akşama yada sabah durumunda tamamen düzelme olabilir.

Geri