Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tedaviye başlamalı mıyım ??

turtle..

Altın 4 Üye
İyi günler arkadaşlar..Dün kaplumbağamın akciğer enfeksiyonu olmuş olabileceğini yazmıştım acaba tedaviye başlamalı mıyım?eskisi gibi yem yemiyor önceden yem kutusunu görse delirirdi şimdi hiç umursamıyor,kuru alanda çok durmuyor ama su içinde asılı kalıyor hep,geç kalıp onu kaybetmekten endişeleniyorum :59::59::59: Forumu dünden beri araştırıyorum tedavisi hakkında bilgim var merak ettiğim tek şey tedaviye başlamalı mıyım ??? lütfen yardımcı olun ^^

Cvp: Tedaviye başlamalı mıyım ??

Yem hiç mi yemiyor? Gözler ne durumda? Yan yüzme, kabuk altı pembeliği, hapşırma gibi belirtiler var mı?

Şuan için endişelenmeye gerek yok, bazen böyle durgunlaşabiliyorlar. Vitamin takviyesi yapabilirsiniz.

yan yüzme yok,yemi yiyor ama azında parçalıyor yutmuyor sanki,dün birkaç kere hapşurdu gözleri açık ama çok sık kapatıp açıyor,halsiz halsiz bakıyor :( kabuk altı pembeliği var ama uzun zamandır var huysuzda da var pembelik büyüme pembeliği gibi yani(kabuk değiştiriyorlar)..Sularının ısısını artırdım,üzerine polar örttüm vitaminli yem yedirmeye çalışıyorum..

Bir kaç gün gözlemleyin düzelme olmazsa tedaviye başlarsınız. Şimdilik su ısısını arttırmanız ve üstünü örtmeniz iyi olmuş. Geçmiş olsun.

Tamam teşekkür ederimm..

Sanırım kapluşunuz ufak bir soğuk algınlığı geçiriyor. Şimdilik vitamin takviyesi yapın ve su sıcaklığını da 30 dereceye getirin.

bugün yemek yemedi bende korkup ilaçlı su yapıp içine koydum ve sevdiği yemlerden attım ama hiç birine dokunmadı :( ölecek diye çok korkuyorum :.(

Geri