Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tek derdim doğruyu bulmak !

meLekdegiLim

Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2010
Mesajlar
5
merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim ve yaklaşık 9 gündür 2 adet dünya tatlısı kırmızı yanaklı su kaplumbağası bakımını üstlenmiş bulunmaktayım.onları eve aldığım günden bu yana sabah akşam netten onlarla ilgili bilgi edinmeye çalışıyorum;ama ne yazık ki hala tek bi doğru dışında başka bir doğruya ulaşamadım! o doğru şu: elimdeki yavruların su kaplumbağası olduğu :D su seviyesi-yem-su /oda sıcaklığı... hala tek bir doğruya ulaşamadım.en basiti bu akşam gitmiş olduğum petshopta onlara kıyma,et vermememi söylediler ama internette ise kıyma,et verip sadece yeme bağımlı/tek yönlü beslemekten uzak durmam gerektiği yazıyor.böyle giderse yavrularım deneme tahtası gibi olacak!
 
Öncelikle Sitemize Hosgeldiniz,Heralde çoğunluk kaplumbağalarınızı plastik kapta bakıyorsunuzdur.Öncelikle kaplumbağlarınıza plastik kapta azap çektirmek yerine bir akvaryum edinin.Tabi bu akvaryum nasıl olucağı , ekipmanları v.b seyler sitemizde zaten mevcut.Kıyma konusuna gelince ben kaplumbağamı yemle besliyorum ama şöyle,
Örneğin Sera Raffy P , Sera Raffy 1 , Sanyu Turtle Stick kullanıyorum.Ben kaplumbağama çeşitlilik olarak farklı yemler veriyorum.Su seviyeside akvaryum veya kaptakı kuru alanı aşmıcak kadar olup, kuru alandan cok az düsük olmalıdır.Oda sıcaklıqını bilmiyorum.Ama suyun sıcaklıqı 28Derece olması gerekiyordu heralde
 
Hoşgeldiniz,
Öncelikle kaplumbagalarınıza bakabilceğiniz geniş bir akvaryum ve ekipmanları lazım kaplumbağalarınız oda sıcaklığında üşürler,hasta olurlar bu yüzden ısıtıcı şart:)
Tek yönlü beslemeyin bence de arada yemlerin dışında sebzede verin.Kıymayı ayda 1 kez verebilirsiniz ama fazla verdiğinizde zararlı hale dönebilir.
 
merhaba yazdıklarıma sessiz kalmayıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim çünkü üye olduğum yerlerden henüz cevap alamadım olay sadece forum açıp Allah'a emanet etmek olmuş diğer sitelerde!:( şu son 10 günde üye olmadığım su kaplumbağası ile ilgili forum,site vs kalmadı :( ama dediğim gibi herkes farklı 1 şey söylüyor.maddi olarak ısıtıcı,akvaryum edinmem şu an zor ama petshoptan aldığım o plastik zırvası fanustan da kurtardım yavrularımı geridönüşümlü zararsız plastikten yapılmış bir kabın içine yerleştirdim.sabah ve öğlen güneşine çıkartıyorum tabi bir gölge yer de ayarlamayı ihmal etmedim güneşten kaçarlarsa diye.şu an merkezi ısıtma olduğu için evimiz,kabın yarısı kaloriferin üzerinde yarısı soğuk alanda olacak şekilde bir yere yerleştirdim.arasıra kontrol de ediyorum ve su sıcaklığı ılık ve sabit.3 boy taş parçası koydum kabın içine 1 tanesinin yüksekliği 2 cm kadar ki su seviyesi onun yüzeyini kapatıyor;diğer 2 si ise kaplumbağalarımın arka ayakları üzerinde durunca tırmanabilecekleri yükseklikte çünkü oturup üşenmeden çıkıp çıkamadıklarını izledim :) günlük 1 öğün kıyma ve ya et veriyorum yeşillik olarak marul koydum suya ve yemelerini bekliyorum hala yeşillik yemediler aldığım günden bu yana :( en yakın zamanda karides yemi alıcam.fanusun içine o renkli taşları değil suda hareketsiz duran bileklik taşları koydum ki yutmasınlar diye.

onlar benim dokunabildiğim ilk hayvan olduğukları için çok özeller ve bu yüzden deneme tahtası haline getirmeden güzel bir yaşam vermek istiyorum imkanlarım dahilinde tekrar yazdıklarıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
 
sitemize hoşgeldiniz yem olarak forumda göz atarsanız nelerin verilip verilemeyeceğini görmüş olursunuz, tek çeşit yem çok sağlıklı değildir, kurutulmuş karideste ileride sorunlar çıkartacaktır..
ve suyun sıcaklığını bu havalarda sabit tutmanız çok zordur, bunu bir termometreyle ölçmeyipte elinizin ayarı ile ılık diyorsanız kesinlikle yanlıştır ve aynı ayarda değildir, ayrıca bildiğim kadarıyla merkezi ısıtmalı kaloriferler gece belli bir saatten sonra sönüyor .. yavru kaplumbağalar için ideal sıcaklığı ancak bir ısıtıcı ile yakalayabilirsiniz. Filtreli hava motoru ve diğer ekipmanlar içi n şu an bir imkanınız yoksa bile en azından bir an önce bir ısıtıcı almanız gerekmektedir. Koyduğunuz kapta aksesuara yada dibindeki taşlara çok önem vermeyin, eğer çok büyük bir kap değil ise çıkartmanız onlara daha fazla alan sağlayacaktır. Sadece kuru alana dikkat etmenizde yarar var.
mailto:/forum/verilebilecek-ve-verilmeyecek-taze-yiyecekler-t-102.html
burada hangi yemlerin verilip verilemeyeceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz
 
bilgileriniz ve ilginiz için teşekkür ederim;kalorifer sürekli yanıyor şu an için bir problem çıkartmıyor,termometre ile de ölçüm yaptım ve 25-29 arası genellikle.fanusa taş vs koymamı söylemişlerdi eğer sadece dinlenme taşı olursa bu sefer de kendilerini boşlukta hissederler gibi birşey söylenmişti.
inatla araştırma yapıyorum nete her girdiğimde ve yeni şeyler öğreniyorum onlarla ilgili doğru ve ya yanlış.verdiğiniz linklerde dahil bir çok şey okudum site içinde ki oturup ders çalışsam sanırım şu ana doktora aşamasına çoktan geçmiş olurdum :)
bu arada küçük kaplumbağalardan bulaşan bir bakteri/hastalıktan bahsedilmiş forum içinde.ben fanus içinden cımbız yardımıyla topluyorum dışkılarını genellikle sanırım bu bir sorun teşkil etmez gibi elimi değmektense daha sağlıklı bir çözüm gibi gelmişti bana.ilk aldığım hafta ellerimin üstünde minik minik lekeler ve kabarıklıklar oluşmaya başlamıştı doktora gittim egzama olabilir elecon kullan dedi şu an daha dikkatli davranıyorum ve lekelerim gitti.
sanırım ben bu işin altından kalkacağım :)
 
Foruma hoşgeldiniz, forumdaki konulara göz atmanız size fazlasıyla yardımcı olcaktır doğru bilgiler edinmeniz için. Evet salmonella bakterisinden dolayı mutlaka akvaryuma ya da kaplarına her temastan sonra ellerinizi çok iyi bir şekilde yıkamanız gerek. Yine sormak istediğiniz bir şey olursa arama yaparak bilgi edinebilir, bulamazsanız bizlere sorabilirsiniz her zaman, iyi paylaşımlar.
 
Geri
Üst