Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tekrar hastalandı

turtle..

Altın 4 Üye
İyi akşamlar arkadaşlar..İyileşti diye sevinçle haber verdiğim kapluşum alyanak tekrar hastalandı sanırım..Hapşuruyor,ağzını açıp nefes alıyor,yan durmaya başladı çok üzülüyorum :'( veterinere götürüp ilaç almıştım ama 2 ay geçmeden hastalık tekrarladı :( bu akciğer enfeksiyonu geçmeyen bir hastalık mı ? ne illet bir şey bu :59: şu anda yemek yiyor,yemine antibiyotik emdirip vermeyi düşünüyorum inşaallah faydalı olur :(

Cvp: hastalık tekrarlıyor :/

Hastalık tekrarlama değil de 2 aydır iyileştiyse yeniden hastalanmış olabilir. Isıtıcı varken hastalandıysa kabahat sizdedir bence.

Bende aynı durumdan muzdarip oldum düzeldi. Şimdi hava akımına maruz kalmamasına dikkat ediyorum + geceleri akvaryumun üstünü kapatıyorum.

Size tavsiyem derhal ayırıp ısıtıcıyı 30 a ayarlayıp başka bir kapta tedaviye başlamanız, benimki 25 günde iyileşti. 10-12 gün antibiyotik verdim. Annbiyotikten 1 hafta sonra yavaştan düzelmeye başladı

Cvp: Tekrar hastalandı

Kapluşlar eve geldiğinden beri akvaryumlarının üzerini kapatıyorum hatta odanın kapısını bile kapatıyorum,hava akımına da maruz kaldıklarını düşünmüyorum ama ne desem boş,yarından itibaren tedaviye başlıycam..

yavru kaplumbağa bakımı gerçekten zor.Allah kolaylık versin

Kabuk boyu kaç cm ? Kafası haric ölçüp yazarmısınız tedaviyi anlatabilirim vet. Gitme olayınız yoksa

banyoterligi' Alıntı:
Kabuk boyu kaç cm ? Kafası haric ölçüp yazarmısınız tedaviyi anlatabilirim vet. Gitme olayınız yoksa

6cm kabuk boyu var..yem yiyorken antibiyotiği yemine emdirip vermeyi düşünüyorum..

Ben hepsini denedim en iyisi vitaminle karıştırıp şırıngayla ağızdan vermek.

banyoterligi' Alıntı:
Ben hepsini denedim en iyisi vitaminle karıştırıp şırıngayla ağızdan vermek.

Hangi vitamini kullandınız acaba ??

Geri