Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Temizleme

Kaplunbağanız en çok ne yapıyor

• Kullanılan toplam oy
    8

KabukluBuğra

Yeni Üye
Kaplabağamın kabuğunu diş fırçasıyla temizlliyorum. Kaçmaya çalışıyor. tırnaklarını batırıyor. ne yapmalıyım
:59:

:ashamed0006:

Cvp: Temizleme

Kaplumbağanın fırçası yumuşak olmalı bide fazla bastırmamalısın temizlerken.Yeni aldıysan, tam olarak sana alışmamış da olabilir :)

benımkınde mı sorun var acaba ben alıyorum elıme benımkı cekıyor elını ayagını ben onu frcalıyorum gayette rahat oluyor
benimki sakin galıba :D

bende fırçalamaya çalıştım elimi tırmaladı o yüzden fazla fırçalamıyorum

ben fırçalamıyorum 2 günde bir elimle ovalayarak temizliyorum çeşmenin altında tabiki ılık suyla hem daha şefkat göstermiş gibi oluyor

Bir arkadaşım bana kaplumbağa fırçalama konusunda teknikler gösterdi:D
Fırçalarken akvaryum suyunuzun içinde fırçalayın Merve Oktay arkadaşımızında dediği gibi bastırmadan yumuşak uclu fırçalar kullanın hayvanı ürkütürseniz kendini fırçalatmaz ayriyetten fırçayı ten kısmına asla değdirmeyiniz huysuzluğuna sebep olan davranışlardan birine sebep olursunuz...

Benimkilerden biri de çok tepki gösterdi ama ben pes etmedim ve fırçaladım (iki kere) sanırım ilk başta korktu sonra zarar vermediğimi görünce daha rahat davranamya başladı. Ötekisi ise korkudan ölecekti. Tepkisiz kaldı kendini kabuğuna çekti. Fırçalamayı bıraktıktan sonra bile 3 4 dk hareketsiz kaldı. Zaten her şeyden korkuyor bana da yeni alıştı/alışamadı.

Bence birazcık güven verin ona. Ama az önce bahsettiğim gibi hayvanınızın karakterine de bağlı. İkisine de aynı davranıyorum ancak farklı tepkiler alıyorum.

fırça yerine elinizle temizlemeyi deneseniz mesela

Bende fırçalıyorım ilk başta ısırmaya çalışıyor sonra merst oluyor.

O zaman kulak temizle çubukları var. Kabuğunu bununla silerseniz canı acımaz çokta tepki göstermez sanıyorum.

Geri