Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

temizlik

görkem

Bronz 2 Üye
arkadaşlar ben kaplumbağamı 25 lt lik bir saklama kabı içinde bakıyorum suyu hemen yosunlanıp kirlenmeye başlıyo filtresi de var fakat suyum 1,2 gün içerisinde kirleniyo şimdiden mesajlarınız için teşekkür ederim:smile:

Cvp: temizlik

saklama kabından dolayıda olabilir o yosun yapma nedeni

metilen mavisi kullan, dip temizliği yap..

yosun giderici ürünler kullan biraz pahalı oluyor ama işe yarıyor

Kap direk güneş görüyorsa yosunlanma olabilir. Su çok azsa çabuk kirlenebilir. Suyu olabildiği kadar yükseltin, yem artıklarını bekletmeden temizleyin, yumurta beyazı gibi suyu pisletecek ek yemleri kapluşlar korkmadan yerse eğer dışarda ayrı kapta verin, dip süpürgesi alıp dip temizliği yapın bunlar suyun ömrünü biraz daha uzatabilir.

ama size şunu tecrübe edinmiş biri olarak söyleyeyim hiç bi zaman balık akvaryumu gibi olamaz kaplumbağalar pis hayvanlar öle balılkardaki gibi taktım filtreyi tmm dıt yok suyuyla uğraşman lazım

Bende görkem beyle aynı yerde bakıyorum dip suğurgesi ve mavi damla nerde bulunur izmirde?:ff::ff::ff:

Suya kimyasal eklemek zararlidir. Metilen mavisi vb urunleri kullanmak yerine iyi bir filtrelasyon saglayiniz.

metilen mavisi ameliyatlarda bile kullanılıyor, bir zararı olduğunu düşünmüyorum

Metilen mavisi hastalık, ölüm, veya zararlı bakteri çoğalmasında akvaryum komple boşaltılınca kullanılır. Dezenfekte amaçlıdır ve zararlı zararsız tüm bakterileri öldürür. Kablumbağa akvaryumlarındaki su düzeninde yararlı bakterilere de ihtiyaç vardır.
Yosun gidericide çok nadir örneğin komple su değişiminden sonra camlardaki yada silikonlardaki kalıntılar için akvaryum boş iken kullanılmalı görüşündeyim. Yani bir gün suyu bu madde ile çevirip tekrar tüm suyu değiştirebilirsiniz.
Eğer akvaryum yada saklama kabı küçük ise filtre de temizliğe yetişemez. Gene cam önünde ve direk ışık alıyor ise yosunlaşma kaçınılmaz. Bunlar sağlanmazsa iki konuda sürekli devam edecektir. Bu akvaryumda amonyak seviyeside yüksek olabilir. Test kitleri ile kontrol edebilirsiniz.

Geri