Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tereddütlü Bir Sorun

ömer y.

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar benim arkadaşımın kapluşları çok büyüdü ve ikisi de kocamanlar. Artık akvaryumda bakılamıyorlar. O kapluşları ne yapmalı arkadaşım? şimdiden teşekkürler...

RE: tereddütlü bir sorun.

Akvaryumda bakilamiyor diye bisey mi var? :)
Daha büyük bir akvaryum almalı tabiiki de.

Cvp: tereddütlü bir sorun :(

Hakkaten akvaryumda bakılamıyor diye bişey mi var ?dünyadan haberimiz yok bizim. :D Şu akvaryumu bir görsekte anlasak,ölüm fanusundan mı bahsediyoruz acaba?

akvaryumu nerdeyse en büyük boy onunkiler tam 16 yıllık ve çok büyükler artık hareket edemiyolar..acaba ormana bırakılabilirmi bırakılırsa kendi kendine bakabilirmi?üstelik dalga geçmeyin lütfen..

ölüm fanusu filan değill..akvaryum diyoruz heralde ..arkadaşım özel 250 litre yaptırdı.onla bi 3 4 yıl idare ettiler ama artık onada sığmıyorlar..

Asla ormana bırakılamaz,kaplumbağa hayatında doğa görmemiş doğaya salınsa nasıl yem bulacak? Ayrıca dalga geçmiyoruz şaşırdık :eek: bakıldığı ortam hakkında biraz daha bilgi verin lütfen..

RE: tereddütlü bir sorun :(

Dalga geçmiyorum. Ev koşullarına alişmişlar. Alsin 200 CM bir akvaryum o zaman. Yaşayamazlar doğal ortamda. Yada dediğim gibi tasma tak gezdir :)
Ne kadar boyu? En buyuk akvaryum.diye bisey yok ;) Kac lt akvaryumu?

250 litre akvaryumda bakılıyorlar,20 25 cm ler ikisi sığamıyorlar ve bakımlarıda zorlaşmış..

200 litreye 30cm lik 2 kaplumbağa olsa dahi sığar :eek: Kaplumbağalar anca 30cm uzayabiliyor çünkü sığar yani,sığması lazım :breh:

Hayvanat bahçeleri olabilir ama nasıl bakarlar kimse bilmez. O zaman 350 litreye gecsin yani. Yapcak bisey yok. Yada İzmirdeyse ben alayım :D

ama kaplumbağa başına 100lt gelmeli yani çok normal,sığmaması ilginç :eek:

oda bırakmak istemiyo ama annesi bakımı zorlaştı hemde çok büyüdüler diye daha istemiyo onları bir yere bırakıp yeni kaplumbağalar alcaklarmış..

bir yere bırakmasın,sahiplendirsin.Çok acı çeker yoksa o kapluş.En iyisi söyleyin.Hatta burada da yayınlayın.Sahiplendirin onu..

Bir yere birakmasin. Ben alayım? Izmirdeyse?
O tospikler de alışmıştır ona. :( Yeni yerinde yaşayamayabilir.

Şu kaplumbağarınızı ve akvaryumunuzu çok merak ettim fotoğraf yok mu acaba ?

Tekrar edeyim yine,sakın bir yere bırakmasın,acı çekerek ölmesini sağlamış olur. Birilerine sahiplendirsin...

Cvp: Tereddütlü bir Sorun :(

Ben alabilirim. İzmire yakınsa almak isterim.

Cvp: Tereddütlü bir Sorun :(

arkadaşım olduğu için ben fotoğraf çekemem arkadaşım gerçekten onlara çok alışmış ve bırakmak istemiyor ve arkadaşım izmirde değil ...

RE: Tereddütlü bir Sorun :(

Daha büyük akvaryuma geçsin o zaman. Kaç CM genişliği? Çunku 100 LT yeterli tospik başina.

Cvp: Tereddütlü Bir Sorun :(

Yetişkin bir kapluş çok rahat 100 ltlk akvaryumda bakılır. Sizin arkadaşın akvaryumu küçükmüş anlaşılan. Akvaryumu büyütmesi gerekir :)

Cvp: Tereddütlü Bir Sorun :(

En olarak da dar bir akvaryum olabilir :)

Bu arada Alper Bey, o kaplumbağalarla sizin ufak kaplumbağalarınız aynı yerde yaşayamaz. Düşünceniz aynı akvaryumda bakmak ise neredeyse imkansız bu.

Geri