Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ters Duran Kaplumbağam

bberk0897

Gümüş 5 Üye
Hayırlı günler arkadaşlar;
Ben Bekir Berk Gökçek,forumunuzun yeni üyesiyim,15 yaşındayım,Ankara'da oturuyorum,Öğrenciyim ve Kahramanmaraş Göksunluyum.2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağam var.Adları Çayır ve Çimen.Kabuk boyları 3.5 cm civarında. Şimdilik 15 litrelik mini bir akvaryumda bakıyorum.Akvaryuma su ekleyecektim su sıcaklığı azalır diye masa lambasını üstüne doğrulttuğum kaplumbağa adasına koydum.Kapluşları sıcaklık 27 olunca geri akvaryuma koyacaktım.Bunları kaba koyup içeri gittim ve geldiğim de kapluşlarımdan biri lambanın ışık ve ısı verdiği tarafta ters şekilde duruyordu.Ayrıca hiç kurtulmaya falan da çalışmıyordu.Ama gözleri açıktı.Hemen akvaryuma koydum ancak gayet iyi de yüzüyordu, hareketliydi yem verdim hemen yedi.Şu an da hiçbir problem yok acaba bu hareketi niye yapmıştır. Alt tarafını kurutmaya mı çalıştı yoksa ters düştü düzelemedi mi?Bu olaydan bir zarar gelir mi?

Bu uzun yazıyı okuduğunuz için teşekkürler.

Sağlıklı kapluşlar.

Cvp: Ters Duran Kaplumbağam

Ben bir keresinde yaşadığım yerdeki petshopta kaplumbağanın dalda ters yatarken görmüştüm. Sonra 10-15 dakika sonra düzeldi ve suya girdi. Bunu bir kere gördüm. Belki bilinçli yaptı belki düzelemedi. Ama bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Bende bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkcası Çünkü benm küçük kaplumbağam hep yanlıslıkla ters dönüyor ve bidaha geri dönemiyo bekliyo ben döndüürüyorum sorunn yok yani :)

Aslında normal şartlarda boyun ve ön kol hareketiyle hemen düzelebiliyorlar. Ama belki o hareketi iç güdüsel olarak yapmayı henüz keşvedememişlerdir.

Yavru oldukları için böyle hareketleri ben normal karşılıyorum zamanla kendi dönmeyi öğrenir :)

Yanlışlıkla donerler yavrular düzelemez öyle beklerler sadece benimkilerde öyleydi kolarını bile kullanmıyorlar saedece kafayla dönüyorlar.. :D

Tamam her şey için sağ olun:D

merry de sürekli ters dönüyor, ellemiyorum sonra kafasıyla kendisini düzeltiyor.. :) dönerken ki hareketinden başka ben o boynu hiç o şekilde göremiyorum :D

Geri