Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tirnak dokulmesi

Hafiz

Bronz 5 Üye
Katılım
15 Kas 2017
Mesajlar
23
S.a oncelikle sitede emegi gecen herkese cok tesekkur ederim bu site olmasa resmen iskence edicektim kaplumbagalarima farkinda olmadan herkes cok saolsun konuya gelince ben bi akvaryumda 2 buyuk (10cm) 2 kucuk (4-5cm) kaplumbaga besliyorum aralarinda hicbi problem yok cok iyi anlasiyolar ust uste duruyolar hep kavga vs yok ama son 1 haftadir kucuk olanlarin tirnaklari dokuluyor bi tanesinin neredeyse hic tirnagi kalmadi digerininde 2-3 tane cikmis dun fakrettim yeni cikmisti hitanesi heralde kan akiyodu aldm baticon surdum kuru kapta bekllettim hareketlerinde hicbi skinti yok eskisi gibi cok hareketliler ama ttirnaklari cikmaya devam ediyo lutfen yardimci olun nedeni nedir tedavisu nedir veterinerlerden fayda yok lutfen siz yardimci olun resimde atabilirim eve gidince


Akvaryumda herhangi bi eksik yok isitici filtre vs hersey tamam d vitaminide veriyorum kabuklarina suruyorum yemlerine damlatiyorum haftada 1 gun
 
Cvp: Tirnak dokulmesi

uvb ve d vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor mineral yemler kalamar kemiği verilmeli
 
Cvp: Tirnak dokulmesi

Vitaminden olucagini zannetmiyorum yemine d vitamini damlatip veriyorum minerak vermiyorum ama
 
Foruma hoşgeldin. Sebep vitamin eksikliği değil. Ya mantar var, ya büyükler saldırıp ısırarak sökmüştür ya da tırnakları bir yere takılıp hayvanlar zorladığında çıkmıştır. Kuru alanda şilte paspas gibi birşey kullanıyor musun veya gözenekli kaya birşey var mı ?

Yavru hayvanlar ile yetişkinler bir arada olmaz. Saldırı durumunda bu ölüme kadar gider. Anlaşsalar dahi yemleme sırasında yetişkinler yeme odaklandığı için yavrular yakın durduğunda istemsiz şiddetli darbe vurabilir, yeme atılırken yavruları da arada ısırabilir.

Net bir resim atarsan iyi olur. Ayrıca tüm hayvanların üst bağalarınında birer resmini at. Sebep mantar mı bakalım. Bir tane de genel akvaryum resmi iyi olur.

Bütün hayvanların deri bölgelerine bak yara lezyon kızarıklık var mı ?

www.hizliresim.com sitesinden yükleyip forum için olan linki buraya kopyalayıp yapıştıracaksın.

Ayaklarına baticon sürüp 10 dakika kuru bir yerde beklet. Kalanı peçete ile silip akvaryuma koy.
 
Deviti 6 cm kabuk boyu altı hayvanlara vermiyoruz. Kabuk yapılarının esnek yapıda olması gerekiyor. Esnek kabuk darbeleri tolere ederken iç organların gelişme sürecinde baskılanmasını önler. Kabuklarına da sürmene gerek yok. Kabukta genel olarak eski plakalarda açılma olduğunda bu süreci hızlandırmak için kullanırız. Gereksiz uygulama hayvanları strese sokar. Ele alınmayı sevmezler. Bu hayvanları uzak durmaya sevkedip güvenli olan su içine kaçmasına neden olur.
 












Kucukleri ayirma imkanim yok suan acikcasi bu akvaryumu anca tamamlarm hala kuru alan isiticisi eksik yemlemeyi ayri yapiyorum kucukleri baska kaba koyuyorum onun disindada bi sorunlari yok buyuklerle ilk zamanlar zaten baya bi zaman dikkatli gozlemledim saldirma falan olsa beraber brakmazdim saldiridan olamaz yani bence herhangi yerlerinde kizariklik falan yok ama 1 numaranin kabugunda bir plakta beyazlama oluyo bazen cok belli oluyo bazen olmuyo hic bide 2 numaranin yani tirnaklari cok dokulenin kuyrugundada bi sorun vardi ucu sanki kesilmis gibiydi kurumus ama hala kopmamisti koptu sonra belli oluyo kuyrugunun ucu yok isirma olabilir o simdi farkettim
 
Hayvanları hemen ayır büyükler ısırıp parçalamış. Tırnakların tekrar çıkma ihtimali olmadığı gibi bir tanesinin ayağı komple yarı oranda gitmiş. Bu hayvan yüzmede sorun yaşayacağı gibi kuru alana çıkmada da problemler olacak. Tabi bu şu anki hali görülen, ileriye dönük daha kötü durum oluşacaktır. Çıkarmazsan hayvanları öldürürler. İş kabuk parçalamaya giderse yaşama şansları yok. Bacaklar giderse uyutman gerekecek. Kuyruk anüs noktasından koparsa o da ayrı bir ciddi nokta.

Sistemdeki hayvanlar mutlaka aynı boyda olmalı. Güç dengesi sağlanmalıdır. Alfa olan kendini kabul ettirmek için sürekli sınamalar yapar. Bu sebeple derideki kızarıklar normaldir. Gün gelecek büyüklerde birbirlerini yoklayacaklar. Şimdi küçükler kolaylarına gidiyor. Bu en anlaşan hayvanlar için de geçerli. Bunların tabiatı böyledir. Akvaryum hayvanlar büyüdükçe dar geleceği için bu saldırılar daha da artar.

Sadece büyük hayvanlar için gereken hacim en az 150 litrelik bir akvaryum olmalı. Yada doğrudan ömürlüğe geçiş yapabilirsin.

Lamba işini bir an önce halletmen gerek hasta olmaları bir yana kabuklarını kurutup ısınma ihtiyaçlarını karşılamalılar.
 
Baska akvaryum aldim isiticisu yok filtre yarn onuda alip kucuklerini ona koyucam bide suya koyduktan snra farkettim kuruyken anlasilmadi mantarda var galiba alt kabugunda beyazliklar var bitanesnin mantardanda olabilirmi? Vesadece duzenli baticon surmekle gecermi bu durum baska ne yapmaliyim
 
Resmine bakayım. Kireçte olabilir. Ayaklar ısırma sonucu olmuş. Bu hayvanlar kalabalığı sevmez. Akvaryumda gereksiz dekor, taş kaya var ise çıkar. alan ferah olsun. Tabana vitasand marka silis kum al. Bu eşelenip vakit geçirmelerini sağlar. Bacaklarındaki eski derileri ve alt bağalarındaki eski plakalarını atmalarına yardımcı olur. Hazım güçlüğünde kumu yerler bu aynı zamanda olası bağırsaklardaki parazitleri de atmalarına yardımcı olur.

Baticon mikropları öldürüp yaranın kabuk bağlamasını sağlar. Deri pomadı önermiyorum bu gözlere zararlı hayvanlar gözlerine bulaştırır. Hayvanlara iki gün baticon uygula.

Dış filtre kullanmıyorsan metilen mavisi alıp damlat. Kaç litre su var takriben ?
 
Zeminde zaten silis kum var diye biliyorum silis kum diye aldim yani


Resmini cekicektim ama beyazlik kayboldu simdi suya ilk koydugumda cok velirgindi dis filtre kullanmiyorum o damladan alirim kac litre oldugu hakkindada hic fikrim yok acikcasi alabildigim kadar buyuk aldim kucukler buyuyene kadar idare etsin diye


100 litreye yakin o kadar heralde ama 5 litrelik kovayla 20-25 seferde doldurmustum yanlis hatirlamiyosam
 
Kayboldu ise kireçtir. Mantar suda gözükür.

100 litre su farzetsek ilk gün iki damla yeterli gelir. Sonraki izleyen 4 günde birer damla damlatırsın. Bu sudaki bakterileri öldürür.

Deep fix dezopur bunu bulamazsan contra-ichthyo veya bio-ichthyo da alabilirsin. Bunlardaki metilen oranı biraz daha düşüktür.
 
Geri
Üst