Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam garip davranıyor!

Toprak

Platin 5 Üye
Katılım
17 Haz 2023
Mesajlar
339
Yaklasık 3 4 yıldır benimle olan rafi isimli kaplumbagamla cok iyi anlasirdik. yem verirken bana hep yaklasmaya calisirdi. normalde beni gordugundede kosar gibi olurdu. Normalde Akvaryumuna 2 3 litre su koyardık. Bugun su litresini 9-10 gibi bir miktara cikarttik (litreler dogru olmayabilir 3 4 kat arttirdik iste) Bugun beni gordugunde Birden hareketlendi akvaryumuna carpti cirpindi karaya cikmaya calisti karaya cikinca sakinledi. Daha sonra belki korkuyodur dedim ilgilenmedim oturuyorum 10 15 dk sonra birden tekrar cirpindi akvaryumun icinde turladi etrafa carpti kuru alan bulunca gene sakinledi. Bunlari yaparken sanki birseye odaklanmis gibiydi belirli bir yere bakiyordu sadece yanj atiyorum kaplumbagam suyunda yuzerken birden akvaryumdaki kiyisinin altina dogru etrafa carpa carpa gidiyor okadar hizli gidiyorki akvaryumdan sekiyor sonra o sag taraftaki duvara bakip cirpinmaya basliyor her zamanda o sag duvarda sorun yasiyoruz. Neyden korkmus olabilir? suyunu arttirmamdan zarar gelmismidir kaplumbagam bi avuçtan hafif kısa bu arada boyunu sorarsanız lütfen yardım edin. 🌸
 
not : sag taraftaki yanj baktigi tarafdaki duvarda degisiklik yapmadim oda ayni duvar ayni.
 
Foruma hoş geldiniz.

Hayvanın kabuk boyu tam olarak kaç cm.? 4 yaşında bir hayvan 16 cm kabuk boyu üstü olmalıydı.

Su oranı yavru kaplumbağa için bile az. Bu hayvanlar balık gibi yüzer sağlıklı gelişimi için boyca uzun akvaryum akciğer gelişimi içinde derin su lazım.

Hayvan uzun süre derinlik anlamında su görmemiş. Bacaklarını çalıştırmamış. Dolayısıyla yüzmeye alışık değil. Bunun psikolojisini yaşıyor. Bir süre sonra alışır.

Korkutan diğer sebepler tanımadığı birini görmesi, ses, akvaryum dışındaki resimler, dekorlar heykel tarzı ürünler, hatta kalem gibi ürünleri görmesi bile tehdit olarak algılamasına neden olur.

Hayvana 80*35*50h ölçüsünden az olmamak üzere kuru alanı, su ısıtıcı ve ısıtma lambasından oluşan bir sistem kurmanız gerekiyor. Sistem uygun şartlara gelince hayvan büyüme potasına girer.
 
Son düzenleme:
ortalama 10-11Cm Boyutunda... Verdigi tepkiyi 2. dosyada ekledim. Vid hizinda degisiklik yok ve akvaryumu 2 3 gun once temizledik.
 

Ekli dosyalar

  • 20230617_194416.jpg
    20230617_194416.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 19
verdigi tepkiyi videolu cektm fakat sitenize video atilmiyor.
 
Kalemlerden korkuyor olabilir karsisindaki calisma masasinda parlak parlak renklerden 30 35 tane fosforlu kalem var. yanindaki duvardada portreler resimler fakat bugune kadar bunlardan korkmuyorken niye irkilmeye basladiki. Beni gordugundede yuregi agzina geliyor sanki hic gormemis gibi.
 
Akvaryumda isitici lamba hic kullanmadim cok isinir zarar gorur vs diye korktum mazallah hayvani pisirmeyelim.
 
evet yaz kış ısıtıcı lambanın 12 saat boyunca çalışması gerekiyor.
 
simdilik normal yesil renk mini vir ampul koydum en yakin zamanda isitici ampulde alican zarar vermez dimi normal ampul? cok parlatmiyor. isigi gozukmuyor vile kaplumbaga ustunde o derece mini vece lambasi ampulu yesil
 
simdilik bunu koydum birsey olmaz deilmi?
 

Ekli dosyalar

  • 20230617_235838.jpg
    20230617_235838.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 18
yesil isigi acip odanin isgini kapatinca isiga dogru gidip orda bekliyor
 
suanda suyunda hava vericek motor vs. yok acaba suyu havasiz diyemi en yukarda bahsettigim cirpinmalari yapiyor
 
şuda aklima takildi eve yeni bir kus almistik muhabbet kusu rafinin (kaplumbagamin) oldugu odaya goturduk bize alismadigi icin kus uctu duvarlara carpti kanat sesi cikti oda kucuk oldugundan odada baya bi dondu. ondan korkmus olabilirmi cunki ondan beri bu hareketleri yapiyor.
 
Geri
Üst