Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tırnak

droserag

Bronz 3 Üye
Sayın site sakinleri ve değerli arkadaşlar..
Sizlere birkaç sorum olacak.. Bir süre önce kaplumbağamın sol elinin yüzük parmağındaki tırnak incelip deforme olduktan sonra düştü. Çok şaşırdım. Onun acı çekmediğini diliyerek teramisin sürdüm.Tırnak yavaş bir şekilde yenilendi. Ama sorun şu ki sol eli tam düzelmeden bu kez sağ elinin yine yüzük parmağındaki tırnak düştü. İçim acıyor benim hatam mı bu durum diye düşündükçe. Bi' fikri olan ??

Vitamin eksikliği olabilir diye düşünüyorum veya taş kaya gibi bir yere sıkıştırmış olabilir. Hastalıkla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ama düşen tırnağın olduğu yer iyi bakılması gerekir. Enfeksiyon risklerine karşı. Araştırdım ama tırnak düşmesi ile ilgili tatmin edici bir sonuç bulamadım. 2 kaplumbağanız varsa kavga etmiş olabilirler. Aklıma mantıklı bir neden gelmiyor açıkçası.

Partneri yok,kayaya sıkışma durumu da yok. Teşekkür ederim ilginiz için. Mikrop kapmasın diye elimden geldiğince uğraştım. Umarım ciddi bir sorun teşkil etmez. Önceki konularımda gördünüz mü bilmiyorum ama büyük bi kapluş olduğu için serbest bırakıyorum, evde dolanırken haylazlık yapmış olabilir. Aklıma gelen tek şey bu.. Peki sağlıklı tırnağın yön değiştirmesi neden olabilir :) taktım ben tırnaklara.. Uzadığı için diye düşündüm,bilmem yanlış mıyım ..

Yön değiştirmesi yine çevresel etkilerden dolayı yürüyüşünden ağırlığında tırnaklarını kullanışından dolayı olabilir. :) Hastalık yoksa sorunda yok demektir. (bence)

Hiçbir ufak dostumuz hastalanmasın ;) Tekrar teşekkür ettim ilgin için Doğancan..

İyi bir bakımdan sonra o dediğiniz mümkündür o yüzden kimse ufak dostumuza kötü bakmasın :) rica ederim (;

Açıkçası bir kaplumbağanın tırnaklarını kaybetmesi bana bu kadar basit bir sorun gibi görünmedi.Sağlıklı bir kaplumbağanın tırnakları da sağlam olmalıdır.
Dış etkenler yüzünden tırnaklarda kopma olabilir.Ama kısa sürede bu tırnak eskisi gibi yerine gelmeli.
Kaplumbağanızın beslenmesini, vitamin ve kalsiyum almasını daha iyi düzenleyin.
Eğer bu tırnak sorunu devam ederse mutlaka bir uzmana gösterin.

mürekkep balığı kemiği kalsiyum sorununu çözer bütün petsoplerdada bulabilirsiniz. Kırıp akvaryumun içine bir iktar atabilirsiniz yada yeminin üzerine toz halinde serpip verebilirsiniz.

zencefil' Alıntı:
Açıkçası bir kaplumbağanın tırnaklarını kaybetmesi bana bu kadar basit bir sorun gibi görünmedi.Sağlıklı bir kaplumbağanın tırnakları da sağlam olmalıdır.
Dış etkenler yüzünden tırnaklarda kopma olabilir.Ama kısa sürede bu tırnak eskisi gibi yerine gelmeli.
Kaplumbağanızın beslenmesini, vitamin ve kalsiyum almasını daha iyi düzenleyin.
Eğer bu tırnak sorunu devam ederse mutlaka bir uzmana gösterin.

Bende aynı şeyleri söylemiştim ama :rolleyes:

cansel_4yuz' Alıntı:
mürekkep balığı kemiği kalsiyum sorununu çözer bütün petsoplerdada bulabilirsiniz. Kırıp akvaryumun içine bir iktar atabilirsiniz yada yeminin üzerine toz halinde serpip verebilirsiniz.

Evet buda bir neden olabilir. Yumuşak tırnaklar kemik yapısının zayıf olduğunu gösterebilir. Bunun için kalsiyum, flor , D vitamini ve çinko içerikli besinler yemesinde fayda vardır.

Ben hastalık gibi gördüğüm için bu durumu sizin dediklerinize de tekrarlamak istedim :)
Umarım kaplumbağanız eski sağlığına kavuşur.

Haklısınız , sonuçta durduk yerde tırnak düşmez. Ancak iyice inceledim,diğer tırnaklarında hiçbir sorun yok.

l_fc5ab5dfd744400c9b94ac01426a0e92.jpg

Neyse bundan sonra daha dikkatli olucam..

Kaplumbağanız benim hayran olduğum bir tür.Maşallah nazar değmesin :)

Teşekkür ederiz :) Umarım kimsenin başına gelmez bu tırnak mevzusu..İnsanın moralini bozuyor.....

çok tatlı maşallah...çok çok geçmiş olsun umarım tekrarlanmaz...:(
gözlerine bayıldım ;)

Geri