Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tosbağamın ne sorunu var?

_mach_

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba.
Yaklaşık 3 hafta önce bi tosba edindim.Palmiyeli plastik kap,yem,tosbağa,set halinde.Araştırma yaptım,bu kaplar sağlıksız diye akvaryum yapmaya karar verdim.Cam kestirdim,köşebent aldım,silikonladım (akvaryum silikon), ısıtıcı, filtre,portatif masa lambası aldım derken hayvancağız 10 gü kadar bu kapta yaşamak zorunda kaldı.Bu süre içinde set içinde verilen yemden zinhar yemedi.(yemediği yem resimdedir)kurutulmuş karides aldım,karnını doyurmaya başladı.Ancak akvaryuma taşıyacağım zaman kabuğunda beyazlık oluşumunu fark ettim.Beyazlık miktarı akvaryumun içinde de artmaya devam etti.vitamin damla aldım,yemine damlatıyorum.sade yem iştahında olmasa da yine de yiyor.Ancak beyazlıklarda bi değişim yok.Aynı zamanda kabuk bana biraz yumuşak gibi geldi.Beyazlık bölgelerini resimde gösteriyorum.(rahat foto çekebilmek için kaba almak zorunda kaldım) 2-3 gündür dikkatimi çeken bi durum da, ensesi ve kabuk arasında tüyümsü beyaz bi yapının oluşması.çok az miktarda ayaklarında ve kuyruğunda da bunu gözlemledim.su içindeyken belli oluyor,dışarıda gözükmüyor,resimlerde de çıkmıyor.Forum içerisinde mantardan bahsedilmiş,mavi damla filan,pet shop daki bayan,mavi damla tedavisini balıklara uyguladıklarını,kaplumbağaların daha dayanıklı canlılar olduğunu ve kendisinin bunu hiç kullanmadığını söyledi ve damlayı satmak istemedi?!!!
Bir canlının vebalini aldım üzerime,sorumsuz davranmak istemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
[IMG]mailto:/2dgvza9.jpg*
[IMG]mailto:/szxtly.jpg*
[IMG]mailto:/2ns116g.jpg*

Cvp: Tosbağamın ne sorunu var?

mailto:/forum/Konu-beslenme-konusunda-lutfen-yardim.html

Yem olatar JBL, Sera ve Tatra gibi kaliteli yemleri tercih edin. Sadece karides yemesi iyi değil. Karidesin yanına tetra reptominde alın. Yukarıdaki konuda verdiğim ilk cevapta detayı bulabilirsiniz.

Yaşam alanını hemen hazırlamak gerekiyorki hasta olmasın. Forumda detaylıca araştırma yapabilir ve takıldığınız noktaları sorabilrsiniz.

Kabuktaki beyazlık sudaki kireçten olabilir. İçme suyu kullanırsanız daha iyi olabilir. Derideki beyaz yapılar deri değiştirmesinden kaynaklıdır diye düşünüyorum. Sarkan eski deri parçaları var mı diye bakabilirsiniz. Mavi damla almanızı önermem.

ben kaplumbağalarımı ilk aldığım zaman doğru düzgün ışıklandırmam yokdu ve Petshopcu bana bu yemden vermişdi (Pets Family Turtle Stick) çöpden farkı yok. bence yem olarak ilk Sera raffy P al daha sonra ek yemler filan alırsın.

Ayrıca deri değişimi varsa hiç müdahale etmeyin. Zamanla kendisi düşer.

Geri