Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tosbişlerimi güneslenirken gordum :D

tosbik57

Bordo Bereli
sabah 7.30 ta gunese koydum gittim dönunce bi baktim boynu ve ayaklarini uzatmis keyif yapıyolar :D keratalar..

benimkilerde ole bi sey yok :) ama bunalinca tas altina giriolar ....

Benimki. Suan 12cm surekli kabuk dokuyo

Yeni kabugu daha renkli boyle sari cizgileri dahada belirginlesti

kabuk degistirmeye baslayinca renkleride degisiyor . Kabuk nekadar koyu olursa okadar ii dir

Dedigim gibi once kabuk degisimi bunu nasil hizlandirabilirim diyorsan duzenli besleme ve ilgi onu daha cabuk buyutur

Bu güneşe koyduğunuz yerde hayvan kafes gibi bir düzeneğin içindemi yoksa kapta açıkta mı? Onların farkedemeyeceği bir mesafeden gözlem yapmakta fayda var. Kargalar kaplumbağayı alabilir.

Kabuklar yaklaşık 8-9 cm sonrası kahverengileşmeye başlayabilir ama bu durum hayvana göre değişir. Tabi ortam koşullarıda buna etkendir.

Ben kaplumbagayi guneslendirirken yaninda duruyorum .herhangibi kabada koymuyorum. Direk balkonda gunes alan biyere koyuyorum. Oda isiyi hissedince bacaklarini falan uzatip yatiyo oyle.ben de yaninda sadalyede oturup onu izliyorum. Arada ayaklarima timaniyo.

Bana alisti

Ama yem yerken yeme deilde bama konsantire olup yemleri yiyemiyo

Ben kaplumbagayi guneslendirirken yaninda duruyorum .herhangibi kabada koymuyorum. Direk balkonda gunes alan biyere koyuyorum. Oda isiyi hissedince bacaklarini falan uzatip yatiyo oyle.ben de yaninda sadalyede oturup onu izliyorum. Arada ayaklarima timaniyo.

Benim kaplusumun kabugu kahverengi oldu. Daha gecen hafta yepyesildi :)

Ben akvaryumunda guneslendiriyorum. Onu guneslenirken gorunce 2-3 dk daha duruyo ve slopp!

1 tane de benden :)

Ekli dosyalar

• IMG_20130503_135606.jpg
    79.2 KB · Görüntüleme: 155
Geri