Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tospi cok acıkmaya basladi

tekokurt

Bronz 5 Üye
Merhabalar tospim su günlerde cok acıkıyor beni gördüğü an akvaryumun camını tutmamalara başlıyor 3 tane yem veriyorum aksam geliryorum yine aynı manzara ne den acaba

Cvp: Tospi cok acıkmaya basladi

Öyledirler belki ilerde geçer ama benimkilerde arttı ne zaman beni görseler çırpınıyorlar :D

Onlar sizin yem verdiğinizi tecrübe ettikçe her gidişinizde aç olmasalar da yem almak umuduyla bu hareketi yapıyorlar. Yani bir bakıma şartlanıyorlar. Belli bir süre alışabilirler. Sürekli de olabilir. Bunda bir sakınca yoktur.

Ama yem vermedim de ban'a küsmesinden korkuyorum cok akıllı çünkü

Küsmezler korkmayın :) çok fazla yemeleri de şişmanlatıyor yavrucakları unutmayın:)

Şişman olması daha sevimli göstermez mı xd benim tospi cok sportif xd hergun filtre çıkmaya çalışıyor barfiks çekio xd

Heheh:) şişman olması sağlığını olumsuz etkileyeceği gibi daima daha fazla yemek isteyecektir.

ben kapşuşların yanında birşey yemeye çekiniyorum hemen canları çekiyo elimdeki şeyi gördüklerinde başlıyolar çırpinmaya her taraf su oluyo o kadar yani :) mesela bugün patlamış mısır verdim kıyamadım canları istedi diye :D

Her ne kadar şirinlik yapsalarda patlamış mısır, bisküvi ve ekmek gibi yağ, tuz ve şeker oranı yüksek gıdalar vermek sakıncalı olabilir. Onun yerine marul yaprağı, bir parça elma veya muz gibi yiyecekler tercih ederseniz onlar için de faydalı olacaktır.

marul yemiyolar elma ve muz belki ama karbonhidrat türü yiyecekleri çok seviyolar çikolata, cips, bisküvi hele hele ekmek favorileri. sık sık vermiyorum zaten ama arada veriyorum çünkü artık baya büyükler ve herşey yiyolar yem kutularını bile yem sanıyolar coştular artık maşallah :)

2gün aç bırakırsanız 3.gün yemek zorunda kalıcaklar böylece farklı tatları da öğrenirler:)

Geri