Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tospişlerim büyüyor

Maşallah hayvanlar bayağı hareketli ve sağlıklı gözüküyor. Sağ taraftaki hayvanın orta ön ve hemen sol ayak tarafındaki plakalar açılıyor. O sol kısımda şekil bozukluğu mu var yoksa bu açılmalardan mı o şekilde gözüküyor ?
 
Cvp: tospişlerim büyüyor

videoyu baya bi izledim pek bişey anlamadım cem bey.ne olabilir acaba biraz geniş anlatabilirmisiniz cem bey vaktiniz varsa
 
Sağdaki hayvanın üst bağasındakileri. Büyük plakaları kastediyorum. Öne bakanları. Onlar sudan kaynaklı yansıma mı yoksa açılma mı ? Şişkin duruyor.
 
Cvp: tospişlerim büyüyor

ayakların fotoğraflarını çekmeye çalıştım bir incelerseniz sevinirim.

mailto:/WgOLqq.jpg

mailto:/R15lrG.jpg

mailto:/pXQpbN.jpg

mailto:/kGPy97.jpg

mailto:/NlQRnN.jpg

mailto:/adZblR.jpg

mailto:/YqG7Qa.jpg

mailto:/8Py7ar.jpg

mailto:/m49WMy.jpg
 
Tamam birşey yokmuş göz aldanması. Katman fazlalığı var. O en üsttekini atınca kabuğun rengi ortaya çıkacak.

Diğerinde gensel hatalı iki parça var. Üst ön büyüğün iki yanındaki küçük adacıklar. Bunu söylemiştim önceden galiba.

Hayvanların cinsiyeti henüz belli değil. Ayak tırnakları eşit duruyor. Yalnız kuyruk tarafı alt bağa ortadan içe dönük ise erkek düz yüzeyli ise dişidir. Bu da yine 10 cm kabuk boyuna doğru belirginleşir.
 
Bazen odaya girince birisi diğerine değiişik bir hareket yspıyor. iki elini kafasının yanına koymuş kafasınıda biraz içeriye çekniş ellerini titretiyor. Çok hızlı bir şekilde 3 kere şahit oldum buna. Tırrrttt tırrtt diye o kadar hızlı ki görmeniz lazım :)))) acaba kurmu yapıyor
 
O hareketi diğerine üstünlük kurma, tehdit karşısında savunma ve kur amaçlı yaparlar. Burada hiyerarşik düzende alfa olma amaçlı yapıyor. Bundan sonra hergün bunu yapacaktır. Karşısındakini sürekli tartacaktır. Bunu yapan büyük ihtimal erkektir. İlerleyen dönemde diğeri de erkek ise ve karşı tepki gösterirse bu ısırmalara kadar gider. Karşılıklı olarak bacak ve boyun civarlarında kızarıklıklar olur. Açık yaralanma olmadığı sürece bu normaldir.

Cinsel gelişim sonrası hormonların etkisi ile kapışmalar artabilir. Karşısındaki dişi ise bu kur yapmaya döner sürekli hayvanı el titreterek bunaltacaktır. Dişi sürekli uzaklaşmaya çalışacaktır. Genelde kuru alana kaçarlar. Dişiler uygun boya geldiklerinde çiftleşir. Gen kalitesini de dişi belirler. Eğer erkeği beğenmez ise çiftleşmez. Erkek bu kur hareketlerinin sonucunu alamaz ise saldırganlaşıp hayvanın burun, çene, boyun üstü ve bacaklarını ısırır. Dişi karşılık verecek özgüvene sahip ise titretme sırasında erkeğin bacaklarına çalışır.

İlerleyen zamanda dişi kafa ve vücut olarak erkeğin iki katına yakın hale gelir. Bu dönem erkek dişiye daha dikkatli yaklaşır. Ara mesafe artar. Dişi ağzını açar ve/veya erkeğe doğru ilerlerse erkek kaçar. Genelde dişi tabanda hareketsiz durduğunda yaklaşıp kur yapar. Nadiren de yüzerken karşı karşıya gelirlerse.
 
Cvp: tospişlerim büyüyor

aynen dediğiniz gibi titreten kaplumbağa daha heyecanlı ama öbürü gailesiz dünya yıkılsa umrunda değil 1 kerede o heyecanlı olan kaplumbağa diğerinin boynundan ısırdı tahta kaşıkla ayırdım. çok korktum bir şey oldu diye ama çok şükür hiç birşey olmamış yazık garibim o dişi galiba.çok gailesiz uysal ve korkak


ama sağlıklı gibiler galiba.hiç birşeylerini eksik etmiyorum allahın izniyle birde bu yaz 80 cm akvaryuma taşıyacam ömür boyu onda kalacaklar artık.şimdiki 60 cm.inşallah şuan kullandığım sunsun 302 80 cm akvaryuma kafi gelir.yoksa yine bize kaçacak :D
biolife c100 de okudum şelale filtre var ufak bi oda şırıl şırıl güzel oluyor.şimdilik bu şekilde idare diyoruz bakalım
 
Eğer yer imkanın varsa akvaryum boyunu 100 hatta 120 cm yaptır. Büyüdüklerinde uzunluk gerekli oluyor. İki ayak çırpmada bir uçtan diğer uca ulaşıyorlar.

Su sesi ayrı oda da olduğu sürece sorun değil kendileri alışıyor. Bizi rahatsız ediyor. Ben gündüzleri açık tutuyorum gece kapalı oluyor kapı. Gece ortam nemleniyor. Gündüz kapıyı açık bırakıp nemi eve dağıtıyorum. Yalnız bazı günler ortam soğursa kapıyı kapalı tutmak gerekiyor. Buharlaşma ortamın havasını yumuşatıyor. Sıcaklığını koruyor.

Eğer koku yoğunlaşması olursa hayvanlar su içinde olmak kaydı ile pencereyi açıp havalandırma yapılabilir. Bu soğuk ve yazın esintili havalarda yapılmalı. Yaz ayları hava sıcak ve esinti yok ise hayvan kuru alandayken de pencere açılabilir. Burada da dikkat edilecek husus yeni nesil evlerde pencereler yere kadar. Hayvanlar akvaryumdan dışarı atlarsa gidip pencereden aşağı uçabilir. Bu sebeple başında beklemek faydalı olur.
 
Uygun bir akvaryum yaptırayım bari büyük. Yardımların için çok teşekkür ederim
 
Geri
Üst