Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Turşu ve Biber in sağlığı için

tuncomunco

Altın 5 Üye
Arkadaşlar tavsiyeleriniz üzerine bugün gidip tosbiklere biraz alışveriş yaptım. Sadece karidesle besliyordum ama öğrendimki kaplumbağaları obeziteye mahkum edecekmişim :) Aldıklarımı bir yazayım. Fiyatlarıda belirtiyorum. Kazık yiyip yemediğimi de söylerseniz iyi olur :)
Sera raffy I----35g----20TL
Sera raffy P----50g----20TL
Tetra Reptomin---22g---10tl
(Ayrıca karidesleride var kerataların)

Isıtıcımın termostatsız olmasından ötürü çorba olmalarını engellemek için bende yeni bir termostatlı ısıtıcı aldım.
Roxin 25Watt----25tl
Birde UVB lamba istedim ama arkadaş bana infrared lamba verdi.(100w) bu piskopat lambanın hayvanları kızartacağını düşünüyorum. Şimdi tüm bunlar nezdinde bu şebelekleri nasıl beslemeliyim? Beslenme bölümünde bir çok açıklama var hepsini okudum ama tabi yinede tecrübe tavsiyesi almak daha sağlıklı olur.
Birde şu lambalar konusunda bir kaç basit düzeyde açıklama yaparsanız çok mutlu olurum. Çünkü hep değişik ve farklı şeyler yazmakta. Kafam karıştı.???
Şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum :)

[Ek olarak...(Düzenle dediğimde hata verdi. O yüzden yeni bir mesaj attım.)]
Paludaryum(yaklaşık) 30*20*15 ebatlarında. 12 cm lik de su yüksekliği var. 6 litreye yakın su var içinde. Filtreleri var ve şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
Devit3,Mavi damla ve Kabuk için kozmetik koruyucu mevcut. (Bu kabuk koruyucuyu forumdan okuduklarımdan sonra kullanmama kararı aldım.)

Fiyatları için her şehirde değişir.Uvb lamba kaplumbağalarını güneş yokken güneşlenmesini sağlamak için vardır ama biraz pahalıdır.İnfraded lamba hakkında bilgim yok ama pek yararlı görünmüyor.

Bundan yıllar önce 3 tane civcivim vardı. İlk günden itibaren birer gün arayla öldüler. Aynı şeyin kapluşlarıma olmasını istemiyorum :) O yüzden parası falan umrumda deil zaten atı alan üsküdarı geçmiş durumda :) Peki bu uvb ne kadar süre açık kalmalı. Genel olarak paludaryumun üzerindemi yoksa sadece kuru alanımı ışıklandırmalı? Forumdan baktım ama bazı kişiler 5 dakika bazı kişiler 10 saat gibi sürelerden bahsediyor.

Sera raffy p ve tetra reptomin ana yemlerdir. Toplamda kafasının hacmi kadar 2 öğüne bölerek ya da tek öğünde günlük bu yemlerden verin. Yanında iki güne bir sera raffy ı ya da kendi karidesinizden verebilirsiniz. Ara sıra yumurta haşlayın suyu ılıyınca akvaryuma dökün, haşlanmış yumurtanın beyazını verin. Verilebilecek verilemeyecek yiyecekler başlığında daha ayrıntılı bilgiler de var.
UVB lamba ve spot lamba olarak 2 çeşit lamba var kapluşlara kullanılan. UVB bir anlamda güneş ışınıdır diyebiliriz. Kapluşun kabuk sağlığı D vitamini ve kalsiyum için gereklidir. Spot lamba ise kuru alanı ısıtmaya yarar. Soğuk kuru alana kapluş çıkmaz çıksa bile hasta olur. UVB yi ampul şeklinde olanlardan alıp kuru alanın üzerine tutturursanız daha uygun olur. UVB ve spot lambayı aynı süre açık tutabilirsiniz. Akşamları kapatırsınız yani.

UVB yi ampul şeklinde nerden bulabilirim aradıklarım hep flo ve fiyatları biraz yüksek? Uygun alternatifler olduğunu biliyorum ama ulaşamıyorum. Ankara'dan temin edebileceğim uygun bir yer biliyormusunuz?

İnternetten baktınız mı? Ben de bilemiyorum. Bir arkadaş emek te uygun fiyatlarla satış yapan iki üç petshop var demişti. Gidip bakmadım ama. Tam adres de bilmiyorum malesef.
Ben de araştırdım biraz şimdi ama ampul şeklinde UVB yok hiçbiryerde. Ampul şeklinde olanlar sadece UVA veriyor. Siz bulabilirseniz marka modeli paylaşırsanız sevinirim.

Bugun bir alt üst edeceğim zaten buraları. Emekten başlayayıp kızılay dikmen. Sonra koçtaş falan oralara akarım. En kısa zamanda sonuçları yazacağım.
mailto:/forum/uvb-techizatlari-t-2528.html#pid25896

Arkadaşlar bugun turşu ile biberin kabuk boylarını ölçtüm (cm):
Turşu:
Uzunluk: 4,2
Genişlik: 4
Yükseklik: 1,9

Biber
Uzunluk: 3,8
Genişlik: 3,5
Yükseklik:1,8

Alalı 2 ay oldu. Tahminen kaç aylıklardır?

Bir sorum daha var.
Bu kabuklara Devit3 sürmelimiyim? Forumda ciddi tartışmalar olmuş bu konuyla ilgili ancak bir fikir birliği göremedim :D
Birde Reptivit le Devit3 ü ayrı ayrımı yoksa beraber mi vermeliyim?
Bir soru daha :D
Turşunun kabuk rengi koyu yeşil
Biberin kabuk rengi daha açık bir yeşil ve sarı tonlar daha fazla. Normalmi ?

tuncomunco' Alıntı:
Arkadaşlar bugun turşu ile biberin kabuk boylarını ölçtüm (cm):
Turşu:
Uzunluk: 4,2
Genişlik: 4
Yükseklik: 1,9

Biber
Uzunluk: 3,8
Genişlik: 3,5
Yükseklik:1,8

Alalı 2 ay oldu. Tahminen kaç aylıklardır?

Bir sorum daha var.
Bu kabuklara Devit3 sürmelimiyim? Forumda ciddi tartışmalar olmuş bu konuyla ilgili ancak bir fikir birliği göremedim :D
Birde Reptivit le Devit3 ü ayrı ayrımı yoksa beraber mi vermeliyim?
Bir soru daha :D
Turşunun kabuk rengi koyu yeşil
Biberin kabuk rengi daha açık bir yeşil ve sarı tonlar daha fazla. Normalmi ?

Tartışmalar hala sürüyor.
Devit 3 kullanıp iyi sonuç alanda var,kullanmayıp riske atmayanlarda..
Sadece vitaminde kullanabilirsiniz.İsterseniz Devit3 le kullanın...
Karar tamamen size kalmış yani.

Kabuk rengi konusuna gelince :) Evet normaldir.
Örnek olarak; Her insanın ten rengi aynı olmaz :)

Teşekkürşer :) Bende sürmeyi düşünüyorum çünkü güneş malum yok. Uvb de yok. Kabukları şuan sert gibi ama biraz bi esneklik var sanki :D

Geri