Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Turşu ve Biberin Yeni Yuvaları

tuncomunco

Altın 5 Üye
mailto:/forum/file:///D:/media%20center/Resim/tosba%C4%9Falar/yeni%20akvaryum/18042011633.jpgDün itibariyle yeni yuvalarına kavuştular :)
Kuru alanlarını cam kestirip kendim yaptım.
Akvaryum boyutu 65x23x34

Artık bolca yüzüp keyif yapabiliyorlar :)

17042011626.jpg

18042011633.jpg

Gayet temiz ve güzel bir çalışma olmuş :)
Turşu ve Biber bolca yüzüp keyif yapabilecekler artık :D
Kuru alanda gayet hoş olmuş :)

Teşekkürler :) Ama kafamda bir soru var. Kapağına florasan uvb mi taktırayım yoksa kapaksız, spot uvb mi? Kapak olunca kuru alanın ısıtılması sıkıntı olucak.

Klipsli masa lambası kullanarak bence uvb spot kullanabilirsiniz.
Sonuç olarak kuru alanın üstünde bulunması yeterli olacaktır.Kapağınız nasıl bilmiyorum ama olan boşluklardan masa lambasını ona göre ayarlayarak kullanabilirsiniz :)
Kapak sürekli kapalı kalınca çok büyük bir terleme problemi olacaktır.Güneşlenme sırasında kapağı açmak bunun da önüne geçerek lamba problemini de ortadan kaldırabilir.

zencefil' Alıntı:
Klipsli masa lambası kullanarak bence uvb spot kullanabilirsiniz.
Sonuç olarak kuru alanın üstünde bulunması yeterli olacaktır.Kapağınız nasıl bilmiyorum ama olan boşluklardan masa lambasını ona göre ayarlayarak kullanabilirsiniz :)
Kapak sürekli kapalı kalınca çok büyük bir terleme problemi olacaktır.Güneşlenme sırasında kapağı açmak bunun da önüne geçerek lamba problemini de ortadan kaldırabilir.
bencede :)

Kuru alın üstündeki şeyler hakkında bilgi verir misiniz ?

çok güzel olmuş tebrik ederim :) ama kuru alanı biraz kısa tutsaymışsınız iyi olurmuş alan kalmamış yüzeyde.

Çok güzel bir akvaryum olmuş kuru alan biraz uzun ama unun dışında çık iyi birde kuru alana halı kaymaz yerine başka birşey kulandınız heralde ne kulandınız acaba. :)

Buyuyeceklerini dusunerek biraz buyuk tuttum kuru alani. Halikaydirmaz koydum ustunede ufak taslardan serptim. Ancak agizlarina alip yemeye calisiyorlar sonra atiyorlar. Suana kadar bir sikinti olmadi.
Gayet mutlu ve keyifli gerine gerine yatiyorlar kuru alanlarinda :)

hehe :D bende çok beğendim..emeğine sağlık.. işin zor senin bu afacanlarla :D:D

sen bir de benimkileri görsen dün akşam ufaklık çıkdı akvaryumdan dışarı ..tam firar ederken farkettim.. nasıl tırmandı hala anlamıyorum :cool:

Elinize sağlık, gerçekten kaplumbağalarınız çok şanslı :)

Geri